Consells per a viatjar

El viatge dels nostres somnis

Al nostre abast amb una mica de voluntat
By , on 3 de març de 2010
Nova Zelanda és més aprop si planifiquem a temps

Nova Zelanda és més aprop si planifiquem a temps

¿Qui no ha somiat mai amb viatjar a les Antípodes? ¿A Estats Units, Japó, la Índia o Mèxic? Tot i que avui en dia és una opció molt més econòmica del que era uns anys enrere, continua resultant molt més cara que un viatge a qualsevol país de la Unió Europea o el nord d’Àfrica. No obstant això, fins i tot les economies més precàries poden accedir-hi. Només cal una mica de ganes d’estalviar, de fer un petit esforç cada mes per, en un any o dos, poder fer aquell viatge que sempre hem desitjat.

El primer consell per començar a estalviar és, com sempre, estrenye’ns una miqueta el cinturó. És evident que, mentre fem caixa, no podem permetre’ns el luxe de fer cap altra sortida. Haurem de prescindir, doncs, d’altres aventures a l’estranger, a no ser que siguin molt barates. Podem aprofitar per redescobrir les meravelles que tenim ben a prop de casa. Un bon moment per gaudir dels secrets de la nostra pròpia geografia.

També haurem de prescindir dels petits plaers: sopars cars, cinemes en 3D, etc.. Bé, un cop de tant en tant no ens farà pas cap mal, però aquesta mena de coses hauran de racionar-se. De fet, amb la situació econòmica actual, ja hi estem prou acostumats. No caldrà, doncs, concienciar-se de res que ja no sapiguem.

Un altre consell, potser un dels que més ens ajudarà en la nostra recol·lecta, és obrir-nos un compte d’estalvi. Molts bancs i caixes posen a la nostra disposició aquesta opció, però és complicat saber de qui podem refiar-nos. Un consell per poder fer la tria es consultar les noticies que darrerament surten a la llum sobre el sector. Potser és la única cosa bona que en podem treure de la crisi: en moments difícils, els bancs prenen mesures desesperades que no sempre beneficien al client com haurien de fer-ho. Aquesta mena de coses aviat surten a la llum, doncs els mitjans estan més interessats que mai en reflectir-les. La economia ara mateix aixeca més interès que mai.

Així doncs, per exemple, vam llegir fa poc que algunes entitats han ideat un tipus de clàusula hipotecària que impedeix als seus usuaris beneficiar-se de les caigudes del Euríbor, ja que a les condicions del contracte s’estableix un mínim de benefici que, si bé resultava òptim quan aquest percentatge estava pels núvols, ara impedeix que aquells que la tenen contractada es beneficiïn d’aquests fins a 300 euros d’estalvi que s’anuncien, producte de la baixada sobtada que l’Euríbor va patir la passada setmana. Doncs bé, els bancs i caixes que apliquen aquest tipus de clàusula no són ni un ni dos, de fet són més d’una vintena, i s’hi inclouen noms com La Caixa, Banc Sabadell o el BBVA. Noticies com aquesta ens ajuden a destriar quines entitats ens convenen i quines no a l’hora de confiar aquests diners que algun dia ens permetran creuar el planeta.

D’entre els pocs que surten ben parats d’aquesta noticia, trobem entitats com Banesto, que a més ara mateix està emfatitzant els beneficis de la seva banca online, iBanesto, a través de suculentes propostes. De fet, en el tema de la hipoteca ofereixen fins i tot la cobertura de les despeses que suposi traslladar l’hipoteca a la seva entitat, a més d’estalviar-nos clàusules abusives com la que acabem d’esmentar. També ofereixen bones prestacions pel que fa els dipòsits, ja que ofereixen una rendibilitat fixa del 3,10% TAE, més del que ofereixen altres entitats online, com ING Direct. A més, sense comissions de penalització, amb la qual cosa es pot disposar dels diners quan es vulgui. Tot plegat amb la comoditat que ofereix el poder contractar el Depósito Azul online i realitzar totes les gestions a través de la web.

També pot interessar-nos la Cuenta Azul del mateix banc, que ens permet estalviar mes a mes amb un benefici d’un 3,10% TAE, el mateix que amb el diposit. Un cop més sense despeses ni comissions i amb total disponibilitat. De fet, i per fer-ho encara més fàcil, iBanesto posa a la disposició dels seus clients una calculadora que ens permet saber quan guanyaríem ingressant una quantitat concreta durant uns mesos concrets i amb el TAE que ofereixen, demostrant així que hi podem confiar.

Si quedem contents i volem arrodonir la qüestió, també podem beneficiar-nos dels avantatges de la Cuenta Nómina Azul, que permet disposar de targetes de crèdit o dèbit gratuïtament, sense quotes mensuals ni anuals i sense cap comissió. A més, permet treure diners en qualsevol caixer de la xarxa 4B, estalviant-nos així una altra comissió. Tampoc es cobren les transferències dins el territori espanyol, ni la domiciliació de rebuts, ni els apunts. Però el més important de tot plegat és que et retorna el 3% de l’import dels teus principals rebuts: gas, llum, telefonia mòbil i fixa i internet. Un 1% més del que et retorna ING Direct.

Sembla, doncs, una bona opció i molt més fiable que altres bancs i caixes que fa poc han demostrat la seva desesperació per obtenir beneficis en moments difícils, oblidant l’usuari. Els nostres avis, davant aquesta situació, haurien optat per amagar els diners sota una rajola. No cal, allà els diners no creixen. La sort d’un banc, la que ens fa dipositar-hi els diners, és que obtenim un cert benefici d’allò que hi dipositem. Aquesta és la gràcia, i per això és bo trobar en qui confiar i deixar els nostres diners en les seves mans amb la tranquil·litat que n’obtindrem alguna cosa a canvi.

Si invertim amb intel·ligència i resistim la temptació de gastar abans d’hora, viatjar a l’altre punta del món és molt fàcil. Una mica de voluntat i ganes, guardar un petit raconet de diners cada mes i… a volar!!

Foto: Waverley Beach, Taranaki, New Zealand per PhillipC a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El viatge dels nostres somnis”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio