Consells per a viatjar, Països

Els grecs, veïns culturals

Si voleu fer una escapada, Grècia és una bona opció, animeu-vos!
By , on 7 de gener de 2010
Vista de l'Acròpolis

Vista de l'Acròpolis

Què us sembla si us proposo un viatge? Avui podem visitar als nostres veïns grecs, que no són veïns per la proximitat, sinó més aviat per la semblança de cultures. Per si algú ja s’ha fet a l’idea d’anar reservant un vol a Atenes, aquí us recomano alguns llocs per visitar. Abans de continuar llegint, si us plau que s’abstinguin els que no els hi agradi “veure pedre’s”, no sé si m’enteneu…

Si decidiu visitar Grècia es obligatori que dediqueu unes hores al dia a visitar els grans monuments històrics i arquitectònics que fan gala de la cultura grega. En primer lloc és imprescindible fer una visita al Partenó, ja que s’ha convertit en una visita obligada per tot aquell turista que visiti Grècia per primer cop. Seguint la línia de grans edificis arquitectònics també es necessari visitar l’Erecteó d’Atenes, edifici on es mostren les aportacions artístiques fetes pels grecs, grans mestres de l’art. D’altra banda també és recomanable fer una visita al Museu Arqueològic de Delfos on trobareu una bona mostra d’art grec.

Cal tenir amb compte que les pintures conservades de l’antiga Grècia són limitades per la falta de protecció durant les guerres així com pels desastres naturals, un bon exemple n’és Pompeya. Tot i així sí que podem gaudir d’una àmplia mostra d’escultures ben conservades. Per últim, us recomano el Museu Arqueològic Nacional d’Atenes on podreu visitar peces de ceràmica i exposicions de monedes. En quant a les visites es preferible que tingueu un guia perquè així us explicarà totes aquelles curiositats que fan de Grècia un país amb encant.

No marxeu sense catar part de la gastronomia grega perquè cometríeu un greu delicte. Igual que la cuina catalana, la gastronomia grega representa un dels máxims exponents de la dieta mediterrània. Són reconeguts plats com la moussaka, una espècie de lassanya de verdures; el meze que són racions més aviat petites acompanyades amb diferents salses, entre elles destacarem la tzatziki. També podem gaudir de formatges com el feta i una gran varietat de vins. Val a dir que aquesta és una lleu pinzetllada a la varietat gastronòmica que ens ofereix Grècia, però exactament igual que passa al nostre país, depenent de la zona hi ha diferents formes de cuinar un mateix plat, el que fa que la cuina grega sigui d’una gran riquesa.

La veritat és que a mi no em falten ganes d’anar a Grècia després de repassar, no només la riquesa artística, sino també la culinària. Aíxí que ja ho sabeu, ens veiem a Grècia.

Foto: Atenes per Eustaquio Santimano a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els grecs, veïns culturals”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio