Consells per a viatjar

Espanya, una de les destinacions preferides dels viatgers ‘single’

Barcelona, Madrid, Gran Canària o Palma entren al ‘top 20’
By , on 12 de setembre de 2016

single

Els viatgers sense acompanyant semblen més interessats aquest any per destinacions europees o nacionals com Tenerife, Londres, Roma, Barcelona, Madrid, París, Gran Canària o Palma de Mallorca, segons un estudi del cercador liligo.com. Els viatgers ‘single’ han canviat les seves preferències a l’hora de fer la maleta i han triat destinacions les quals no estaven entre els més demandats l’any passat.

Entre setembre i novembre és el millor període per als viatgers solitaris, al menys, per a tots aquells que desitgen passar uns dies fora de casa evitant les multituds pròpies de l’estiu. En quant a les destinacions més demandades per aquest segment de turistes, La Habana encapçala per segon any consecutiu el rànquing de ciutats preferides en les quals fer un viatge ‘single’, seguida de Buenos Aires, Nova York i Lima.

Les grans capitals sudamericanes són algunes de les destinacions preferides dels qui s’atreveixen a fer un viatge sols aquest final d’estiu. Els viatgers ‘singles’ no tenen por de creuar l’Atlàntic i escullen visitar ciutats tant cosmopolites com Buenos Aires, Lima i La Habana. No obstant això, també la costa est nord-americana crida l’atenció d’aquest tipus de turistes, essent Nova York una de les ciutats preferides per organitzar unes vacances sent només una persona.

En comparació de 2015, aquest any el rànquing experimenta canvis significatius, ja que moltes ciutats han perdut posicions, mentre que unes altres han pujat considerablement. Barcelona o Madrid han escalat de manera imprevista 17 i 22 llocs, respectivament. Londres ha pujat 3 posicions, probablement a causa del ‘Brexit’ i la consegüent devaluació de la lliura, fet que ha convertit a la capital britànica en una destinació més atractiva econòmicament.

En quant a les ciutats que han perdut predilecció es troben Nova York i Miami (una posició enrere), París (vuit posicions) probablement pels esdeveniments ocorreguts recentment, o la ciutat japonesa de Tòquio (dues posicions). Val a dir que altres destinacions més exòtiques com Managua, Cali, Santa Cruz, Guayaquil o Cancún han sortit del rànquing ‘top 20’ aquest any; confirmant-se com a modes passatgeres entre els viatgers solitaris.

En aquesta edició, ni tan sols han aparegut algunes de les ciutats exòtiques preferides de l’any anterior; però això no vol dir que no siguin grans destinacions turístiques per a viatgers ‘singles’. Val a dir que, per aquest estiu, els viatgers solitaris han preferit dirigir-se a indrets una mica més ortodoxos com les grans ciutats europees, capitals d’Amèrica del Sud o la cosmopolita Nova York per passar els seus dies de vacances.
La mitjana de temps que passaran en la destinació per als viatgers solitaris és de 20 dies de mitjana. Però aquesta xifra depèn de cada lloc escollit. Per exemple, la mitjana de dies en ciutats de Sud-amèrica és del voltant d’un mes (Buenos Aires té una mitjana de 44 dies, la major dels top 20 destinacions estudiades), mentre que les destinacions nacionals o europeus reben una mitjana d’estada d’entre una setmana o deu dies.

Destinacions de llarga distància a bon preu

Els que opten per viatjar sols segueixen buscant destinacions de llarga distància, especialment països de parla hispana. El 30% dels top 20 són destinacions es troben a Llatinoamèrica. Cuba, Argentina, Perú, Equador, Mèxic i Veneçuela han pujat llocs en el rànquing en comparació de l’any passat i han aconseguit coronar algunes de les millors posicions, com és el cas de La Habana. Tot i això, les dades apunten que hi ha un descens respecte de l’any passat, quan van representar el 60% de cerques.

El preu mitjà per a un vol d’anada i tornada ha baixat un 50% comparat amb l’any passat (basat en totes les destinacions), de tal forma que ara resulta molt més econòmic planificar un vol per a una persona. No obstant això, el descompte no és el mateix en totes les ciutats i és que en el top 20 es pot apreciar, per exemple, que els vols a Ciutat de Mèxic han baixat un 15% i els vols amb destinació a París un 74% menys.

En quant als vols de llarg abast, el preu mitjà per a un bitllet d’anada i volta a l’Havana, Tòquio, Tenerife, Roma, Quito, Roma, Londres o Palma de Mallorca ha baixat més d’un 50%. D’altra banda, el 74% de les cerques corresponen a vols operats per aerolínies regulars i el 26% a companyies aèries de baix cost. No obstant això, les aerolínies low cost han pujat 3 punts comparat amb l’any passat. De tal mode que els viatgers ‘singles’ busquen aventures que viure sols… però a bon preu, com tothom.

Imatge: TheDigitalWay

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Espanya, una de les destinacions preferides dels viatgers ‘single’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio