Consells per a viatjar, Països

Finlàndia, llegenda amb un toc de màrketing

La terra de Santa Claus, reclam turístic
By , on 25 de agost de 2009
Napapiiri, al cercle polar àrtic

Napapiiri, al cercle polar àrtic

En el moment d’escriure aquest article encara falten uns mesos per al Nadal, temps suficient per a organitzar una visita a la terra de Santa Claus (també conegut com Pare Noel, San Nicolás, Father Christmas o “aquest senyor de barba i vestit vermell”). Finlàndia ha sapigut conjugar llegenda, tradició i una excel·lent estratègia de màrqueting per a donar-li un marc real a la fantasia.

Se suposa que el veritable San Nicolás va anar un bisbe cristià que va viure en el segle IV en la regió de Myra (Turquia). D’alguna forma la creença popular ho va traslladar al Pol Nord, a bord d’un carruatge llençat per rens. Els científics, sempre disposats a derrocar la bella imaginació amb la crua realitat, van recordar que en el Pol Nord no hi ha rens. Es va postular llavors que el veritable origen d’aquell ancià de vestit vermell estava en el Cercle Polar Àrtic, més precisament en la Lapònia Finlandesa.

En la dècada dels 50, es va instal·lar en Napapiiri una oficina postal de Santa Claus, on es reben cartes de nens de tot el món. L’oficina es troba dintre de la Santa Claus Village, a vuit quilòmetres de Rovaniemi (la capital de Lapònia). No fa falta aclarir que en aquesta zona tot l’any és Nadal, i les opcions per a la compra de records són infinites. Clar que el projecte més ambiciós va aparèixer fa uns anys: el Santa Park, una parc de diversions temàtic que inclou la casa de Santa dintre d’una cova de gel. L’entrada per a adults costa 20 euros. També ala regió, més precisament en Ranua, podem gaudir del zoològic Ranua WildlifePark.

Ens trobarem amb una varietat d’animals com els óssos polars, óssos bruns i rens. Altre lloc que mereix una visita és Kemi, en la costa nord del Golf de Botnia, on es troba el castell de nevi LumiLinna. Aquesta increïble edificació de gel compta amb un hotel, un restaurant i fins a una capella. Ideal per a famílies senceres però sobretot per als més petits, Finlàndia espera per aquells disposats a deixar-se seduir per la llegenda i la fantasia.

Foto: Honza Soukup a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Finlàndia, llegenda amb un toc de màrketing”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio