Consells per a viatjar, Illes i costa, Imatges del món

Formentera, entorn natural únic per al turisme

Un dels racons més desitjats del Mediterrani
By , on 23 de abril de 2009
Vista de la costa de Formentera

Vista de la costa de Formentera

Gairebé totes les illes tenen el seu encant. La suma d’ingredients com la platja, el bon temps i la permanent sensació estiuenca fa que tota illa tingui un gran atractiu per als turistes. En aquesta ocasió us apropem una de les més turístiques illes de la Península Ibèrica, Formentera.

L’illa més petita de les Balears compta amb totes les comoditats que necessita un turista per a gaudir plenament de les seves vanances. La seva forma allargada fa que la illa compti ni més ni menys que amb 82 km. de costa, no cal dir que amb una temperatura d’aigua ideal per a banyar-se i amb platges de bona qualitat.

El turisme a Formentera és una de les seves principals activitats, a la qual cada any acudeixen visitants dels llocs més propers com Catalunya, les pròpies illes Balears, la Comunitat Valenciana i tota la Península Ibèrica, com d’altres països Europeus on el bon temps i les platges no són precisament part del seu dia a dia.

82 km. de costa i 20 de platja de sorra blanca

82 km. de costa i 20 de platja de sorra blanca

Formentera, platges i racons
Els 20km. de platja de sorra blanca semblen inacabables, per la qual cosa haureu de repetir visita si voleu gaudir-ho tot. Es Caló, S’arenal, Es Cavall d’en Borras, Ses Platgetes, Cala Saona, Es Pujols… són moltes i molt diverses, cadascuna amb les seves particularitats. Cala Saona, malgrat no ser de les més extenses de l’illa, és una de les més valorades pels turistes. Aigua transparent, vistes d’Eïvissa o de cales com Punta Pedrera o els acantilats de Punta Rasa, són alguns dels seus atractius.

Les Illetes
, amb 500 metres d’extensió, és Patrimoni de la Humanitat per estar emmarcada dins el Parc Natural de las Salinas, amb molts serveis d’oci per als visitants. Al costat de platges més petites hi ha les més extenses, com els 5.000 metres de la platja de Migjorn, amb petites cales i zones de roca. No obstant, la seva ubicació fa que estigui poc habitada, així que si us acosteu gaudireu d’una de les millors platges amb gran tranquil·litat al vostre voltant, que més voleu?

A més, el turisme de compta amb particularitats que el fan encara més atractiu per a alguns visitants. Un dels trets diferencials és el turisme de luxe a Formentera, amb turistes de classe mitjana-alta que gaudeixen dels allotjaments i restaurants d’alt nivell que hi ha a l’illa. Instal·lacions renovades i modernes, amb tot tipus de prestacions pels allotjats, fan que alts executius, empresaris i gent amb solvència econòmica escullin Formentera com a destí per a estiuejar.

Però Formentera és molt més que això. Cal destacar, per exemple, la seva important riquesa mediambiental doncs, malgrat la presència del turisme, encara podreu trobar molts racons verges, dunes i platges petites i precioses, en un gran estat de conservació.

Unit a aquest fet està un dels altres atractius de l’illa: el fons marí. La transparència de les seves aigües, amb un color turquesa únic, han permès que l’illa sigui reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat i Patrimoni submarí de la Humanitat. Cap altre lloc de tot el Mediterrani pot presumir del mateix. Són moltíssims els visitants que dediquen tots els seus dies a Formentera a submergir-se en les seves aigües i veure tota la biodiversitat marina amb l’ajut de les bombones d’oxigen.

Artesania i cultura a Formentera

Artesania i cultura a Formentera

Un racó d’art i cultura
Al costat de les meravelles naturals, l’art i la cultura són dos ingredients més que fan atractiva l’illa. Especialment coneguda és la fira d’artesania de La Mola, que es celebra al mes de maig, una exposició on els artesans pretenen promoure amb la seva exposició una forma de vida alternativa, diferent i alhora interessant al costat de la societat del consumisme.

També lligats a l’art estan un bon número de monuments que recorren l’illa. L’Església de Sant Francesc Xavier, davant l’Ajuntament, o la capella Sa Tanca Vella, del segle XIV, són dos dels monuments eclesials més destacats.

També a l’illa hi ha dos jaciments històrics destacables: el megalític de Cap de Barbaria, que confirmen que l’illa va ser habitada des de l’any 2.000 a.C i compta restes de ceràmica, ossos i una peça de bronze; i el de Ca Na Costa, datat entre el 1.600 i el 2.000 a.C. i amb una cambra sepulcral i una estructura superior de forts concèntrics.

Platja, sol, allotjaments de qualitat i de luxe, restaurants, submarinisme i altres esports, cultura, turisme actiu, riquesa mediambiental… són molts els motius pels quals si us ho podeu permetre Formentera ha de ser un dels vostres propers destins. La calma i la comoditat estan garantides.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Formentera, entorn natural únic per al turisme”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio