Consells per a viatjar

Google Translate per smartphones permetrà la traducció simultània de veu

La nova eina facilitarà la vida als viatgers
By , on 20 de gener de 2015

El gegant tecnològic Google està planejant llançar una actualització de la seva aplicació Google Translate per a smartphones que seria capaç de traduir simultàniament un diàleg i a més manar-ho al telèfon d’usuari en forma de text, segons publica el New York Tines. Aquest avenç tecnològic tindria un munt d’aplicacions en diferents camps, destacant facilitar la vida als turistes que dominen poc els idiomes.

Actualment, l’aplicació Google Translate permet traduir textos en uns 80 idiomes i ofereix la possibilitat de transcriure converses però presenta algunes limitacions en aquest servei. Tot i que es poden traduir converses parlades aquest canvi no es pot fer de manera simultània i depèn en gran mesura de la perícia de l’usuari, ja que ha d’encertar l’idioma del seu interlocutor entre el llistat disponible de Google Tanmateix, el servei actualment també permet traduir textos presos mitjançant una fotografia.

Després de l’actualització anunciada per Google, que encara no té data de llançament, serà capaç de reconèixer automàticament l’idioma de l’interlocutor i transcriure el que digui en el triat per l’usuari de manera automàtica. Es tractaria d’un avanç considerable en els serveis que presenta aquesta eina de traducció, que aconseguiria situar-se al nivell del personal de traducció gràcies a aquesta simultaneïtat i a la detecció automàtica de la llengua d’ambdós interlocutors.

Google ja va anunciar que estava treballant en aquesta tecnologia al juliol de 2013. Aleshores, Hugo Barra, executiu de la companyia, va dir que l’anglès, l’espanyol o el portuguès estaven ja més que dominats, però encara quedava per perfeccionar la traducció d’algunes llengües menys comuns. Així doncs, sembla que no serà fins aquest 2015 o el proper any que els usuaris veurem aquesta tecnologia als nostres smartphones.

La revolucionaria tecnologia anunciada per Google queda en la mateixa línea que la ja desenvolupada des de Microsoft. El passat 15 de desembre l’empresa nord-americana va donar a conèixer Skype Translator, un traductor simultani de converses per veu i text, un dels objectius de la companyia des de creació. La novetat de Google Translator és anar més enllà i oferir un servei de traducció instantània des d’un terminal mòbil i en una gran varietat d’idiomes; sens dubte, una aplicació que serà molt utilitzada per viatgers d’arreu del món.

Imatge: Janitors

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Google Translate per smartphones permetrà la traducció simultània de veu”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio