Consells per a viatjar, Imatges del món, Països

Japó: on fins i tot el bany et pot sorprendre

By , on 5 de juliol de 2008

Parlar de lavabos a un blog sobre viatges no acostuma a ser quelcom molt atractiu, però si parlem del Japó, bressol de la tecnologia sofisticada, el tema es converteix en fascinant. Tant que hem arribar a escoltar a viatgers confessar que han anat al bany exclusivament per a fotografiar-los. No és d’extranyar a jutjar per les sorprenents característiques que incorporen. Japó és probablement el país que compta amb els banys més curiosos del món.

No hi ha molts països on poguem trobar banys amb una tecnologia tan avançada com aquí. Tradicionalment els japonesos han utilitzat un tipus de labavo molt diferent al nostre consistent en les tradicionals plaques turques: una espècie de letrines al nivell del terre on enlloc de seure els usuaris han d’ajupir-se.

Però en els darrers anys els japonesos han desenvolupat i incorporat als seus lavabos inodors dignes d’una pel·lícula de ficció, els més avançats del món. De tal manera que si vas al Japó, fins i tot el moment d’anar al bany es convertirà en tota una experiència. Trobaràs des de lavabos amb bidé inclòs fins a fil musical, passant per altres sensors que obren automàticament o escalfen la zona quan seguis. Gran part d’ells estan dotats de comandaments més o menys sofisticats. Alguns, fins i tot et permetran escollir la quantitat, temperatura i pressió de l’aigua, el tipus de rentat, etc,. Increïble oi?

Si ets dona podràs trobar en els banys femenins la anomenada Princesa del so. Aquest artilugi va néixer per la necessitat de les dones japoneses de tirar constantment de la cadena amb l’objectiu d’evitar sons que poguessin avergonyir-les. Donada la generalitat d’aquest costum i per estalviar aigua, han incorporat un botó que emet un so continuat d’aigua, com si fos un rierol. Realment la vida al Japó és una vertadera caixa de sorpreses. Si un bany desperta la curiositat per visitar-lo, imagineu com serà allò realment important. Només una advertència final. Si no teniu idea de com utilitzar els lavabos, compte amb l’aigua! Més d’un turista a acabat ben xop…

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Japó: on fins i tot el bany et pot sorprendre”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio