Consells per a viatjar, Illes i costa

La Costa Blanca, Mediterrani en essència

Tots els ingredients per a un estiu perfecte
By , on 14 de juliol de 2009
Cala Granadella de Jávea

Cala Granadella de Jávea

L’estiu està en plena efervescència, estem endinsats ens les setmanes de més calor de l’any i les platges arriben a les seves quotes més altes d’aforament. Tornem a les clàssiques imatges televisives on no hi ha quasi un metre quadrat lliure per a parar el nostre parasol i la nostra tovallola a moltes costes.

Entre les zones més turístiques d’aquests dies avui volem parlar d’un indret molt recomanable com és la Costa Blanca, a la província d’Alacant. Més de 100 platges tractades amb molta cura per a l’arribada del turisme fan de la Costa Blanca el destí perfecte per a molts visitants. Com a molts altres llocs del Mediterrani, el clima, el menjar i el bon ambient són altres dels ingredients típics d’aquesta zona, que encara compta amb més particularitats interessants.

Cap de la Nao

Cap de la Nao

Una costa envejable
Comencem parlant del principal atractiu de la zona, la costa. Malgrat l’homogeneïtat del seu paisatge, les platges de la Costa Blanca ens permeten escollir quin tipus de lloc preferim. Des de platges més grans com la de la pròpia ciutat d’Alacant o la de Benidorm, fins a més acollidores com les de la bonica població d’Altea, o cales d’aigües netes i sorra suau com la Cala Granadela de Jávea.

També són molt recomenables racons on mar i muntanya s’uneixen en paisatges preciosos. Alguns exemples d’aquesta combinació són els acantilats que podem veure a Dènia, població de tradició marinera que ens ofereix ingredients únics per a ser-hi a l’estiu. Els seus carrers, platges, vistes des de la muntanya, o una visita al Parc Natural del Montgó, són alguns exemples.

En aquest sentit també recomanem Jávea, doncs trobarem una gran varietat de cales i platges, algunes molt verges, envoltades de bosc mediterrani que ens ofereix magnífiques vistes de la Costa Blanca. La zona també és molt propícia per a fer activitats aquàtiques o per a visitar el Parc Natural del Montgó, el Parc Forestal de Granadella i la Bahía de Portitxol.

Acabem aquesta mirada a la costa amb Calpe, un altre lloc destacat per als turistes que busquen la calma. Amb tretze quilòmetres de costa, compta amb platges precioses. Un racó de visita obligada és el Peñón de Ifach, amb recorreguts a la vora de la costa que ens permeten veure la Costa Blanca des d’una altra perspectiva.

Platja a Jávea

Platja a Jávea

Visites culturals i naturals
A més de la sorra i el mar de les platges, la Costa Blanca ens ofereix un altíssim ventall de visites culturals i naturals a fer, com algunes citades anteriorment. A Dènia, per exemple, podem arribar fins el Museu Arqueològic Provincial, amb obres de la Grècia Clàssica cedides temporalment pel British Museum de Londres.

Una població destacada pel que fa al seu contingut monumental és Orihuela, el casc antic de la qual va ser declarat Conjunt Històric-Artístic el 1969. Allà trobarem obres com La Temptació de Sant Tomàs de Velázquez i importants obres de l’escultor Francisco Salzillo. Temples, convents, palaus… tot conforma un perfecte recorregut històric que ens endinsarà en una altra època per uns moments.

Una gastronomia molt mediterrània
Com hem dit abans, un altre dels ingredients que fan de la Costa Blanca un gran atractiu és el menjar. De fet, a la província d’Alacant podem trobar alguns dels restaurants de cuina d’autor més destacats de tota Espanya. Els plats típics de la zona comencen per l’arròs, caldosos o secs, i els gustosíssims mariscs.

Però hi ha més. També les hortalisses, el peix del litoral o els embotits compten amb un alt nivell. I, com no podia ser d’una altra manera, la reposteria té un paper essencial. Qui no ha sentit parlar dels turrons de Xixona o dels seus gelats? Aquesta zona compta amb els principals productors de turrons i gelats del país, i amb especialitats com l’horxata, típica de tota la Comunitat Valenciana. Altres menjars menys coneguts com les rosquilles d’anís o les empanadilles de boniat també formen part de la gastronomia de la Costa Blanca.

Què més podem demanar? Doncs a més de tots els atractius explicats, la Costa Blanca compta amb uns allotjaments i espais totalment preparats per a rebre cada any el turisme estatal i estranger, amb hotels i instal·lacions a l’alçada de tots els altres elements que hem anat explicant. Ara només hi faltes tu.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La Costa Blanca, Mediterrani en essència”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio