Consells per a viatjar, Països

Lavabos japonesos: tota una experiència

By , on 3 de febrer de 2009
Lavabo japonés amb escalfador de la placa

Lavabo japonés amb escalfador de la placa

Parlar de lavabos en un blog sobre viatges no acostuma a ser quelcom molt atractiu, però si parlem del Japó, bressol de la tecnologia sofisticada, el tema es converteix en fascinant. Tant que hem arribat a escoltar viatgers confessar que han anat al lavabo exclusivament per a fer-hi fotografies. No ens extranya a jutjar per les sorprenents característiques que incorporen. El Japó és probablement el país que compta amb els banys més curiosos del món.

No hi ha molts països on poguem trobar lavabos amb una tecnologia tan avançada. Tradicionalment els japonesos han utilitzat un tipus de laavbo molt diferent al nostre consistent en les anomenades plaques turques: una espècie de letrines a nivell del terra en les quals en cop de seure els usuaris han d’ajupir-se.

Però en els darrers anys els japonesos han desenvolupat i incorporat als seus WC coses dignes d’una pel·lícula de ficció. Si viatges al Japó fins i tot el moment d’anar a fer les teves necessitats es convertirà en tota una experiència. Trobaràs des de lavabos amb bidé inclòs fins a altres que tenen fil musical, sensors que l’obre automàticament o escalfen la zona quan seus. Gran part d’ells estan dotats de comandaments més o menys sofisticats. Alguns fins i tot et permetran escollir la quantitat, temperatura i pressió de l’aigua, increíble oi?

[ad]

Si ets dona trobaràs els lavabos femenins amb l’anomenada Princesa del so. Aquest estri va néixer per la necessitat de les dones japoneses de tirar constantment de la cadena amb l’objectiu d’eviat sons que les poguéssin avergonyir. Per a estalviar aigua molts WC del Japó han incorporat un botó que emet un so continu d’aigua, com si fos un rierol. Realment la vida al Japó és una caixa de sorpreses. Si un simple lavabo desperta tanta curiositat, com serà veure allò realment important. Només un suggeriment final. Si no tens ni idea de com utilitzar els WC vigila amb els xorros… més d’un turista s’ha vist sorprès…

Foto: Luis Villa a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Lavabos japonesos: tota una experiència”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio