Consells per a viatjar, Escapa't!

Orient d’Astúries, un lloc amb història per aquest Nadal

By , on 17 de desembre de 2009

L’arribada del Nadal podríem dir que és imminent, i tots ja tenim en ment què farem en aquests dies de descans que acostumem a passar en família. Tanmateix, encara sou a temps de planificar algun viatge per a viure el canvi d’any a un altre indret.

Penseu que viatjar en aquestes dates no deixa de ser més especial, doncs reunir tota la família lluny de casa per a gaudir d’uns dies de vacances en ple hivern té la seva gràcia. Són moltes famílies les que opten per aquesta possibilitat, sobretot en estades a la neu, a les estacions d’esquí, a pobles del Pirineu o a una segona residència.

La qüestió és que, siguem o siguem, poguem prendre’ns la nostra sopa de galets, els canalons o el gall d’indi tots plegats a la mateixa taula. Avui a Viatjar.cat us proposem un lloc meravellós per a passar els propers dies en família. Es tracta de l’Orient d’Astúries, una zona d’aquesta comunitat autònoma que té particularitats que la fan molt interessant.

En conjunt, Astúries és un destí molt atractiu per la seva gran riquesa natural com a molts altres indrets del nord d’Espanya, per una gastronomia deliciosa i per la possibilitat d’estar a muntanya o platja en qüestió d’hores.

Una bona opció si aneu a l’Orient d’Astúries és començar per conèixer les seves peculiaritats. En aquesta direcció us recomanem una visita a la Fundación Turística i Cultural del Oriente de Asturias, on sabreu els orígens d’aquesta zona des de l’arribada de l’home de Neandertal.

Sabreu, per exemple, que entre els atractius d’aquesta zona asturiana hi ha el conegut Paraíso Rupestre que recorre tota la seva geografia. Allà podreu trobar una gran varietat de jaciments prehistòrics que es conserven avui dia fruit de moltes excavacions i investigació a la zona, ara a l’abast dels turistes. Les coves en són el principal llegat, amb pintures que s’han mantingut malgrat els segles d’antiguitat que tenen. També els animals són una fidel prova de l’evolució històrica del territori, i podrem observar quines espècies habitaven l’Orient d’Astúries en segles passats.

L'Orient d'Astúries compta amb paisatges meravellosos

L'Orient d'Astúries compta amb paisatges meravellosos

Lògicament, tots aquests vestigis es mostren al públic de la forma més educativa possible, amb la qual cosa s’han creat centres d’interpretació, aules didàctiques i museus que desenvolupen tota la història de la zona i els jaciments rupestres per a informar als visitants. Si a tot això li sumem els preciosos paisatges que l’envolten, resulta difícil resistir-se a anar-hi veritat?

A més, no deixarem de veure les moltes similituds del que veiem amb la història del territori català, tant pel que fa als jaciments com al semblant dels paisatges asturiants amb algunes zones de Catalunya, sobretot a la muntanya. Com imaginareu, tots els indrets relacionats amb la història de l‘Orient d’Astúries no es poden veure en un dia, així que us destacarem els principals llocs d’interès.

Per exemple, la cova de Llonín, Pindal o la Tita Bustillo són tres de les coves més destacades, si bé només una petita mostra de la gran varietat de coves, pintures i vestigis històrics del lloc. Astúries, donada la riquesa del seu ecosistema, compta amb diversos parcs naturals que recorren el territori i que podem visitar.

En alguns d’ells, situats a l’Orient d’Astúries, es conserven algunes d’aquestes coves plenes d’història. Per tant, per arribar-hi veurem primer els encants del paisatge que les envolten, a més de superar en alguns casos obstacles propis de la muntanya.

El nostre company de viatge Neardental

El nostre company de viatge Neardental

La zona també és molt freqüentada pels amants dels esports d’aventura, doncs hi ha una gran oferta d’activitats relacionades amb el barranquisme, l’escalada, el rafting o caiac, el senderisme… Amb un entorn natural tan ric les possibilitats de fer aquestes activitats es multipliquen. Lògicament a l’hivern el fred serà intents, però amb un bon equipament i prenent les precaucions adients es pot practicar esport perfectament.

Passem a fer-vos algunes recomanacions concretes més sobre aquest indret privilegiat. Paraíso Rupestre és un dels llocs on podràs conèixer millor la història dels vestigis naturals que es conserven a la zona, amb un llistat de tots els centres existents al territori i una descripció per a aprofundir-hi.

Per a veure una invitació més divertida i personalitzada, la campanya Por Algo Sería ens explica a la seva web coses sobre el seu propi art. Tot ho fa a través d’un personatge virtual, un home Neandertal amb alguns tocs moderns i coneixements tecnològics que el fan més entretingut encara. Les seves explicacions ens serviran per a veure com fa 40.000 anys els seus homòlegs van escollir l’Orient d’Astúries per a residir-hi i deixar tantes petjades històriques a la seva geografia. Axií entendrem també què tenia d’especial el lloc perquè aquestes comunitats plantéssin aquí els seus ‘campaments’. Pots conèixer millor la campanya a Facebook i a Twitter. Veieu que és un Neandertal molt actualitzat.

Una altra web interessant és Oriente de Asturias, des d’on podràs conèixer millor la zona, el ventall d’activitats que us hem comentat i, a més, molts allotjaments per a fer la vostra estada amb hotels que es poden reservar online. Com abans parlavem de la gastronomia, a aquesta pàgina també podreu escollir entre un bon grapat de restaurants on tastar els aliments de la cuina Asturiana, com la coneguda fabada, que només és un més dels seus rics plats. Penseu que el clima és molt bo per al conreu d’aliments, que hi ha platja on pescar peixos deliciosos, marisc… i que els seus embotits i formatges són dels millors d’Espanya. No teniu una mica de gana?

Crec que amb totes aquestes explicacions poc més es pot dir d’aquesta zona més que recomanar-vos que hi aneu. El Nadal és una bona època, però disposeu d’activitats i allotjaments durant tot l’any per a fer una estada d’uns dies. A la pàgina web trobaràs una agenda d’activitats interessant per a observar què et resulta més atractiu, quines són més adequades per anar en família, en parella, a fer esports d’aventura o altres preferències. No espereu més, aquest és un viatges que val molt la pena.

Foto: Asturias por Sin amigos en Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Orient d’Astúries, un lloc amb història per aquest Nadal”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio