Consells per a viatjar, Hotels temàtics

Paradors Nacionals, un servei hoteler d’alta qualitat

Solen estar situats a antics castells i monestirs, el que els hi dóna un aire turístic molt característic
By , on 27 de desembre de 2010

Si vols qualitat busca el distintiu de "Paradors"

Quan viatgem busquem la comoditat i la tranquil•litat a l’hotel. Ens passem el dia caminant, anant d’aquí cap allà, gaudint de les noves experiències, emocions i ciutats; fets que fan que quan arribem a l’hotel el que més ens vingui de gust fer és treure’ns la roba, ficar-nos a la dutxa i passar-nos-hi hores. Després, una miqueta de relaxació a l’habitació, baixar a l’spa si l’hotel en té i sopar tan bé com puguem. És evident però, que no tots el hotels ens poden oferir aquestes possibilitats en les mateixes condicions i de fet, quan reservem un hotel en el que no hem estat mai ens exposem a que les nostres expectatives no es vegin complides.

No saber què ens trobarem quan arribem al nostre destí pot donar una emoció afegida al viatge i fer que aquest sigui encara més divertit; però si el que busques és seguretat i no jugar-te-la amb l’elecció de l’hotel, decantat pels Paradors Nacionals de Turisme, un conjunt d’hotels d’alta categoria repartits per tot Espanya que depenen d’una empresa estatal, creada el 1928.

Va ser precisament aquest any quan es va inaugurar el primer de la llarga llista de Paradors que avui trobem, era el Parador de Gredos a Àvila. Des de llavors s’han construït, restaurat i adaptat desenes de cases senyorials i castells per aconseguir que aquests hotels tinguessin una situació i unes condicions privilegiades. A dia d’avui, 93 Paradors s’estenen per Espanya, oferint un servei hoteler de qualitat.

A Catalunya contem amb 7 Paradors: 6 de quatre estrelles i 1 de 3. Els de quatre són: El Parador d’Aiguablava a Girona, El Parador d’Artíes a Lleida, El Parador de Cardona a Barcelona, El Parador de Tortosa a Tarragona, El Parador de Vic-Sau a Barcelona i El Parador de Vielha a Lleida. El de tres estrelles és El Parador de la Seu d’Urgell a Lleida. Veiem així, com els hotels de qualitat es reparteixen a través de la nostra geografia i fan que el nivell hoteler català i espanyol sigui de molt bona qualitat.
Que no hi hagi Paradors a les principals ciutats, com Barcelona o Madrid és ben senzilla: solen estar situats a zones apartades i llunyanes dels principals circuits turístics, per oferir un tipus de turisme alternatiu i concret. A les Illes Balears no hi ha cap Parador actualment tot i que se n’està construint un a Eivissa.

Un tipus d’allotjament que us recomano si voleu viure l’experiència d’allotjar-vos a habitacions tretes d’un llibre d’història.

Foto: Miguel A. Monjas a wikimedia commons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Paradors Nacionals, un servei hoteler d’alta qualitat”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio