Consells per a viatjar

Què portar a la motxilla per ser un bon ‘motxillero’?

La col•locació és també molt important
By , on 8 de abril de 2012

Preparar la motxilla abans de començar un viatge en el que ella serà el nostre únic equipatge no és feina fàcil. Quan viatgem de ‘motxilleros’ no podem agafar res que no necessitem perquè qualsevol cosa representa un pes extra que haurem d’aguantar tot el temps.

Preparat per caminar?

És evident que el que ficarem a la motxilla serà diferent en cada cas i que depèn de les necessitats de cada un, però sempre hi haurà una sèrie de coses bàsiques que tots haurem de dur per poder viatjar en les condicions mínimes. El primer que s’ha detenir en compte és que per una persona amb un pes i altra dins la mitjana, una motxilla de més de 20 quilograms serà molt difícil de manejar. Hem de tenir en compte que haurem de portar la bossa a l’esquena tot el temps i que si portem massa pes ens serà impossible seguir el ritme. A més de les coses que haurem de portar hem de tenir clar com les hem de repartir a la motxilla, per això, us donem una possible distribució.

Hi ha qui defensa portar les coses pesades a la part inferior de la bossa i hi ha qui defensa tot el contrari. Nosaltres optem per concentrar el pes a la part de la motxilla més propera a l’esquena, de forma que s’evita dolor a les lumbars i problemes d’equilibri. Al fons hi col•locarem la roba interior i les mudes, així com els elements d’higiene personal. Després vindrà el sac de dormir (si no el portem enganxat a la part superior de la motxilla), l’escalfador i els estris de cuina. A continuació els aliments que necessitin cocció i a sobre els de menjar ràpid per la travessia.

Per acabar, a la part superior de la motxilla hi col•locarem la roba d’abric, les sabates, la cantimplora i tots els elements que necessitarem mentre caminem. Entre aquests últims hi podem trobar un mapa, llapis, paper, brúixola, llanterna, farmaciola o càmera de fotos. Haurem de tenir en compte la regió que visitem, la temperatura d’aquesta i l’època de l’any. A les butxaques exteriors llumins, piles, manta d’alumini, cinta adhesiva, mosquetons si son necessaris i repel•lent d’insectes.

Un bon consell és no deixar res penjant de la motxilla ja que quan caminis pot molestar-te i enganxar-se amb la vegetació, una excepció que podríem trobar a aquesta regla és la corda, que podem portar penjant per tenir-la més accessible.

Ja tenim preparada la nostra motxilla, i ara, a caminar! Aquests consells et seran molt útil si vols fer el Camí de Santiago.

Imatge | FreeCat

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Què portar a la motxilla per ser un bon ‘motxillero’?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio