Consells per a viatjar

Què portar per fer el Camí de Santiago?

La motxilla no pot pesar massa però ha de portar tot l’essencial
By , on 21 de octubre de 2011

En més d’una i de dues ocasions hem parlat de fer el Camí de Santiago. Es pot començar des de molts llocs, per exemple des de Catalunya, però sempre acabarà a un mateix punt, un punt en el que es troben o retroben tots els caminants, un punt en el que ja poden descansar. Una de les coses més importants a l’hora de fer aquest camí és saber qué portar a la motxilla; hem de pensar que serà la nostra inseparable companya de viatge i que si la carreguem molt es pot convertir en el nostre pitjor malson. De la mateixa forma, si no portem tot el necessari haurem de parar-nos a comprar-lo, el que ens portarà més temps i esforç. Si vols fer el Camí de Santiago i no saps el que portar a la motxilla aquí tens una aproximació de les coses més essencials.

L'elecció de la motxilla és molt important

-La motxilla: Anatòmica i regulable a l’esquena. Com ja hem dit serà la teva companya de viatge pel que ha de ser obligatòriament còmoda.

-Mudes: Dues mudes per caminar i una per després de la dutxa és més que suficient. Tot i així, depèn molt de l’època en la que facis el viatge; si és a l’estiu no tindràs majors problemes ja que la roba que netegis a la nit estarà llesta al matí. Però si es a l’hivern emporta’t alguna peça més, si plou arribaràs calat i hauràs de netejar més sovint.

-Sac de dormir: Essencial i és que després de caminar tot el dia el descans és molt important.

-Esterilla: Si alguna nit et toca dormir al terra agrairàs haver-la portat.

-Cantimplora:
Pots portar una cantimplora o una ampolla d’aigua, però sigui el que sigui porta sempre aigua a sobre, sobretot a l’estiu. Estar ben hidratat és vital si vols arribar a Santiago.

-Capa impermeable: Sobretot si viatges a l’hivern, així evitaràs mullar-te més del compte, tot i que no sempre ho podràs evitar.

-Gorra: El sol és un dels pitjors enemics dels pelegrins, per això protegeix-te d’ell tot el que puguis.

-Una petita farmaciola:
A tots els albergs hi ha una farmaciola completa però mai està de més portar quatre coses bàsiques per si tinguessis algun problema durant el camí.

-Guants i bufanda: Si viatges a l’hivern.

-Sabates de descans: Per poder desfer-nos de les botes de muntanya quan arribem al lloc de descans. Els teus peus necessitaran un descans després de tantes hores de camí, així que mima’ls!

-Xancles: Per dutxar-te són imprescindibles. Pensa que són moltes les persones que passen dia rere dia pels albergs i que aquest no sempre estan tot el nets que haurien.

-Tovallola: Una petita i fàcil de portar. És una de les peces que pesen més així que ves a alguna tenda especialitzada i que et mostrin les opcions que tenen.

-Sabó: Després de l’esforç una bona dutxa és el millor bàlsam.

-Documentació: DNI, credencial del pelegrí i seguretat social.

-Detergent per netejar la roba: No podràs portar tantes mudes com dies estàs caminant. Per això quan arribis a l’alberg hauràs de netejar la roba bruta.

-Pinces:
En relació al punt anterior; sembla una ximpleria però et salvarà.

-Llinterna: Per poder moure’t de nit per l’alberg sense molestar als altres pelegrins.

-Funda de coixí: Com ja hem dit abans els albergs no sempre estan tot el nets que haurien; si portes una funda de coixí dormiràs molt més a gust, sense manies.

Ens deixem alguna cosa?

Imatge | jmerelo

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Què portar per fer el Camí de Santiago?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio