Consells per a viatjar

Quin tipus de maleta aguantarà més el ritme dels meus viatges?

Al mercat trobem maletes rígides, semirígides o blanes
By , on 7 de desembre de 2010

Les preguntes que ens fem tots quan esperem les maletes: Haurà arribat? Estarà viva?

Estic cansada de veure a les cintes transportadores de l’aeroport maletes trencades, amb esgarrapades i inservibles. Maletes que després de no se quants viatges han acabat la seva vida, a les que només els hi queda morir en alguna escombraria. Són maletes de totes les marques i colors, des de les més estridents (amb colors florescents o estampats impossibles) a les més clàssiques; des de les primeres marques a les comprades als supermercats. Totes, al final, cauen víctimes del maltractament que sofreixen als aeroports. Què podem fer? La resposta és, igual de senzilla que de tràgica: no podem fer res. Si volem viatjar i portar amb nosaltres els nostres efectes personals no tenim més remei que sacrificar la vida d’alguna pobre maleteta.

Tragèdia i exageració apart, tot i que narrat d’una forma bastant melodramàtica, la veritat és que és aquesta la vida útil d’una maleta. El maltractament que se’ls hi dóna als aeroports fa que haguem de canviar d’equipatge més freqüentment del que ens agradaria i desperta a la vegada algunes preguntes. Quines maletes són més resistents? Compensa comprar maletes de primeres marques? No hi ha una resposta universal, ja que depèn en bona mesura de les preferències i gustos del consumidor, però si és veritat que hi ha una opinió més o menys generalitzada.

Trobem tres tipus de maletes, les rígides, les semirígides i es blanes. Començarem pels extrems. La maleta rígida és més robusta i per tant més resistent a cops i maltractaments, el fet que no es deformin les fan ideals per transportar objectes delicats. El problema que tenen és que una vegada es comencen a trencar moren de seguida, el seu caràcter compacte fa que no pugui durar massa, després d’haver-se començat a esgarrapar.

Les maletes blanes, per la seva banda, són més flexibles i lleugeres, pel que s’adapten més al tipus de compartiment en el que hagin d’anar. Tot i que comencen a esgarrapar-se més ràpid que les rígides aguanten més aquest procés i des que surt la primera esgarrinxada fins que es tornen inservibles poden passar molts viatges. El problema d’aquest tipus de maleta és que, en ser blana, no pot protegir tant la càrrega.

I per acabar tenim les maletes semirígides, que ens ofereixen les millors prestacions de les rígides i les blanes. Són maletes amb una cobertura bastant dura que ens ofereixen la possibilitat d’ampliar una miqueta l’espai disponible a través d’un sistema de cremalleres o manxes. Són les ideals per anar de viatge i les que, normalment, més duren.

Quin tipus de maleta tens? Quina recomanaries?

Foto: Jorge Gobi a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Quin tipus de maleta aguantarà més el ritme dels meus viatges?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio