Consells per a viatjar, Països

Tarjeta Sanitària Europea, essencial per a viatjar

By , on 15 de gener de 2009

Si penses viatjar per Europa properament, et recomanem que abans de sortir demanis la teva targeta sanitària europea (TSE). Fins el juny de 2004 era necessari tramitar l’E-111 o l’E-128, dos documents que tenien sempre una durada molt més limitada. Ara, la TSE té una durada d’un any des del dia que te la fan.

La part positiva d’aquesta targeta és que en cas que necessitis assistència sanitària a qualsevol país de la Unió Europea, la rebràs en igualtat de condicions sense tenir a veure el país on et trobis i sense cap cost. Si no portes amb tu el document, és molt probable que si necessites anar al metge o a l’hospital hagis d’abonar el preu de la visita.

És vàlida a Alemanya, Àustria, Bèlgica, República Txeca, Xipre, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia. Finlàndia, Grècia, Hungria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònie, França, Portugal, Regne Unit i Suècia i també en altre quatre països, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa.

[ad]

Per a obtenir-la, només has d’anar a un Centre d’Atenció i Informació de la Seguretat Social. Presenta el teu DNI i te la donaran en 5 minuts. Si tens qualsevol dubte pots trucar a un telèfon per a resoldre’l: 900 16 65 65.

En cas de tenir una mútua, aquestes acostumen a donar cobertura internacional. Però per si de cas, la nostra recomanació des de Viatjar.cat és que perdis cinc minuts en la preparació del teu viatge i t’emportis també aquest document que té format de carnet, que no ocupa res i que et pot treure d’algun ensurt.

Foto: www.europarl.europa.eu

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Tarjeta Sanitària Europea, essencial per a viatjar”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio