Consells per a viatjar, Imatges del món

Un safari per Àfrica, un “viatge a peu” per la natura més salvatge

Ideal per escapar de la rutina i canviar d’hàbits
By , on 5 de novembre de 2010

Els animals estan tan acostumats a la presència dels humans que no són gens perillosos

Avui, un tipus de viatge diferent al que estem acostumats. Un viatge per entrar en contacte amb la natura més salvatge del planeta, la que guarda Àfrica en el seu interior. Un viatge per canviar totalment d’ambient i passar de la més atapeïda ciutat a la sabana més solitària. Un viatge per recordar. El safari, que en swahili vol dir “viatge a peu”, és una forma molt interessant d’explorar les reserves i parcs naturals del continent Africà.

Aquest tipus de viatge solen ser tot inclosos; és a dir, que el viatger paga, abans de viatjar, una xifra i no s’ha de preocupar del tema diners durant tota l’exploració. És una forma molt eficaç de viatjar quan l’organització que es necessita és molt especialitzada i no la podem controlar nosaltres mateixos; per això, contractem un pack de viatge en el que ens organitzen i preparen totes les sortides i activitats. Cal dir que hi ha molta gent a la que no li agraden els viatges organitzats, i en situacions normals, com un viatge per Europa, estaria totalment d’acord, però en el cas de fer un safari per Àfrica, crec que hi ha molts aspectes que se’ns escapen i val més contractar a especialistes que fer una improvisació desastrosa. Tot i així, depèn de cada viatger.

En els casos dels viatges organitzats, aquest tenen un preu que varia depenent dels dies que estarem allà i la zona que visitem. Així, per exemple, un viatge de 8 dies per la Kenya més inexplorada amb 4×4 i descans a una platja privada, amb tot inclòs, costa uns 2200 euros. És necessari dir però, que aquest és un dels viatges més baratets ja que els safaris solen durar més dies.

Entre les recomanacions que les agències ens fan a l’hora de preparar l’equipatge hi ha el de la indumentària; seguint el tòpic podríem pensar que a Àfrica tota l’estona fa calor, però no es així, en algunes zones pel matí o nit l’ambient és bastant fresquet i per això és recomanable portar roba d’abric. L’ideal, per exemple, en matèria de pantalons, serien els desmuntables, d’aquesta forma podriem portar-los llargs pel matí i curts al migdia. Un impermeable també ens serà molt útil, de la mateixa forma que les ulleres de sol i les gorres (recorda que el sol i la pols són les protagonistes).

És també vital portar les vacunes que recomana el Ministeri en matèries de salut exterior, abans de marxar de viatge, com la antitetànica o contra la malària. D’aquesta forma eviten possibles ensurts i ens assegurem el bon funcionament de l’estada. Algunes de les agències que podeu trobar a Internet i que us ajudaran a programar el vostre safari són MuchoViaje i AfricaSafari, veureu com així com aneu navegant per les seves pestanyes aniran creixent les ganes de fer aquest especial “viatge a peu” o en tot cas, en 4×4.

Foto: Brian Snelson a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Un safari per Àfrica, un “viatge a peu” per la natura més salvatge”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio