Consells per a viatjar

Viatjar amb avió, puc emportar-me la meva mascota?

Depenent de la companyia les normes per portar animals a bord canvien
By , on 4 de maig de 2011

Si el teu gos ha de viatjar dins una gàbia no oblidis acomodar-la al màxim

Emprendre un viatge és sempre motiu de nerviosisme i planificació. Maletes, reserves, transport… són només alguns dels tràmits que s’han de fer abans de sortir de casa, però si viatgem amb les nostres mascotes aquests tràmits s’intensifiquen molt. A la majoria de transports (avió, tren…) només deixen que pugin a bord els gats i els gossos i aquests ho han de fer seguint unes indicacions molt rigoroses que canvien dependent de la companyia amb la que decidim viatjar. Tot i així, i abans d’entrar en casos concrets és convenient que abans de sortir de casa preparis una sèrie de tràmits:

-Porta sempre la cartilla de vacunacions de la teva mascota.
-Prepara una gàbia que s’adeqüi a les exigències de la companyia en la que el teu animal es senti còmode i protegit.
-No oblidis portar menjar i aigua.
-Banya’l abans de sortir de casa ja que hi ha viatgers que es poden sentir molestos si el gat o el gos fan mala olor.
-Portar-los amb corretja i morrió.

Un cop complerts tots aquests aspectes és el moment d’agafar el mitjà de transport. Si viatgem amb avió haurem de consultar quines són les condicions que estableix la companyia per aquest tipus de bitllet abans de fer la reserva. Tot i així, en la majoria no posen problemes perquè en els vols nacionals viatgin gats i gossos. Aquests podran viatjar a la cabina o ho hauran de fer a la bodega depenent de la mida i pes de l’animal, així, si es petit i no pesa més de 6 quilograms podrà fer-ho com a equipatge de mà; si és més gran, en canvi haurà de viatjar a la bodega.

Sigui com sigui hauràs d’avisar abans de comprar el bitllet de que viatjaràs amb un animal ja que les companyies solen tenir un nombre màxim. Pel que fa a la gàbia en la que podràs portar la teva mascota a la cabina, no podrà superar les mides 50x 40 x 25 ja que si ho fa podrien impedir-te pujar-lo a bord. En el cas dels gossos pigall o guia, podran viatjar tant en cabina com en bodega de forma gratuïta.

Pel que fa als viatges intracomunitaris, la comissió de les Comunitats Europees va establir l’1 d’octubre de 2004 que els desplaçaments intracomunitaris de gossos, gats i fures sense finalitats comercials haurà de fer-se amb un passaport. Aquest document permetrà regular les condicions dels desplaçaments, unificar legislacions i controls de fronteres dels estats membres, amb l’excepció del Regne Unit, Irlanda i Suècia. El passaport assegura que la mascota està vacunada i conté informacions mèdiques de l’animal.

Ja ho saps, abans d’agafar l’avió informa’t bé de quines són les condicions que la teva companyia t’exigeix!

Foto: Basilia Matilde a artelista

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Viatjar amb avió, puc emportar-me la meva mascota?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio