Consells per a viatjar

Viatjar en avió amb un nadó

Els nens menors de dos anys no poden ocupar un seient
By , on 12 de desembre de 2011

Vols viatjar en avió amb el teu nadó i no saps si podràs fer-ho? Vols saber quines són les condicions que estableixen les companyies aèries per poder portar al teu fill petit a bord? Doncs t’ho aclarim tot!

Els metges recomanen no viatjar en avió amb nadons menors de dues setmanes

El primer que hem de fer és familiaritzar-nos amb l’argot que s’utilitza en aeronàutica per tractar als nens, de la mateixa forma que informar-nos de les edats que marquen la diferència entre uns nens i uns altres. Així, es considera ‘nadó’ o ‘infoa’, que en el llenguatge aeronàutic significa infant acompanyat, als nens menors de dos anys i ‘nen’ o ‘child’ als infants amb edats compreses entre els dos i els dotze anys.

Els primers, és a dir, els nens de menys de dos anys, no tenen dret a seient pel que hauran d’anar asseguts a la falda d’una persona major de dotze anys amb el seu corresponent cinturó de seguretat. Tot i així, si que hauran de pagar una assegurança de viatge i portar la seva targeta d’embarcament. Per això, si penses viatjar amb el teu nadó és molt important que et posis en contacte amb la teva companyia aèria i els informis. Els nens entre dos i dotze anys ja tenen dret a seient, pel que tenen targeta d’embarcament i dret a facturar equipatge; hi ha algunes companyies que ofereixen preus especials pels nens, així que de la mateixa forma que si tens un nadó el millor que pots fer es posar-te en contacte amb ells o llegir la seva normativa i beneficiar-te dels possibles descomptes que ofereixin.

Tot i que els nadons no ocupen seient, si el viatge que faràs en avió és llarg pots demanar cadires portanadons o cunes; aquesta cadira es col•locarà mirant cap el davant, de la mateixa forma que estan asseguts els adults, estarà subjecta amb el cinturó de seguretat, no es podrà posar mai en els seients d’emergència i es situarà en el seient més proper a la finestreta.

Si viatges amb un nadó és recomanable que embarquis tot l’equipatge que portis i que només portis d’equipatge de mà el que necessites durant el viatge. Així, és convenient que pugis a bord una ampolla d’aigua, però com que amb normativa aeroportuària vigent no pots passar més de 100 ml. d’aigua pel control de seguretat així que si vols portar-ne més l’hauràs de comprar a dins l’aeroport. Tot i aquesta restricció, el menjar pels nadons com els ‘potitos’ o els biberons són una excepció i es poden passar pel control, els hauràs de separar en una bosseta transparent i passar-los apart.

Bon viatge!

Imatge | Jorge Suarez

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Viatjar en avió amb un nadó”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio