Consells per a viatjar, Escapa't!, relats de viatges, Turisme i art

Viatges literaris: pàgines que cobren vida

By , on 30 de maig de 2007

Soldat

Al llarg de la història de la humanitat les formes de divertir-se i entretenir-se de l’ésser humà han anat canviant i adaptant-se als nous temps. Resulta curiós, no obstant, comprovar com hi ha activitats que l’home practica generació rere generació sense que aquestes perdin gens ni mica d’interés.

Des dels homes més centenaris als més actuals, de l’home medieval al moderne executiu del segle XXI, dels hippies als intel·lectuals més seriosos…tots han sucumbit a l’encant de dos arts: els viatjes i la literatura. Tots dos han desenvolupat una curiosa amistat que ha descembocat en una forma de viatjar apasionant: els viatjes literaris.

Llegir és viatjar amb la imaginació però aquesta vegada des de Viatjar.cat us proposem quelcom millor: trepitjar amb els nostres propis peus aquells indrets que ja vam veure, simplement, a través de les pàgines d’un llibre o reconstruir la vida dels nostres escriptors preferits visitant aquells llocs importants per ells.

Què passaria si un dia ens aixequem de la butaca i com el Quixot a la recerca de la aventura de la seva vida ens atrevim a trobar-nos cara a cara amb tots aquells llocs que van començant sent un simple paisatge estàtic a la nostra imaginació? La nostra aventura com a lector itinerant podria començar en milers de racons del món.

Madrid, per exemple, alberga el Barrio de las Letras que pot presumir d’haver allotjat a moltes de les seves cases les més grans plumes de la història d’Espanya: Lope de Vega, Quevedo, Góngora o Cervantes. Cafès, tabernes, restaurants i cases embriagades encara de la màgia del Segle d’Or, paviments emplenats de frases d’aquests genis,..Un viatge realment meravellós.

Aquest és només un exemple. Podriem viatjar a Dublín i fer un recorregut per tots els llocs que el gran Joyce va reflexar a les seves obre o sentir la petjada de Rimbaud i Baudelaire en centenars de racons de París. La llista de destíns literaris és infinita. Inclús podriem aplicar-ho a obres actuals.

Les agències de viatges inclouen ja entre els seus programes activitats del tipus: gimkhana per la ciutat de Roma per recòrrer els escenaris de l’obra Àngels i dimonis de Dan Brown. Aquestes iniciatives tenen un éxit increïble. Viatjes i literatura: un binomi perfecte, el més sublim somni dels amants del noble art de l’escriptura. Queda’t amb nosaltres en aquesta experiència.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Viatges literaris: pàgines que cobren vida”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio