curiositats

Els taxis de Nova York, verds i moderns

A partir del mes de juny podran ser verds i a partir de 2013 tindran nous equipaments
By , on 18 de maig de 2012

Si hi ha una ciutat que es reinventa cada dia que passa i aconsegueix sorprendre a propis i estranys amb les seves transformacions aquesta és Nova York. Si us pregunto un llistat amb els detalls que fan que la ciutat sigui el que és segur que en alguna de les posicions afegiu els seus cinematogràfics taxis grocs, no? Doncs està estretament relacionat amb ells el nou canvi de la ciutat.

De fet, són dos els canvis que patiran aquests transports. Es modernitzarà i es tornarà verd! Però anem punt per punt. Per un costat, aquest icona patirà un procés de modernització i remodelació sota el nom ‘el taxi del demà’. Un nou model de taxi amb sostre de vidre per poder veure els gratacels, punt de càrrega pels telèfons mòbil o un navegador GPS, tot i que aquestes són només algunes de les noves avantatges que ofereixen! En paraules de l’alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, “serà el taxi més segur, còmode i pràctic que hagi tingut aquesta ciutat”.

L’encarregat de portar aquest projecte a bon port serà Nissan i el nom del nou taxi NissanNV200. L’octubre del 2013 ha estat l’any escollit per començar a gaudir d’aquestes meravelles de la tècnica i la tecnologia; però mentre esperem la seva arribada, un segon canvi en els taxis captarà tota la nostra atenció. I és que com a homenatge a ‘la gran manzana’ els taxis de Nova York també seran verds a partir del mes de juny. El propi Bloomberg ha recalcat que aquesta iniciativa és “agradable a la vista i apropiada per la ciutat”.

El nou vehicle es dirà ‘Boro’ i donarà servei a set milions de novaiorquesos que viuen a la part alta de Manhattan, el Bronx, Brooklyn, Queens i Staten Island. Doncs aquests seran els seus espais d’actuació. S’emetran 8000 permisos d’aquests nous taxis ‘Boro’, dels que 6000 ja estaran disponibles el mes que ve. D’aquesta forma, a més de donar un nou impuls turístic a la ciutat es pretén atreure a “milers de conductors autoritzats” perquè “surtin de les ombres i entrin a la economia legal”. Doble puntuació positiva.

De la mateixa forma que els taxis grocs, els ‘versió poma’ estaran equipats amb maquines de tarja de crèdit, llums de senyalització de disponibilitat al sostre, dispositiu GPS i demés eines bàsiques. A més, s’inclourà un dispositiu de recollida automàtica de dades del viatge per assegurar que els vehicles només realitzen els serveis fora del districte central de negocis de Manhattan, reservat pels taxis tradicionals.

Uns canvis que encaixen perfectament amb la dita ‘renova’t o mor’ i Nova York està més viva que mai.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els taxis de Nova York, verds i moderns”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio