curiositats

Estats Units prohibeix i Europa recomana no volar amb el Galaxy Note 7

El teu Samsung Galaxy Note 7 es quedarà a terra
By , on 20 de octubre de 2016

L’Administració Federal d’Aviació (FAA), ha prohibit que s’introdueixi el ‘smartphone’ Samsung Galaxy Note 7 en qualsevol vol d’Estats Units. L’agència d’aviació nord-americana ha anunciat la seva prohibició sota multes i judici penal a deixar embarcar a qualsevol passatger o personal amb un terminal Samsung Galaxy Note 7 degut al risc d’incendi i explosió que s’ha detectat recentment en aquest model de Samsung.

En un comunicat, la administració depenent del Departament de Transport d’EUA (DOT) ha indicat que està prohibit portar aquest dispositiu tant en l’equipatge de mà com en el facturat en vols amb origen o destinació als Estats Units. Les autoritats consideren que no és segur que aquest dispositiu de Samsung estigui a la cabina o a les bodegues dels avions que sobrevolen els Estats Units, siguin aquests propietat de companyies del país o procedents de vols internacionals.

El secretari de Transport d’EUA, Anthony Foxx, ha reconegut que aquesta prohibició “serà un inconvenient per a alguns dels passatgers” que necessitin tindre a mà el seu Galaxy Note 7 durant la seva estada als Estats Units. No obstant això, Foxx ha insistit en que aquesta mesura respon “a la prioritat que té la seguretat dels passatgers”; essent aquesta una mesura de seguretat addicional a les ja existents per evitar que un incendi en ple vol causi un risc major per a la integritat de la resta de passatgers.

En el cas que un viatger intenti pujar a bord amb un d’aquests ‘smartphones’, bé sigui mitjançant una bossa de mà a cabina o dins d’una maleta facturada per anar a la bodega de l’avió, l’administració d’aviació nord-americana avisa que el passatger no podrà embarcar. En el cas que s’intenti evadir la prohibició introduint aquest model de telèfon en l’equipatge facturat, el responsable podrà ser multat i l’organització iniciarà un procés d’“enjudiciament penal”.

La prohibició de volar amb un Samsung Galaxy Note 7 als Estats Units, en algunes aerolínies europees i les recomanacions de seguretat per l’espai europeu es produeixen arran del risc d’explosió i incendi d’aquests terminals. Just una setmana abans d’aquestes decisions, la companyia sud-coreana Samsung va comunicat la paralització les vendes i la fabricació del seu nou model de ‘smartphone’ a causa dels nombrosos casos de sobreescalfament del dispositiu, fins al punt que en alguns casos van arribar a incendiar-se.

Europa restringeix l’ús i facturació dels terminals
La prohibició de volar amb el model Galaxy Note 7 de Samsung als Estats Units afecta a aquells vols amb origen o destinació a territori nord-americà. En el cas dels vols europeus, l’Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) va suggerir a les aerolínies que recordessin als seus passatgers no introduir els seus Note 7 en el seu equipatge facturat i que mantingueren el terminal apagat durant tot el vol en cas d’introduir-lo a cabina.

No obstant això, la companyia Air Europa ha anat un pas més enllà de les recomanacions de la EASA i ha prohibit als seus passatgers embarcar o facturar equipatge en els seus avions amb ‘smartphones’ Samsung Galaxy Note 7, inclosos aquells vols amb origen o destinació a Espanya. Per fer efectiva aquesta prohibició entre els seus clients, l’aerolínia europea ha advertit que podria denegar l’embarcament als qui intentin viatjar amb aquests dispositius; ja que suposen un risc per a la seguretat i la integritat de la resta de passatgers.

En un comunicat publicat en la seva pàgina web, Air Europa ha explicat que “els passatgers que intentin evadir la prohibició col•locant el seu telèfon en l’equipatge facturat estan augmentant el risc d’incident catastròfic”. En el mateix document, l’aerolínia adverteix que qualsevol passatger que intenti violar aquesta prohibició d’embarcar a cabina o facturar un Galaxy Note 7 “estarà subjecte a enjudiciament penal, a més de subjecta a sancions
Segons Air Europa, si durant el vol un membre de la tripulació descobreix que un passatger està en possessió d’un dispositiu Samsung Galaxy Note 7, li donarà instruccions d’apagar-lo, no usar-lo ni carregar-lo mentre estigui a bord de l’avió. A més, l’usuari haurà d’evitar que el dispositiu s’activi accidentalment, mantenir el dispositiu en la seva persona i no col•locar-ho en el compartiment portaequipajes, en la butxaca del respatller del seient o en l’equipatge de mà durant la resta del vol.

L’aerolínia ha indicat que els passatgers que pretenguin viatjar amb aquests dispositius hauran de posar-se en contacte amb Samsung o el seu proveïdor de serveis telefònics per conèixer com retornar-los. Amb aquestes instruccions, Air Europa se suma així a altres aerolínies europees, com Lufthansa, que en els últims dies han comunicat la prohibició d’aquests dispositius en els seus vols després d’anunciar Samsung que retiraria del mercat i descatalogaria el producte.

Imatge: JeepersMedia

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Estats Units prohibeix i Europa recomana no volar amb el Galaxy Note 7”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio