curiositats

Moleskine, el quadern de viatge dels romàntics

T’ajudarà a recordar cada passa dels teus viatges
By , on 22 de desembre de 2010

Pàgines en blanc que recolliran els relats i dibuixos dels teus viatges

Quan viatgem descobrim desenes i desenes de nous emplaçaments, construccions, carrers, olors, sabors, persones… són tantes les coses que hem d’assimilar quan ens traslladem que a vegades sembla que el nostre cervell no serà capaç de retenir tanta informació. I és veritat. Passats uns anys ens costa molt recordar els detalls i les vivències concretes dels nostres viatges; passa a vegades que un viatge en especial ens marca i el recordem perfectament, però és poc freqüent i amb el temps tendim a difuminar els fets. A mi em passa a vegades que no tinc clar a quin dels viatges he vist una cosa concreta o he experimentat un sabor determinat; recordo perfectament el lloc on ho vaig sentir, però no sóc capaç de situar aquest lloc en el mapa. No us ha passat mai?

La forma d’evitar aquestes pèrdues de memòria és anotar els fets que et succeeixin. Així, passats els anys, sempre podràs consultar aquella llibreta en la que fa molt de temps vas relatar el teu viatge. És evident que aquesta llibreta pot ser de qualsevol tipus: de quadres, en blanc, de línies… pots haver-la comprat a la papereria, a un centre comercial o a l’estant; però serà simplement això, una llibreta. Si pel contrari, vols que fins i tot la teva llibreta tingui història i que a més t’aporti informació útil pel teu viatge ja no vols una simple llibreta, vols una Moleskine. No saps què és?

La Moleskine és un quadern de notes recobert d’una tela anomenada moleskin (d’on agafa el seu nom) amb una cinta elàstica per mantenir el quadern tancat i un llom molt flexible per poder-lo obrir completament. Ha estat una eina utilitzada per molts intel•lectuals, entre els que trobem a Chatwin o a Hemingway, per prendre notes (tants escrits com dibuixos) dels seus viatges, aventures, descobriments i inquietuds. Per això, és un quadern molt lligat a la imatge del viatger romàntic.

Existeixen diferents tipus de Moleskine depenent de la utilitat que en vulguis fer; així, trobem quaderns amb pàgines en blanc, de quadres, amb agenda, amb organigrames… tot depèn de quina sigui la finalitat que tu li vulguis donar. A més, també existeixen quaderns especialitzats en ciutats, de forma que a més de les pàgines en blanc la Moleskine té mapes i informació útil. Podem trobar quaderns de Zurich, Barcelona, Praga, Beijing, Brusel•les, Chicago o Londres. L’elecció és teva.

Et sembla útil aquesta eina? En tens alguna? Explica’ns-ho!

Foto: J. Griffin a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Moleskine, el quadern de viatge dels romàntics”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio