curiositats

Visita els 10 escenaris més emblemàtics de Harry Potter

No cal rebre una carta per conèixer el castell de Hogwarts
By , on 9 de setembre de 2014

harry potter

El dia 1 de setembre l’estació de trens King’s Cross de Londres s’omple d’estudiants uniformats i carregats de maletes. Fins aquí pot ser quelcom normal, però la particularitat d’aquests nois i noies es que acompanyen les seves maletes de calders, llibres d’aspecte antic i òlibes o altres animals. I quan te’n adonis, aquell tropell d’estudiants hauran desaparegut perquè hauran creuat un dels murs de pedra l’edifici fins a la plataforma 9 i ¾ on surt l’Express camí de Hogwarts.

Si no has sigut un dels afortunats mags i magues en rebre la carta de l’escola de bruixeria d’en Harry Potter, sempre pots acostar-te el món dels llibres de Harry Potter d’una forma més ‘muggle’: fent un tour pel Regne Unit visitant els escenaris reals utilitzats en les pel•lícules.

  • El nº 4 de Privet Drive: La casa on es va criar en Harry Potter està situada a la localitat anglesa de Berkshire. Aquest paratge es va escollir com la llar de la família Dursley quan la tieta d’en Harry es veu obligada a acollir-lo sota el seu sostre (al principi, sota les seves escales) quan Lily y James moren a mans de Lord Voldemort.

  • El Castell de Hogwarts: Situat al comtat de Nrthumberland, el castell d’Alnwick de pedra ha estat utilitzat durant totes les filmacions per rodar els interiors del castell de Hogwarts on Harry, Ron i Hermion han viscut aventures des del primer curs. Tot i que ja no vaga pels passadissos, tindreu la sensació que la senyora Norris no us treu l’ull del clatell.
  • Viaducte de Glenfinnan: Aquest tram de la línia ferroviària està situat en el cim de Loch Shiel a les Terres Altes de l’oest d’Escòcia. L’escenari, de gran bellesa paisatgística, va ser el lloc triat per rodar algunes escenes de les pel•lícules, on els estudiants viatjaven a bord de l’Express de Hogwarts des del centre de Londres fins al col•legi.
  • La plataforma 9 i ¾: No es pot passar pel Viaducte de Glenfinnan sense haver estat abans a la plataforma 9 i ¾ de l’estació de King’s Cross a Londres, tret que puguis agafar prestat el cotxe encantat del teu pare per raons de força major. Actualment, aquest espai ha sigut traslladat al vestíbul però inclou el carret a mig traspassar el mur.
  • La Gran Biblioteca: realment es tracta de la principal biblioteca de recerca de la Universitat d’Oxford, i és una de les biblioteques més antigues d’Europa. La biblioteca de Bodleian va servir d’escenari en les dues primeres pel•lícules d’Harry Potter per rodar les escenes entre llibres de la gran Biblioteca de Hogwarts.
  • El Gran Menjador: sense abandonar la Universitat d’Oxford, cal fer una passejada fins al col•legi major de Christ Church. Es tracta d’un dels ‘college’ més grans del campus universitari, que també pot presumir de ser l’escenari escollit per representar el Gran Menador del castell de Hogwarts, un punt de trobada obligat per a tots els estudiants de màgia.
  • El banc de Gringotts: Situat a l’Ambaixada Australiana, el recinte està tancat al públic. No obstant això, el lobby de l’entrada de l’edifici roman obert per als fans de Harry Potter puguin sentir-se com al vestíbul del banc dels mags més important. No hi trobareu cap follet contant Knuts de bronze, Sickles de plata o Galeons d’or però serà fàcil d’imaginar.
  • El Carreró Diagó: Situat en La City, el centre financer de Londres, es troba l’escenari que va donar vida al Carreró Diagó, la zona de compres màgiques que els escolars de Hogwarts trepitjaven any rere any per comprar els seus llibres. Es tracta del Mercat Leadenhall, un espai decorat amb estil victorià i replet de cristalls i ornaments.
  • Milleniun Bridge: avancem una mica més en la història cinematogràfica i ens topem amb un trosset de l’univers de Harry Potter al bell mig de Londres. El pont Milenium va ser l’escenari d’una de les escenes més trepidants de la saga, resultant en l’enderrocament de l’estructura a mans dels Mortífags i les seves arts màgiques.
  • Parc temàtic de Harry Potter de Warner Bros. Studio Tour: Per a completar l’experiència de l’univers Harry Potter, no es pot deixar de visitar els estudis Warner Bros. Situats a 30 kilòmetres de Londres, el parc inclou un pavelló centrar en les pel•lícules del nen mag, on es poden veure les maquetes del castell de Hogwarts, alguns escenaris construïts, objectes màgics i el vestuari utilitzat en els films basats en les novel•les de J.K. Rowling.

Imatge: Rob Young

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Visita els 10 escenaris més emblemàtics de Harry Potter”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio