curiositats

Vola a l’espai amb Space Expedition Corporation

Un viatge de luxe d’una hora de duració
By , on 13 de maig de 2014

Les vacances espacials seran una realitat a partir de 2015, any en que l’empresa Space Expedition Corporation (SXC) començarà a oferir vols per a turistes espacials, presentant tot ara un catàleg a Barcelona amb els viatges espacials que s’hi podran realitzar. La companyia ha anunciat que els afortunats viatgers, que hauran de pagar 72.000 euros per sortir fora de la Terra, hauran de superar unes probes físiques abans d’enlairar el vol.

Space Expedition Corporation no és la primera companyia en oferir un turisme de luxe dins del sector dels viatges a l’espai. L’empresa competeix amb la del magnat Richard Branson, de Virgin; però es diferència de la del britànic perquè ofereix una experiència espacial encara més exclusiva, en la qual només viatgen el pilot de l’aeronau i el client. Així ho han aclarit durant l’acte de presentació organitzat en un centre comercial de Barcelona.

La presentació de Space Expedition Corporation a Barcelona ha inclòs la instal•lació d’una representació de la nau que viatjarà a l’espai a escala 1/1. L’esdeveniment ha comptat amb la presència d’un dels socis fundadors, un pilot de proves i un futur pilot dels vols de la companyia. De moment, l’empresa ja compta amb més de 200 persones de tot el món que han reservat un vol exclusiu a l’espai, entre elles quatre espanyols ja tenen la seva plaça a la nau espacial.

El primer espanyol que experimentarà la ingravitació amb aquestes naus serà Eduardo Lurueña, de Talavera de la Reina (Toledo), qui va guanyar aquest viatge després de participar en el concurs de Axe Apollo. El concurs va comptar amb la participació d’un milió de candidats d’arreu del món, dels qual Larueña ha sigut l’únic seleccionat al concurs Axe Apollo per a viatjar amb un grup de 23 persones que podran viure aquesta experiència d’alta volada.

A pesar que els viatges estaran oberts a la població civil que pugui pagar els 72.000 euros del viatge, serà necessari complir certs requisits físics per a poder viatjar a l’espai. Així doncs, Space Expedition Corporation es reserva aquest servei a les persones majors d’edat i que superi amb èxit els entrenaments obligatoris en els quals els candidats hauran d’aguantar la sensació de fins a 3 Forces G. No obstant això, l’edat no té sostre i els organitzadors han reconegut que entre els qui ja han reservat plaça hi ha persones de més de 80 anys.

Un viatge de luxe d’una hora

La presentació de Space Expedition Corporation a Barcelona ha inclòs la instal•lació d’una representació de la nau que viatjarà a l’espai a escala 1/1. Segons l’empresa de vols a l’espai, la seva nau espacial suposa un avanç pel que fa a les d’un sol ús, ja que té una vida útil estimada en uns 5.000 vols. Una altra de les innovacions que presenta la nau de SXC és que tot i estar pensada per ser llançada des de la illa del Carib de Curaçao, està preparada per poder enlairar-se en qualsevol aeroport comercial.

L’aeronau inicia un ascens pràcticament vertical i s’impulsa fins a aconseguir una velocitat propera a 3 vegades la barrera del so, pel que en pocs minuts aconsegueix sortir de l’atmosfera terrestre. Un cop a l’espai, la nau roman durant un període de 5-6 minuts en absoluta ingravitació, quan la seva trajectòria se situa entre els 90 i 103 quilòmetres d’altura. En el descens, les maniobres més complicades apareixen quan l’aeronau arriba als 40 quilòmetres d’altitud, quan comença a planejar i els tripulants experimenten forces properes a 4G durant un període que varia entre 20 i 30 segons. En total, el recorregut que ofereix Space Expedition Corporation té una durada d’uns 60 minuts.

Imatge: Sweetie187

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Vola a l’espai amb Space Expedition Corporation”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio