curiositats

Voltant pels voltants d’Amsterdam

Descobreix-ne els encants ocults de les rodalies
By , on 14 de juliol de 2010

Un dic connecta l'illot de Marken amb terreny continental

Sovint hem fet esment en aquest bloc dels desavantatges del turisme de masses, cada cop més present a Europa i també a casa nostra. De totes les maneres que se’ns poden acudir per fugir-ne, no hi ha dubte que optar per destinacions minoritàries és la millor. No obstant això, no sempre ve de gust volar amb una companyia low cost, sobretot pels riscos que comporta i per la incomoditat que suposa facturar-hi equipatge. La solució, doncs, és prendre la destinació principal com a punt de partida i campament base per a una ruta pels voltants. Desplaçaments curts i visites d’un dia, dos a molt estirar, pels voltants d’una gran capital europea. Es el que podem fer, per exemple, quan planifiquem viatges a Amsterdam.

Si busquem informació sobre les rodalies de la capital holandesa, ens n’adonem de seguida que dos noms hi destaquen: Marken i Volendam. Són, potser, els dos imperdibles. Marken, a 20 km d’Amsterdam i accessible en autobús, és un poble de pescadors situat en un curiós illot connectat per un dic amb terreny continental. Els habitants de la zona tenen la seva pròpia identitat, conseqüència d’anys d’aïllament, i també la seva pròpia variant dialectal: el “markens”. El més interessant d’aquesta localitat és la capacitat que té de transportar-nos al passat, havent-se mantingut gairebé intacte al pas del temps.

Per altra banda, a Volendam també s’hi pot arribar en uns 20 minuts d’autobús. A més, des d’allà es pot agafar un vaixell que porta a Marken. Els atractius més importants d’aquest poble són el port i el que es coneix com el laberint (doolhof), una zona plena de carrerons i petits ponts plena d’encant. Molt a prop hi trobarem la vila d’Edam, famosa pels formatges i també pel mercat d’aquest producte, una barreja de tradició i folklore. Més enllà de la bellesa de l’indret, només pensar-hi se’m desperta la gana.

Aquestes són les destinacions turístiques properes a Amsterdam que trobarem a qualsevol guia, però, si ens donem un passeig pels fòrums de la xarxa, veurem que els que han visitat la zona en recomanen algunes més. Així, per exemple, Alkmaar també es famosa pel mercat de formatges, tot i que en promociona la varietat local en contraposició a l’Edam o el Gouda. De Delft se’n destaca la ceràmica típica de la localitat. Y de Keukenhof el mercat de flors. Altres indrets recomanats són Lisse, Utrecht, o els molins de Kinderdijk.

Com veiem, doncs, no és pas un problema de varietat. Només cal fer una mica de recerca i apostar pel lloc que més creiem que ens pot agradar. Si no surt bé, en el proper viatge en provem un altre. Holanda té un munt de racons per descobrir i molts són ben a prop de la capital.

Foto: Firehouse of Marken Island per inyucho a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Voltant pels voltants d’Amsterdam”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio