Post tagged with ‘alemanya’

viatges

Els castells de conte d’Alemanya

El més conegut és el castell de Neuschwanstein
By , on 23 de febrer de 2012

La ruta dels castells d’Alemanya pot ser una bona opció per passar les vacances. Podràs conèixer a través de les magnífiques fortaleses una part de la història d’aquest país del centre d’Europa. Com que Alemanya te un gran nombre de castells, nosaltres t’hem volgut fer una selecció d’aquells edificis que ens recorden a un conte de fades per la seva treballada arquitectura i, en alguns casos, també amaguen un conte.

Castell de Neuschwanstein

Castell de Neuschwanstein

Haurem d’agafar les maletes fins a Baviera per visitar l’icònic castell de Neuschwanstein. Aquest castell alemany no és pas d’origen medieval sinó que va ser construït per encàrrec el rei boig Lluís II de Baviera al segle XIX ja que estava obsessionat amb els contes de fades. Precisament, es va agafar el castell de Neuschwanstein com a model per construir el castell rosa que presideix tots els parcs temàtics de Disneyland. Però d’on va treure la inspiració? Doncs del castell Hohenschwangau, que data del segle XII, que va ser reconstruït pel pare del rei boig.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, curiositats

Com passar la nit a Berlín

By , on 1 de setembre de 2009
La fosca i atractiva nit de Berlín

La fosca i atractiva nit de Berlín

Qui hagi estat alguna vegada a Berlín, haurà notat que és una ciutat una miqueta salvatge. La seva arquitectura descontrolada, els seus barris desendreçats (encara que cada vegada menys) de l’antiga part oriental i les seves llargues nits donen fe d’això. Un toc underground, més o menys real o impostat, domina la vida social i cultural de la capital alemanya.

Els bars i clubs de Berlín tampoc escapen a aquest suposat descontrol, que moltes vegades fins i tot sembla creat a consciència per a atreure als turistes que arriben a la ciutat a la recerca del mite. Una volta per alguns llocs de la nit berlinesa mostren aquest esperit indomable. El Tacheles, antic edifici okupat, avui centre d’art per a creadors de tot el món i atracció per a turistes, compta amb diversos espais per a prendre una copa i xerrar. En la seva última planta, el centre d’art oferix una vista màgica del cèntric i valoritzat barri de Mitte: allí es pot gaudir d’un litre de cervesa per un mòdic preu amb una vista incomparable de la ciutat. A més, els artistes residents en el centre regalen de tant en tant als visitants projeccions sobre la immensa paret buida que queda davant l’edifici.

Un altre dels llocs dignes de destacar és el complex Cassiopeia: situat a l’est de la ciutat, entre Warschauerstrasse i l’emblemàtic barri de Friedrichshain, aquest recinte amb aires de fàbrica abandonada amaga entre les seves ruïnes diverses sales de ball que ofereixen sessions fins a ben entrat el dia. Des de hip-hop a música llatina, passant pels frenètics ritmes del drumm&bass: tot val per a tirar-se uns balls. Un bona opció per a qui no tingui ganes de dormir.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio