Post tagged with ‘alhambra de granada’

Imatges del món

La ciutat vermella més espectacular

L’Alhambra de Granada va ser candidata ser una de les 7 meravelles del món
By , on 6 de desembre de 2011

Sabia que seria un moment especial; m’havien parlat del seu encant, de la seva bellesa i de la seva grandiositat però ni amb les bones referència que d’ella havia rebut podia fer-me una idea del que sentiria en creuar per primer cop les portes dels Jardins del Generalife i endinsar-me dins la ciutat vermella i és que la magnitud de la construcció em va estrènyer el cor quan vaig creuar el llindar de l’Alhambra de Granada.

El Pati de Comares és un dels emblemes de l'Alhambra

Sabut per tots és que l’aigua era i és l’element més important pels àrabs. La seva obsessió per la purificació i la netedat atorguen a les seves construccions una característica comuna i meravellosa, que omple de vida els seus palaus i de verdors els seus jardins i és que per totes les estances dels seus edificis corre l’aigua sense obstacles ni embassaments; translúcida i viva brolla de les fonts i forma rius entre els passadissos, els arbres i les flors.

El Generalife és una zona enjardinada separada del resta de construccions de l’Alhambra. La seva situació, la converteix en el lloc ideal pel descans i l’aïllament, per la lectura i l’escriptura. Rodejat de camps i horts, el Generalife destaca per ser el jardí més elevat de tots els que té la ciutat vermella i per tant el privilegiat en quan a vistes. La verdor inunda cada una de les zones d’aquesta hisenda, però són dues les zones d’ella que per mi guarden més història; la primera és el Jardí de la Síquia, una imatge que se us quedarà gravada a la retina en mil•lèsimes de segon i la segona el Patí del Xiprer de la Sultana, escenari d’imaginàries escenes amoroses relatades als escrits de Ginés Pérez de Hita.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Consells per a viatjar

Granada, recomanacions per a viatgers

Recorrent els vestigis àrabs
By , on 14 de desembre de 2009
L'Alhambra, visita obligatòria a Granada

L'Alhambra, visita obligatòria a Granada

Avui aprofito un recent viatge a Andalusia per a donar-vos alguns consells si teniu l’oportunitat de viatjar a Granada, una ciutat espanyola amb molt encant. Les influències històriques, principalment de la cultura àrab en el segle XIII i XIV, ha deixat inesborrables petjades que val la pena visitar.

Primer de tot, això sí, us diré que si aneu aviat a Granada no és res aconsellable portar cotxe. En tot cas, si ho feu, deixeu-lo a un parking i desplaçeu-vos per al ciutat en transport públic. Hi ha una xarxa d’autobusos molt àmplia que us permetrà anar a tot arreu. Actualment, Granada té molts carrers en obres i, a més, molts llocs són només peatonals o no tenen aparcament al carrer, per la qual cosa anar en cotxe pot ser una autèntica bogeria.

Si hagués de recomanar llocs per a visitar a Granada em centraria en una petita sel·lecció. En primer lloc, com no podia ser d’una altra manera, hem de parlar de l’Alhambra. Una impressionant ciutat musulmana emmurallada i tot el repertori de l’art andalusí. Haureu de destinar tot un matí o tota una tarda a la visita, doncs ben bé necessitareu quatre hores per a veure-ho tot. Penseu que parlem d’una ciutat on no manca cap detall per al desenvolupament de la vida de Mohamed-Ben-Nazar i tota la comunitat musulmana que hi residia.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio