Post tagged with ‘aliments tipics de la xina’

Ciutats

Viu un Nadal molt especial a Viena

Les places més boniques de la ciutat alberguen mercats nadalencs
By , on 28 de novembre de 2011

Si tens pensatanar de vacances a Viena en algun moment de la teva vida he de recomanar-te, quasi obligada per la seva grandiositat, que ho facis durant el mes de desembre. Perquè? Molt fàcil, pels mercats nadalencs que adornen cada una de les places d’aquesta meravellosa ciutat.

Una sensació molt difícil d'explicar amb paraules

Viena no és un lloc que puguis veure en un cap de setmana. El pas del segles i de la història, sobretot durant l’època de l’imperi austro-hongarès, han deixat una forta petjada entre els seus carrers i pràcticament a cada cantonada hi ha un palau que val la pena visitar. El museu Sisí, la Residència imperial o el palau Schönbrunn són visites obligades de la capital d’Àustria, però com que es pot gaudir d’elles durant qualsevol època de l’any és millor regir-se per alguna altra causa per escollir les dades de l’estança i aquesta causa són els seus meravellosos mercats de Nadal. Des de novembre i fins Nadal les places més maques de Viena es converteixen en els millors a aparadors. La Rathausplatz, sens dubte la plaça més emblemàtica de la ciutat, alberga durant aquests dies prop de 150 tendetes en les que adquirir regals nadalencs, adorns per l’arbre, postres típics de l’època i begudes ben calentes per fer front al fred que recorre els carrers de Viena. És tal la passió amb la que es viuen aquestes dates que fins i tot els arbres de la plaça es vesteixen de Nadal i s’omplen de llumetes.

Continue reading »

Comments (0)
Especials, Illes i costa, viatges

Un creuer pel extrem orient

Es pot conèixer moltes ciutats d'Orient gràcies als creuers
By , on 6 de octubre de 2010
El Dazaifu Tenmangu és un temple que té una capella dedicada a una deïtat de l'estudi

Viatja en creuer

Quan es parla de creuers barats gairebé sempre tothom ens limitem a pensar en Europa o en el Carib. Més concretament a la regió mediterrània, que és la que està més prop de nosaltres. No obstant això, hi ha creuers que malgrat estar molt lluny de casa nostra, sí tenen un preu més que interessant. A més si fem una comparativa qualitat preu, sens dubte surt com a guanyador absolut aquesta opció més llunyana. Així que millor obrir una mica la perspectiva pel que fa a la distància i així en sortiràs guanyant.

I de les destinacions possibles, no hi ha cap que superi als creuers Àsia. Aquest mar ple de misteris i que han omplert tantes pàgines podrà ser descobert per aquells valents que vulguin gaudir d’un recorregut impressionant. Com a exemple, un botó: Perles d’Orient, en el que es fa la sortida en Shanghai i es visitarà les japoneses Kagoshima, Nagasaki, Fukuoka, i la coreana Busan, pari tornar de nou al port de Shanghai.

Qui més qui menys ha sentit parlar de la increïble megaciutat de Shanghai, però potser no tant de Fukuoka. Situada a la illa de Kyūshū, en el sud-oest de Japó, és la ciutat més poblada de la zona. Es diu que és la més antiga de Japó a causa de la seva proximitat amb Korea i Xina. La seva situació geogràfica ha convertit a aquesta zona en un dels enclavaments culturals i comercials més importants d’Àsia.
Continue reading »

Comments (0)
Especials, Hotels temàtics

Celebra el 15è aniversari de Port Aventura

Gaudeix d'una jornada en el parc temàtic més veterà de l'Estat
By , on 9 de juliol de 2010

Dragon Khan, l'atracció més mítica del parc

Si confons el Furius Baco amb l’Huracan Condor o si segueixes pensant que el parc temàtic situat entre Vilaseca i Salou encara pertany a Universal, fa massa que no vas a Port Aventura. Nosaltres et convidem avui a fer-ho, tot aprofitant el quinzè aniversari del parc i el reguitzell d’ofertes que plouen. Aquest any, per exemple, s’hi pot accedir durant tota la temporada amb un 15% de descompte sobre les tarifes oficials. També és possible gaudir d’un segon dia gratuït o allotjar-se en els millors hotels per la meitat de preu. Tot i que també és molt recomanable quedar-se en un dels hotels de Salou i alternar la visita al parc temàtic amb les jornades de sol i platja. Sigui quina sigui la nostra tria, aquest estiu no hi ha excusa.

I és que, per descomptat, tampoc ens oblidem de tots aquells que mai hi haveu estat. I és precisament per a tots ells, i també per obrir boca als que fa molt que no hi van, que us descobrim el parc temàtic més veterà (i també més visitat) d’Espanya.

Port Aventura es divideix en cinc àrees temàtiques, i cada una d’elles representa un punt diferent del planeta. Al parc hi accedim per la Mediterrània, on l’atracció més nova  ens dóna la benvinguda. Es tracta del Furius Baco, una muntanya russa única a Europa que passa de o a 135 km/h en menys de cinc segons. Aquest monstre de gruixudes vies blaves s’alça s’obre el llac del que representa ser un poblet típic de costa. Una zona que durant anys va ser l’única exempta d’atraccions i representava l’inici del viatge.

Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar

Destins típics per a turistes típics

Hem de començar a innovar!
By , on 24 de juny de 2010

L'apartament a peu de platja, un clàssic

Tot i que a mida que passa el temps cada cop som més viatgers, encara hi ha gent que entén que les vacances són per descansar i desconnectar. Per aquesta raó acaben marxant sempre al mateix lloc, fins i tot arriben a comprar-se apartaments. Aquesta és una tendència més típica de la gent gran, cosa que també comprenc, perquè arriba un moment que ja no tens ganes de despertar-te a les 7 del matí per fer cua i veure la Mona Lisa.

Així doncs, podem dir que existeixen 2 tipus de turistes (segurament n’existeixen molts més, però no sóc una experta en el tema). Els primers són els que decideixen tancar-se en un hotel i anar a passejar quan cau la nit; els segons són uns turistes amb un esperit més intrèpid i aventurer que no els importa la comoditat, el que volen és conèixer llocs i cultures diferents.

El primer tipus de turista podem dir que és un tipus de persona més madura, que segurament ha viatjat, però que prefereix la comoditat i la desconnexió amb l’entorn habitual i que per aquesta raó decideix un destí turístic més típic. Un clar exemple d’aquest tipus de viatgers serien aquells que trien destins de platja o muntanya i que la seva ambició es centra en dormir 25hores al dia, prendre el sol o anar a passejar muntanya amunt. Sovint es decanten per destins nacionals, ja que el que volen es descansar.
Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Menjars típics de la Xina

Estàs segur que els has provat?
By , on 3 de febrer de 2010
Prova els plats típics de la cuina xinesa

Prova els plats típics de la cuina xinesa

La cuina xinesa és coneguda per la seva varietat de productes i la qualitat dels seus plats. No val que digueu que no us agrada perquè fa poc vau dinar/sopar en un restaurant xinès de barri. Com sabeu aquests tipus de restaurants canvien els sabors i la majoria dels condiments per fer-los més semblants a la nostra cultura, per tant -i lamento ser jo qui ho digui- no heu probat veritablement la cuina xinesa. Així que us proposo que continueu llegint.

En primer lloc quan anem a un restaurant xinès demanem plats individuals, cosa que ells no fan perquè comparteixen el menjar amb els diferents comensals que formen la taula. Al mig de la taula doncs trobarem varis plats on cadascún agafarà el que li sembli i el que més li agradi. El que habitualment sí tenen com a plat individual és un bol d’arròs, un dels aliments bàsics de la Xina.

Feta aquesta breu introducció, alguns dels plats que podríam trobar al mig de la taula són calamars amb salsa agredolça, un plat molt normal pel que fa a la cuina xinesa. També hi podem trobar tortuga amb soja, un plat que pot semblar a primera vista una crueltat, però nosaltres menjem cargols, així que… També hi pot haver col amb gambes o truita de tè verd.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General

Consells pràctics per a un viatge amb salut

By , on 6 de agost de 2008

L’emoció per preparar un viatge que portàvem temps esperant ens fa, sovint, olvidar-nos de temes tan importants com la salut. Sempre que viatgem hem d’esforçar-nos per informar-nos el màxim possible sobre els temes relatius a la situació del país de destí.

És ideal, abans dels viatges, consultar tots els nostres dubtes amb un metge especialista que pugui informar-nos adequadament de les mesures que hem de prendre. Per a començar és vital procedir correctament a la vacunació, en el cas que anem a un país que ho requereixi. Haurem de fer-ho com a mínim sis setmanes abans d’iniciar el nostre viatge.

Si patim alguna malaltia haurem d’explicar al nostre metge la situació solicitant-li medicina suficient pel viatge. Sempre és pitjor millor portar-la amb nosaltres que no pas buscar-la en un país desconegut en el qual poden sorgir-nos multitud de problemes.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Illes i costa, Turisme i menjar

El millor de la gastronomia del Brasil

By , on 10 de març de 2008

feijoada.jpg

Foto (feijoada): leduardo a Flickr

Per a qualsevol viatjer és important saber quines opcions gastronòmiques ofereix el destí escollit. Per això, en aquesta ocasió contribuirem amb diverses dades culinàries de gran utilitat que, de vegades, fins i tot poden ser el motiu per a iniciar un viatge. Ho serà aquesta vegada? Vostès seran qui decideixin. Per començar, nosaltres no us farem esperar més i els apropem la major informació possible sobre els plats més típics del Brasil.
La gastronomia brasilera és una de les moltes del món que ha rebut influència d’altres cultures a causa de la immigració. Així, entre les especialitats de l’Amazones també es pot gaudir de magnífic menjar xinès o italià. A grans trets podem dir que la feijoada (menú basat en llegums i porc que acompanya a l’arròs blanc, verdures i talls de taronja) és la tentació nacional. En canvi, el sur del país és la zona ideal per als qui prefereixin xurrascos o carn a la parrilla.

El plat típic de Minas Gerais? El mineiro, una combinació de porc, llegums i vegetals, o el queijo de Minas, un formatge que acompanya els esmorzars amb confitura de guayaba.

Un exemple de fusió amb altres cuines és la regió de Bahía, on trobareu vàries opcions amb influències de l’Àfrica, a base de peixos i oli. Recomanació? No perdre’s l’oportunitat de probar les moquecas que, per als qui vulguin, es poden servir ben picants. Respecte a les anterioes especialitats mencionades, la cuina ingígena ens apropa plats exòtics basats en la carn de yacaré i tortuga, fruites com el mango, el piquiá pupunha y la coneguda guaraná, entre d’altres.

Continue reading »

Comments (0)
Festivals de música, Països, viatges

Festa popular en l’Altiplà per a la Mare Terra

By , on 13 de octubre de 2007
Pachamama

Ritual, celebració, tribut… festa popular. Així, sense importar la denominació que cadascun vulgui donar-li, és com milers d’homes i dones de diferents edats, s’uneixen per a un mateix fi: retre homenatge a la Pachamama, la creença mitològica incaica més popular d’aquests temps.

Argentina, Bolívia, Perú. Per tot l’altiplà, per tota la Puna. Les ofrenes per a la Mare Terra mai deixen d’estar presents, sobretot en temps de començar sembres i collites. El poble venera, la Pachamama brinda aliments. Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Consells per a viatjar, Guies per a viatjar

Chinatown, el barri xinés de Nova York

By , on 20 de agost de 2007
Chinatown

No hi ha dubte que hi ha un abans i un després de l’11-S. L’atentat a les Torres Bessones va modificar la fisonomia del món. I la principal afectada va ser sens dubtes La Gran Poma. Viatjar a Novar York no serà mai més el mateix des del dia que aquells dos avions es van estavellar contra el World Trade Center.

No obstant això, la ciutat va tractar de recuperar el seu ritme habitual, i encara manté molts dels seus atractius imperibles. Un d’ells, el barri xinés més gran del món: Chinatown. Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio