Post tagged with ‘auschwitz’

Ciutats

Crakòvia: més enllà de la televisió i el Barça

És la segona ciutat més gran de Polònia per darrera de la capital, Varsòvia
By , on 7 de setembre de 2011

El Puyol, el Piqué, el Pep o el Sergio Ramos tenen una cita setmana rere setmana a un dels programes més divertits i originals de la setmana. Crackòvia uneix a TV3 als jugadors dels Barça amb els jugadors més carismàtics de la lliga; però, és simplement això Cracòvia? És només un programa de televisió? La resposta és, evidentment, no; i és que Cracòvia és una de les ciutats més boniques de Polònia.

La catedral de Cracòvia, te la perdràs?

En polonès el seu nom és Kraków i és la segona ciutat més important del país, per darrera de la capital, Varsòvia. Un fet que no estranya quan descobrim que fa ja molts anys va ser ella, i no una altra, la capital nacional.
Continue reading »

Comments (0)
curiositats, Països

Auschwitz, retorn a un passat no desitjat

De vegades és necessari viatjar per a no oblidar
By , on 20 de juliol de 2009
Imatge de 2008

Imatge de 2008

Han plogut ja més de 60 primaveres des dels horrors de la Segona Guerra Mundial, i l’Holocaust, al que va ser sotmès el poble jueu. Però per a aquells intrèpids viatgers que desitgin conèixer més a fons aquella realitat, que anhelin descobrir el rerefons d’aquell desventurat capítol de la nostra història, se’ls brinda l’oportunitat de conèixer de primera mà el camp de concentració de Auschwitz.

I és que, com resa un dels cartells del museu que ha estat reestructurat el camp: “De vegades la millor forma de conèixer la història és tornar a viure-la”. A primera vista, endinsar-se en Auschwitz pot veure’s com una miqueta trist per a la majoria de nosaltres, a causa de les sensacions que inevitablement ens suscitarà el fet d’haver de plantar-li cara als desafortunats successos que van transcórrer durant aquells fatídics anys, però gens més lluny de la realitat.

El caminar entre els barracots d’Auschwitz proporcionarà als visitants del museu una sensació de realisme inherent, però enriquidor, difícil d’equiparar al que ens pogués transmetre, per exemple, qualsevol altre museu convencional. Avui dia, és senzill tirar mà a algun llibre d’història i tractar d’acostar-se al context polític-social que imperava a Europa a principis de la dècada dels 40. Però si bé és sabut que una imatge val més que mil paraules, el situar-se en l’escenari més rellevant de la barbàrie que van protagonitzar les tropes de les SS donarà lloc a l’enteniment i la reflexió d’una forma més eloqüent.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio