Post tagged with ‘bèlgica’

Especials

Brussel·les, la capital d’Europa

Hi trobeu seus tan importants com la del Consell o el Parlament Europeu
By , on 26 de octubre de 2011

Segurament i després de la creació de la Unió Europea, Brussel•les sigui una de les ciutats més internacionals que existeixen. La capital de Bèlgica acull a persones provinents de molts països a causa de les diferents seus europees que alberga. Allà hi podem trobar el que es coneix com Barri Europeu, una zona de la ciutat en la que es troba el Consell Europeu, la Comissió Europea, el Consell de la Unió Europea i el Parlament Europeu. A la ciutat també hi trobem el Comitè Econòmic i Social Europeu i el Comitè de les Regions, així com nombroses representacions dels estats membres. Tot i així, no tots els òrgans tenen la seva seu a Brussel·les, de fet, institucions tan importants com el Banc Central Europeu o la Europol es trobem a Fràncfort del Meno (Alemanya) i a La Haya respectivament.

Banderes Europees a l'edifici Berlaymont

Però, a més d’aquesta part de la ciutat més recent, trobem a Brussel·les tota una tradició història de construccions i cultura. La ciutat està dividida en dues parts la Ciutat Alta i la Ciutat Baixa. A la primera hi trobem el barri del Sablon, una de les zones més riques, la Place Royal i una gran quantitat de esglésies, parcs i museus. A la segona es troba la plaça més famosa de Brussel•les, la Grand Place, així com el Palau Reial i l’Ajuntament.

Per viatjar a Brussel·les el millor que podem fer és agafar un hotel ben cèntric i desplaçar-nos per tot arreu a peu o en bicicleta. El fet de que la ciutat no sigui extremadament gran facilita la tasca del turista i li permet veure els punts de major interès en pocs dies. Entre les cites obligades que encara no hem esmentat, sens dubte el Manneken Pis, l’Atomium i el Museu Hergé, on podrem fer un recorregut per la vida de l’autor del Tintin.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Turisme i art

Tintín en essència al Museu Hergé de Brussel·les

Una museu per als més Tintinòlegs
By , on 26 de novembre de 2009
Tintín y les seves aventures

Tintín y les seves aventures

Gairebé tothom en coneix la seva existència i astúcia. A alguns els agradarà més, a altres no tant… però és inegable que el personatge protagonista del Post d’avui és conegut arreu del món. Tintín ha trepitjat centenars països resolent històries fantàstiques i aventures increïbles. Ara teniu la possibilitat de descobrir-ne tots els seus secrets. Haureu d’anar fins a Lovaina-La Neuve, una ciutat situada a 30 kilòmetres de Brussel·les.

El juny de l’any passat es va inaugurar el primer museu dedicat exclusivament a l’il·lustrador George Remi, conegut mundialment com a Hergé, pare del reporter més famós de totes les vinyetes: en Tintín. El Museu Hergé és un modern edifici dissenyat per l’arquitecte Christian de Portzamparc. Exteriorment és de color blanc amb un dibuix immens protagonitzat, com no podia ser diferent, pel Tintín. Té unes grans finestres que vistes des de fora i a uns quants metres de distància, es converteixen en vinyetes que ens ensenyen l’interior del museu.

A dins s’hi amaguen 8 sales que permeten conèixer la trajectòria d’Hergé abans de Tintín i sobretot després que aquest personatge entrés a la seva vida. Hi ha més d’un centenar de pàgines originals, milers de fotografies, documents i objectes que Hergé va utilizar per fer més creïbles les aventures de Tintín. Referències que ens descobreixen d’on va treure la insipiració per crear els seus personatges. Per exemple, la fisonomia de Tintín era curiosament semblant al germà gran d’Hergè, Paul Remi; els Dupont i Dupont tenien una especial retirada al pare del dibuixant i al seu tiet… que casualment també eren bessons… i la Castafiore, tot i haver-se donat a conèixer com una diva qualsevol amb els anys va anar estilitzant la seva figura fins a recordar a la gran Maria Callas.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Bèlgica, el reflexe d’ Europa

By , on 12 de octubre de 2006

Belgica

El país belga és mundialment conegut per l’elaboració de deliciosos xocolates i cerveses diverses. Però, a més, Bèlgica, enclavada en un lloc privilegiat del cor d’Europa, és molt més que una diversió pel paladar i els sentits.

Amb tan sols 200 anys d’existència, camp de batalla de conflictes bèlics com la 2a Guerra Mundial, Bèlgica acull en les seves fronteres múltiples vestigis del colonialisme europeu: des del reflex medieval de la ciutat de Gant, fins l’esplendor de ciutats com Bruixes o Amberes, fruit del desenvolupament dels seus ports comercials al llarg del segles.

Això no és més que una mostra de la diversitat cultural que ens ofereix aquest país. Si finalment et decideixes a fruir d’unes vacances en el paradís de la xocolata, no podràs deixar passar per alt la visita de les ciutats més emblemàtiques:

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio