Post tagged with ‘BREMEN’

Ciutats, Escapa't!

L’entranyable vila de Bremen

El low cost ha convertit aquesta petita ciutat alemana en un indret molt accesible
By , on 20 de juliol de 2010

Donar un passeig pel barri d'Schnoor és tot un plaer

Bremen se situa al nord del país germànic i és capital de l’estat homònim que, per cert, és el més petit dels setze que conformen la República Federal d’Alemanya. Compta amb mig milions d’habitants i és, per descomptat, la vila dels famosos músics de Bremen. Com no podia ser d’una altra manera, ells també tenen el seu propi monument i imaginari a la ciutat.

Bremen és maca, entranyable, gairebé de joguina. Sembla extreta d’un món de fantasia on tot és possible. Barreja aquest punt bucòlic amb l’estil arquitectònic purament alemany. I, per descomptat, també amb la modernitat d’un nucli urbà en creixement que es complementa amb la vila de Bremerhaven, la segona principal de l’estat i, segons la traducció literal, el “port de Bremen”.

Malgrat no ser una de les principals ciutats del país, a Bremen no falten coses per veure i gaudir durant dies. Així, per exemple, el conjunt que conformen l’Ajuntament (Rathaus) i l’estàtua de Ronaldo ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat. Són, potser, els dos principals elements distintius de la vila. Però l’estàtua, a més, mereix unes linies extres. Segons diu la llegenda, mentre es mantingui en peu, la ciutat romandrà lliure i independent. Es tracta d’una tradició heretada del Sacre Imperi Romà Germànic, però la superstició ha arribat fins el dia d’avui. De fet, se’n guarda una rèplica exacte als subterranis de l’Ajuntament per tal que, si algun dia l’original cau, pugui ser substituïda ràpidament i la llibertat de Bremen segueixi garantida.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio