Post tagged with ‘Brussel·les’

Especials

Brussel·les, la capital d’Europa

Hi trobeu seus tan importants com la del Consell o el Parlament Europeu
By , on 26 de octubre de 2011

Segurament i després de la creació de la Unió Europea, Brussel•les sigui una de les ciutats més internacionals que existeixen. La capital de Bèlgica acull a persones provinents de molts països a causa de les diferents seus europees que alberga. Allà hi podem trobar el que es coneix com Barri Europeu, una zona de la ciutat en la que es troba el Consell Europeu, la Comissió Europea, el Consell de la Unió Europea i el Parlament Europeu. A la ciutat també hi trobem el Comitè Econòmic i Social Europeu i el Comitè de les Regions, així com nombroses representacions dels estats membres. Tot i així, no tots els òrgans tenen la seva seu a Brussel·les, de fet, institucions tan importants com el Banc Central Europeu o la Europol es trobem a Fràncfort del Meno (Alemanya) i a La Haya respectivament.

Banderes Europees a l'edifici Berlaymont

Però, a més d’aquesta part de la ciutat més recent, trobem a Brussel·les tota una tradició història de construccions i cultura. La ciutat està dividida en dues parts la Ciutat Alta i la Ciutat Baixa. A la primera hi trobem el barri del Sablon, una de les zones més riques, la Place Royal i una gran quantitat de esglésies, parcs i museus. A la segona es troba la plaça més famosa de Brussel•les, la Grand Place, així com el Palau Reial i l’Ajuntament.

Per viatjar a Brussel·les el millor que podem fer és agafar un hotel ben cèntric i desplaçar-nos per tot arreu a peu o en bicicleta. El fet de que la ciutat no sigui extremadament gran facilita la tasca del turista i li permet veure els punts de major interès en pocs dies. Entre les cites obligades que encara no hem esmentat, sens dubte el Manneken Pis, l’Atomium i el Museu Hergé, on podrem fer un recorregut per la vida de l’autor del Tintin.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Consells per a viatjar, Guies per a viatjar, Imatges del món

La Grand-Place de Brussel·les i la seva catifa de flors

By , on 24 de agost de 2007
Grand-Place De Brussel·les

La Grand-Place de Brussel·les és, sens dubte, una de les més belles de tota Europa. La trobem envoltada per edificis renacentistes, en els quals podem admirar elements flamencs, italians, i sobre tot, una impressionant quantitat d’elements decoratius d’una gran bellesa. L’Ajuntament, el fastuós Palau dels Ducs de Brabant, la Maison du Roi o la casa de Victor Hugo són edificis de gran valor arquitectònic. Però a tot això hem d’afegir edificis d’un interés molt particular, com el museu de la cervesa o el museu del còmic, que també es troben a la plaça.

Però si tenim pensat anar a visitar Brussel·les i la seva Grand-Place, el millor moment per fer-ho és, amb tota seguretat, quan sobre ella s’exten la seva magnífica catifa de flors. 110×68 metres és la mida de la plaça, i tot i així, es cobreix gairebé en la seva totalitat per un mantell multicolor i espectacular que deixa sense parla els turistes, per la seva lluentor, per la seva plasticitat, per la seva bellesa. Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio