Una de les millors excuses per agafar el cotxe i apropar-se a Palamós és per la qualitat del dinar que es menjarà aquell dia. Marisc, peix… tots els productes relacionats amb el mar tenen cabuda en aquesta meravellosa ciutat situada a la comarca del Baix Empordà que limita amb la Mar Mediterrània i els termes municipals de Calonge, Vall-llobrega, Mont-ras i Forallac. Però sens dubte, només un d’aquests aliments és el rei, o en aquest cas la reïna, ‘la Gamba de Palamós’.

Aquesta és la marca que has de buscar per assegurar la qualitat de l'aliment
Aquest crustaci és d’un color vermell intens i es pesca entre el Cap de Begur i la riera de Ridaura (Platja d’Aro). El seu fantàstic sabor i la seva inqüestionable qualitat han portat a l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors ha crear una marca de garantia: ‘La Gamba de Palamós’, que des del 2007 assegura al client que el producte li arribarà amb el màxim nivell de qualitat; amb un sabor exquisit, un aroma inconfusible, un aspecte atractiu i un grau de frescor immillorable. L’alta qualitat s’aconsegueix gràcies a l’aplicació de normes estrictes tant en el procés de pesca, com en el tractament o en la manipulació de les gambes durant la distribució. A més, es té un control exhaustiu de la cadena de fred que acompanyarà la gamba des del mar fins el consumidor final.
Continue reading »