Post tagged with ‘camps d’extermini’

Imatges del món, Països, relats de viatges

Auschwitz, camí al silenci

By , on 13 de novembre de 2008

De retorn a Krakòvia amb un tren que recorda sense gaire melancolia els anys d’una Polònia soviètica, trobo el temps per recuperar els recents records de la meva estada en aquests país recentment incorporat a la Unió Europea, i del meu pas a una de les pàgines més fosques de l’Europa contemporània i possiblement també de tot el món. Parlo dels camps d’extermini nazis, d’Auschwitz.

Seguint les vies de tren; un tren molt diferent del que ara viatjo , atravessant els camps de les províncies més pobres i rurals d’aquesta Polònia que ara tot just començo a descobrir, arribem de sobte a la parada, una parada on la opció única i obligada és baixar. Ens trobem a les portes d’Auschwitz – Birkenau

A partir del 1940 l’Alemanya nazi va construir varis camps de concentració i un camp d’extermini a Auschwitz, que al igual que la resta dels camps de concentració, eren gestionats per les Schutzstaffel (SS) dirigida per Heinrich Himmler. El camp d’Auschwitz, gran exemple d’aquesta macabre idea, a uns 60 quilòmetres de la ciutat polaca de Krakòvia, va ser fundat l’any 1941 amb una primera intenció de rebre presoners polítics polacs.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio