Post tagged with ‘cinema i viatges’

Actualitat del viatjer

Una ruta turística pels principals planetes de Star Wars? Sí, i sense sortir de la Terra

Desperta la força visitant escenaris del film
By , on 30 de desembre de 2015

sw

L’estrena de la nova pel•lícula de la saga ‘Star Wars’ sota el títol ‘El despertar de la força’ ha tornat a revifar la força Jedi entre els vells fans i els nous aficionats. Una forma de gaudir d’aquest setè episodi és omplint les sales i veient una i altra vegada la pel•lícula, fent maratons amb les anteriors trilogies o fent quelcom ben diferent: fent turisme per alguns paratges de la terra que semblen d’un altre planeta. T’hi apuntes?

La web de lloguer d’apartaments turístics Airbnb ha seleccionat un conjunt d’habitatges amb motiu de l’estrena de la nova pel•lícula ‘Star Wars: El despertar de la força’ en les quals el viatger podrà sentir-se com el protagonista d’una de les sagues més famoses de la història del cinema. Des d’entorns nevats, a boscos frondosos o deserts, qualsevol lloc pot ser una localització perfecta per sentir la força Jedi.

Al planeta desèrtic Tatooine, lloc on va créixer Luke Skywalker, són típiques les cases subterrànies, adaptades a les àrides condicions climàtiques. Una condició que també trobarem a algunes de les propostes que ha fet Airbnb, la web disposa d’allotjaments subterrànis similars a Xile (‘Elquidomos Astronomic Hotel’), o Estats Units (‘Dragonfly Desert Retreat’), cases enclaves en àrids paisatges naturals. Però hi ha una opció més propera a Turquia, amb l’Hotel Cova Gamirasu, per sentir-nos com el Luke Skywalker. Continue reading »

Comments (0)
curiositats

Langjökull, la glacera islandesa on s’ha rodat ‘Star Wars’

Descobreix un paisatge extraterrestre
By , on 18 de desembre de 2015

star wars

Les pel•lícules tenen el poder de convertir racons poc turístics o desconeguts en autèntiques atraccions que capten visitants any rere any; ho hem vist amb fenòmens mundials com ‘El senyor dels Anells’ o ‘El Hobbit’ i Nova Zelanda. Amb l’estrena de ‘El despertar de la força’, els fans de ‘Star Wars’ han de sumar algunes noves destinacions a Islàndia a la seva llista per sentir-se com autèntics jedis.

Les batalles de la guerra més vista en la gran pantalla han tingut com a escenari la glacera de Langjökull a Islàndia, possiblement per l’aparença gairebé extraterrestre d’aquest lloc. Per les seves característiques el país és el lloc idoni per a una trobada fictícia amb humans i espècies procedents d’altres planetes pertanyents a la República Galàctica.

El punt escollit per gravar aquesta nova entrega de la saga cinematogràfica és el segon glacial més gran de la illa i mostra un paisatge cobert de gel i neu. En aquest paratge en aparença tan hostil regna el color blanc i tons de blaus subtilment diferents. Però els visitants no han de quedar-se només amb les aparences de Langjökull i han d’endinsar-se en el seu interior, on es troba la primera cova glacial del món amb 500 metres de llarg i construït a 1.260 metres sobre el nivell del mar. Continue reading »

Comments (0)
curiositats

La Terra Mitjana de Nova Zelanda

Descobreix els paratges de Mordor o La Comarca
By , on 20 de febrer de 2012

La Terra Mitjana existeix i es troba a Nova Zelanda. Els bells i inhòspits paratges que es van utilitzar durant el rodatge dels tres films de El Senyor dels Anells i per les futures pel·lícules de El Hobbit es troben a Nova Zelanda. Si ets un fan de l’èpica saga d’aventures fantàstiques de J.R.R. Tolkien no t’has de perdre l’oportunitat de conèixer la Terra Mitjana de primera mà i sentir-te part de la mítica història. Per a fer aquest passeig per la Terra Mitjana recorda dur unes bones botes de senderisme, perquè aquesta excursió per Nova Zelanda no es apta per qualsevol persona.

El Hobbiton de Matamata

El Hobbiton de Matamata

Els pujols de Bombay i les planícies de Hairaki, prop de la ciutat de Auckland, podem arribar a la localitat de Matamata, escenari del ‘Hobbiton’ (ciutat natal de Bilbo i Forodo). En el centre de visitants de Matamata podrem reservar una excursió guiada per coneixer Hobbiton. Les petites cases dels habitants de La Comarca van ser construïdes en els sinuosos i verds pujols a partir de finques per les ovelles dels habitants de la zona. El tour culmina amb la pujada des de Bagshot Row fins a Bag End, per veure el més famós ‘forat’ hobbit de la Terra Mitjana.
Continue reading »

Comments (0)
relats de viatges, viatges

Pel·lícules de viatges

El cinema conegut com a road movies
By , on 28 de maig de 2010

Thelma i Louis, un exemple de road movie

Fa un temps vaig llegir un article molt interessant sobre un gènere cinematogràfic conegut com road movies, la seva traducció seria una cosa semblant a “pel·lícules de ruta”. L’argument central de la pel·lícula té lloc durant un viatge i a partir d’aquí els diferents personatges prenen una determinació sobre la seva vida. I diguem que és fa una mena de comparació entre el viatge físic, és a dir, el que el porta d’un lloc a un altre i el viatge psicològic que es relaciona amb les diferents vivències del personatge.

Avui doncs, us parlaré del pel·lícules on el tema central és un viatge. Per tal de ser fidel a la temàtica he fet una recerca d’aquest gènere cinematogràfic, però també m’he pres la llicencia d’incorporar dues pel.lícules que pel meu gust formen part del gènere road movies.

En primer lloc i segurament que molts de vosaltres ja heu pensat en aquesta pel·lícula us parlaré de l’entranyable Thelma i Louise, un movie road femení. El director, Ridley Scott construeix aquesta història a partir de la relació d’amistat que tenen Thelma i Louise, dues amigues que un dia decideixen emprendre un viatge amb cotxe per oblidar-se dels problemes del dia a dia. Tot és perfecte fins que un dia una d’elles assassina a un home, ja que aquest tenia la intenció de violar a la seva amiga. Així anem descobrint els diferents itineraris de les dues amigues, fins que arriba el final. No us faré un spoiler, però només us parlaré de la llibertat. És l’única via que coneixen per trobar-la, ja que un en aquest viatge la coneixen per primer cop.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio