Post tagged with ‘comida tipica de maruecos’

Escapa't!

Setmana Santa de Passions a Catalunya

By , on 25 de març de 2013

Quan arriba Setmana Santa, el primer que ens ve al cap són les processons d’Andalusia, per la seva importància històrica i cultural d’aquesta Comunitat Autònoma. Però també hi ha una tradició catalana molt típica d’aquests dies: la Passió. És un espectacle teatral que es realitza en algunes poblacions catalanes que representa els últims episodis de la vida de Jesucrist i la seva resurrecció, basant-se en els Evangelis de la Bíblia. És una representació amb molta història que es realitza en moltes poblacions i passa a ser d’interès turístic i cultural. Es coneix que les primeres representacions d’aquest espectacle es van realitzar al segle XV.

A Catalunya, de la mateixa manera que no es pot imaginar un Nadal sense representació de Els Pastorets, per Setmana Santa no poden faltar les Mones de Pasqua ni La Passió. Són unes obres teatrals que solen comptar amb la participació de moltes persones i entitats per tal que cada vegada siguin més espectaculars. Tant per les persones religioses com les que no, és un espectacle molt interessant a nivell teatral i escènic, perquè compta amb molts efectes especials, vestuari i atrezzo molt adequat per representar l’època.

La Passió és una opció més a tenir en compte durant Setmana Santa, que a més, al ser a Catalunya, suposa menys despeses. És una bona manera de passar una tarda en família veient una obra de teatre. Al llarg del territori hi ha molts teatres on es porten a terme aquest tipus d’espectacle. El més conegut, però, és La Passió d’Olesa, a Olesa de Montserrat. L’obra dura unes 3 hores, dividida en tres actes. Durant molts anys, sempre ha competit amb la Passió d’Esparreguera, fins i tot en l’antiguitat dels seus documents. Olesa té passions de 1538 i Esparreguera de 1611. Però més enllà d’aquesta competitivitat històrica, els dos espectacles es caracteritzen per la seva qualitat teatral. Així que, ja que les respectives temporades duren fins al maig, es poden veure els dos.

Continue reading »

Comments (0)
Especials

Les illes Canàries, tan lluny, tan a prop

By , on 21 de novembre de 2012

Tenerife

La illa més poblada de tota Espanya, i la més gran de tot l’arxipèlag canari poseeix una bellesa increïble i plena de contrastos a tan sols unes tres hores d’avió de la península. Tot i que pertany a territori español, es troba a uns 1.000 kilòmetres d’aquest, i a 300 kilòmetres del continent africà.

Viatjar a Tenerife és, per tant, una experiència única a on ens hi trobarem arropats per l’afecte dels vilatans. ¿Què té aquesta illa de 2.034,38 kilòmetres quadrats que enlluerna tant? El més conegut per a tots és el Parc Nacional del Teide, a o s’hi troba el pic més alt d’Espanya, amb 3.718 metres, que alhora és el tercer volcà més gran del món des de la seva base.  A més, aquest part va ser declarat Patrimoni de la Humanidad per la UNESCO l’any 2007.

Continue reading »

Comments (0)
Especials, General

El Dublín de Joyce

Aquí va nàixer un dels autors més importants de la literatura universal
By , on 30 de gener de 2012
dublin

Dublin.

Dublín està íntimament lligada a la biografia d’un dels seus més il·lustres fills i un dels escriptors més reconeguts del món. Com sovint ocorre amb tot allò que té vocació veritablement global, no podem entendre l’obra de James Joyce sense Dublín, car està fortament arrelada als seus carrers, als seus escenaris, profundament inserida en la psique dels seus personatges i imbuida dels seu ambient. I en certa manera, tampoc no podem entrendre Dublín sense Joyce i la seua obra, especialment per a tots aquells que estiguen familiaritzats amb l’autor. De fet, alguns entesos opinen que el Dublín de Joyce no té res a envejar al Londres de Dickens o el París de Balzac. Així doncs, fer Viatges Dublín per recorrer aquesta meravellosa ruta literària pot ser tant o més bon motiu per visitar la capital irlandesa.

Continue reading »

Comments (0)
Especials

Viena sempre és un encert viatger

És una de les capitals més antigues d'Europa i això repercuteix en la qualitat del seu patrimoni artístic i cultural
By , on 11 de juliol de 2011

Què complicat és aconseguir hotels a Europa que siguin econòmics, confortables i que estiguin a prop del centre del lloc que visitem. Però tot i les dificultats no és una missió impossible. S’ha de tenir cura en la recerca, previsió en la reserva i deixar-se aconsellar per les opinions d’usuaris que ja hagin estat allotjats en les seves instal·lacions. Personalment he de reconèixer que si em posessin en una diatriba on escollir entre un bon hotel i un bon destí, no dubtaria en escollir la segona opció.

Una imatge típica del centre històric de Viena

És per això que em conformo amb uns mínims pel que fa a la habitació i als serveis de l’hotel, però si estudio molt bé la ciutat que visitar. És per això que vaig a Viena amb la seguretat que és un destí que em farà sentir-me més que satisfet. I és que del meu entorn, dos companys de feina m’han parlat més que bé de la capital d’Àustria. Principalment el fet que no estigui col·lapsada de turistes en els mesos de juliol i agost és un element que té molta força.

Tot i que n’hi ha molt més enllà que enamora. Com la sensació d’estar passejant en un conte de fades degut a la quantitat d’edificis senyorials i majestuosos que conformen el centre de la capital austríaca.  Tot i que és la ciutat més gran del país i el seu centre econòmic i polític, la seva extensió no és massa extensa ni poblada, ja que no arriba per molt als dos milions d’habitants. Tot i això pot presumir de ser una de les capitals més antigues del vell continent i això repercuteix en la qualitat del seu patrimoni artístic i cultural.
Continue reading »

Comments (0)
Illes i costa

Salou, un paradís de casa nostra

Salou té quatre magnífiques platges però també cales més petites
By , on 31 de maig de 2011

Moltes vegades tenim una certa tendència en fer la recerca del nostre destí estiuenc molt lluny de la nostra casa, fins i tot volem canviar de continent com si això ens assegurés que seran unes vacances de primer nivell. Doncs no sempre passa això. En aquest sentit penso que una de les grans avantatges que tenim a casa nostra és que tenim algunes de les poblacions turístiques més importants del país. És per això que jo no dubtaria en reservar hotels a Salou, ja que ens ofereix platja però més punts d’interès que ens permetrà no avorrir-nos en cap moment.

Les cales de Salou són magnífiques i un plaer per als banyistes

Salou és la típica població que viu pensant en el turisme. Si durant gairebé tot l’any la població no arriba las 27.000 ciutadans, quan arriba els puntals turístic la població augmenta de forma considerable. Això és gràcies a la seva capacitat hotelera que li permet allotjar a milers de turistes que no dubten en gaudir dels plaers que li ofereix la localitat tarragonina.

És evident que la platja és la principal atracció de la població. Salou té quatre platges i un grapat de meravelloses cales. Pel que fa a les platges són la de llevant, la de ponent, la dels capellans i la llarga. La més gran és la de llevant que té un total de 1200 metres de sorra fina i que té un gran passeig marítim, el Passeig de Jaume I, que està ple de palmeres i li dóna un aspecte de primer nivell. Pel que fa a les cales, n’hi ha molt famosa que és la cala de llenguadets, situada entre les platges dels capellans i la llarga. Però tampoc és por perdre les cales situades al Cap Salou: la cala Morisca, la cala Vinya, la cala Font, Penya Tallada i la Cala crancs.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar

Destins típics per a turistes típics

Hem de començar a innovar!
By , on 24 de juny de 2010

L'apartament a peu de platja, un clàssic

Tot i que a mida que passa el temps cada cop som més viatgers, encara hi ha gent que entén que les vacances són per descansar i desconnectar. Per aquesta raó acaben marxant sempre al mateix lloc, fins i tot arriben a comprar-se apartaments. Aquesta és una tendència més típica de la gent gran, cosa que també comprenc, perquè arriba un moment que ja no tens ganes de despertar-te a les 7 del matí per fer cua i veure la Mona Lisa.

Així doncs, podem dir que existeixen 2 tipus de turistes (segurament n’existeixen molts més, però no sóc una experta en el tema). Els primers són els que decideixen tancar-se en un hotel i anar a passejar quan cau la nit; els segons són uns turistes amb un esperit més intrèpid i aventurer que no els importa la comoditat, el que volen és conèixer llocs i cultures diferents.

El primer tipus de turista podem dir que és un tipus de persona més madura, que segurament ha viatjat, però que prefereix la comoditat i la desconnexió amb l’entorn habitual i que per aquesta raó decideix un destí turístic més típic. Un clar exemple d’aquest tipus de viatgers serien aquells que trien destins de platja o muntanya i que la seva ambició es centra en dormir 25hores al dia, prendre el sol o anar a passejar muntanya amunt. Sovint es decanten per destins nacionals, ja que el que volen es descansar.
Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els plats típics d’Argentina

Descobreix àpats des del primer plat al postre
By , on 14 de abril de 2009
Gaudeix del deliciós asado argentí

Gaudeix del deliciós asado argentí

La cuina tradicional argentina uneix dos importants trets europeus: els secrets del menjar italià i espanyol, complementats amb herències gastronòmiques de diferents ètnies aborígens de procedència andina i amazònica.

Tu, que estàs preparant un futur viatge a Argentina, no pots marxar sense tastar els tradicionals sabors que inclouen el blat de moto, el paroto, la carn, la llet o la soja.

L’ofera culinària típica del país inclou el rostit, el dolç de llet, la milanesa a la napolitana, les pizzes de múltiples combinacions i la fainá, entre altres. La polenta, els sorrentinos, el puchero, el locro, les tortes fregides i l’arròs amb llet són altres de les opcions de la regió.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Consells per a viatjar, Turisme i art

Torre de Pisa: mai caurà i sempre et sorprendrà

By , on 22 de gener de 2009

Endinsar-se a la Toscana italiana implica deixar-se portar per la frondositat dels seus paisatges. A tocar del riu Arno es situa Pissa, una de les ciutats més conegudes i d’Itàlia per l’encent de la seva emblemàtica Torre inclinada o, el que és el mateix, el campanari de la catedral. Amb una població de prop de 100.000 habitants, Pissa compta a més amb un gran número d’universitaris.

A pocs kilòmetres d’arribar a aquesta ciutat mediterrània, fundada pels estruscos i posteriorment aliada de Roma, es divisa ja la silueta d’aquest monument arquitectònic que no deixa indiferent a ningú. Amb poc més de 55 metres d’alçada, quasi 15000 tones de pes i un total de 294 escales, la Torre de Pisa s’integra en el Camo dei Miracoli (Camp dels Miracles) juntament al Duomo (Catedral) i el Baptisteri. Una fusió d’elements artístics que cal contemplar, almenys, un cop a la vida.

Ja a la ciutat no és difícil trobar el Camp dei Miracoli donat que l’elevat número de turistes ens condueix directament fins el nostre destí. La majestuositat de la Torre, declarada el 1987 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, no seria possible sense el recolzament visual i arquitectònic del Duomo i el Baptisteri, que concedeixen a aquest escenari una elegància abrumadora.
Continue reading »

Comments (0)
General

Perú: tasta una de les millors gastronomies del món

By , on 3 de juliol de 2008

Diuen que la gastronomia és un embolic d’aliments amb gust. D’aquesta manera podria definir-se el nostre viatge gastronòmic d’avui cap el món de sabors, formes i olors que, probablement, fins ara sigui desconegut per a tu. És usual trobar repartits per la nostra geografia una gran quantitat de restaurants de menjar mexicà i italià. També són freqüents els restaurants americans de menjar ràpid, els de moda xinesos i japonesos i fins i tot grecs. Tanmateix, hi ha altres gastronomies que encara no compten amb tanta promoció com, per exemple, el menjar del Perú. Si segueixes llegint t’adonaràs de tot allò que et perds d’una de les millors gastronomies del món.

Xinesos, japonesos, italians, europeus, musulmans i africans han deixat la seva influència culinària en aquest país donant com a resultat una cuina deliciosament suculenta i, sobretot, variada. La seva història, marcada per la barreja cultural ha creat plats amb tocs de res menys que quatre continents. Amb això veuràs la llarga lilsta d’opcions. A més, el Perú és considet el magatzem d’Europa donades les característiques de la seva terra, l’aigua i el clima, que ofereixen durant tot l’any una quantitat d’ingredients espectacular: blat de moro, tomàquet, papa, camote, xirimoia, lúcuma, peix, cítrics, cereals…
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio