Post tagged with ‘Cous cous de carn’

Especials

L’aniversari d’El Crit, un bon motiu per visitar Noruega

By , on 23 de gener de 2013

Aquest any se celebra el 150 aniversari de l’obra ‘El Crit‘, la més coneguda de l’artista noruec Edvard Munch. Per celebrar-ho, Visit Norway ha llençat una campanya que ens convida cridar a Noruega. No d’espant, com ho fa aquella inquietant figura expressionista, sino d’emoció i de plaer. Les sensacions més freqüents quan un s’endinsa en aquest país escandinau.

La visita a Noruega passa de manera imprescindible per la Galeria d’Art d’Oslo, seu de la versió més famosa d’El Crit’. Els més aficionats a l’art poden continuar la ruta per un seguit de localitats del fiord d’Oslo, capital inclosa, farcits de museus i galeries dedicades a l’artista, la seva obra i la seva vida. No obstant, no només de pintures va aquest país. Com molts sabeu és una de les destinacions més fascinants del Vell Continent.

Per què ho és? Per començar, perquè ens permet experimentar fenòmens naturals únics. L’exemple paradigmàtic és l’aurora boreal, que apareix durant algunes nits a les fredes terres de la Lapònia Noruega. Però també els fiords, navegables tan a l’hivern com a l’estiu. Mentre que en l’època de sol ofereixen un paisatge verd frondós, al l’hivern es tenyeixen de gel i neu i conviden a practicar esports com l’esquí o les curses de trineus.

Tot plegat s’amaneix amb una gastronomía esplèndida, a base de peix, carn i verdures, que ajuda a entrar en calor. També amb poblets i ciutats d’ensomni. Un gran exemple es el port pesquer de Bergen, potser una de les postals més conegudes del país.

Tants són els motius que només un boig rebutjaria unes vacances a Noruega, i més encara aquest any. Un any que té l’art com a protagonista.

noruega

Comments (0)
Especials

La gastronomia de l’Habana: mescla de sabors i colors

‘Frijoles’, ‘ajiaco’, ‘yuca’, ‘guengel’.... en coneixes algun?
By , on 30 de novembre de 2011

Uns dels motius de pes per agafar l’avió i anar de  vacances a l’ Habana és, sens dubte, la seva gastronomia. A dia d’avui no és gens complicat trobar un bon restaurant cubà a les grans ciutats, però per molt que es vulguin calcar els plats típics de l’illa caribenya el gust no serà exactament igual ja que, per exemple, els ingredients que tenim al nostre país són molt diferents als de Cuba.

T'animes a provar els famosos 'frijoles'?

La gastronomia de L’Habana es caracteritza, sobretot, per la seva gran varietat. El color i la mescla de gustos és una màxima a la gastronomia cubana i l’influencia de diferents cuines, com l’espanyola, l’africana o l’asiàtica la converteixen en riquíssima. Els principals productes utilitzats són, com en totes les gastronomies del món, els que més es troben a la regió en concret a causa, principalment, d’una qüestió de facilitat i economia de recursos. Tot i així, la importació és un bon complement. D’aquesta forma, els ingredients més destacats són l’arròs, el blat de moro, la carn de porc i vedella, els ‘frijoles’ i la ‘yuca’, un tubercle que es tracta de la mateixa forma que la patata. El peix i el marisc estan molt presents a la dieta dels cubans i el fet el trobem, evidentment, en la seva condició illenca. Pel que fa a la fruita, plàtans i fruites tropicals, ingredients que atorguen encara més colorit als plats.

Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els sabors de Brasil

Feijoada, caipirinya i altres delícies
By , on 6 de desembre de 2009
Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Brasil és el país de la samba, de l’alegria i la disbauxa i també un país per llepar-se els dits, gastronòmicament parlant. És el més gran d’Amèrica Llatina i per tant, cada regió té unes particularitats que la diferenciaran de la resta. En general, però, la seva cuina és de les més riques i variades de tot el món. Cada moment de la seva història hi ha deixat una petjada: des de les tribus indígenes i africanes, fins al pas dels portuguesos mentre Brasil va ser-ne colònia.

Un exemple d’aquest mestissatge culinari és la feijoada, el plat nacional per excel·lència. Igual que aquí els dijous, els restaurants ofereixen paella, a molts restaurants del Brasil podreu menjar feijoada o bé dimecres o dissabte. El seu parentiu amb Portugal és evident, si tenim en compte que en algunes ciutats portugueses, també en pots trobar. La seva base són els frijoles (negres si el menges a Brasil i blancs o vermells si és a Portugal) amb carn de porc deshidratada en sal. Com a acompanyament no hi falta mai l’arròs i les taronges tallades.

La feijoada juntament amb la caipirinya, la samba i el Carnaval, segurament són els elements més internacionals del país. Tot i això no podem oblidar els plats de peix, com per exemple la Moqueca, un guisat que a més de peix, ceba, pebrot i tomàquet, conté coriandre, oli de palma i llet de coco. Per postres, no podem deixar de tastar el quindim, un dolç típic de la zona del nord-est, que ve a ser com una mena de flam. Es fa amb ou, sucre i coco ratllat i s’hi acostuma a afegir colorant perquè tingui un color groc intens.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Turisme i art, Turisme i menjar

Vic, més enllà del Mercat Medieval

Algunes claus sobre la capital d'Osona
By , on 29 de novembre de 2009
La Plaça Major de Vic és escenari d'esdeveniments durant tot l'any

La Plaça Major de Vic és escenari d'esdeveniments durant tot l'any

Segurament és un dels pobles catalans amb el nom més curt. Amb només 3 lletres es designa Vic,  la capital d’Osona, la ciutat de la boira i la població on s’hi poden menjar alguns dels millors embotits del país. Parlem d’un municipi conegut per la seva gran plaça major i pel famós  mercat medieval de Vic del que vam parlar fa uns dies, un dels més importants de la zona. Però hi ha molts més motius per descobrir la ciutat.

Pels que siguin amants de l’arquitectura el Casino o Casa Cornellà pot ser un bon lloc on aturar-se a fer un cafè. No té pèrdua. És l’edifici més senyorial que hi ha a la Plaça del Mercat. Amb molts detalls modernistes, data de mitjans del segle XIX. El seu bar és el lloc ideal per fer-hi petar la xerrada o escoltar els vells savis de la plana de Vic. També val la pena assistir a un dels concerts que fan a la Sala Modernista durant el Mercat de Música Viva de Vic que cada any, i a finals de setembre, se celebra a la capital d’Osona.

Vic, també és una ciutat per menjar-hi bé. Cuina tradicional i de tota la vida per aquells que els hi agradi el sabor de la nostra terra. En aquest cas, no us podeu perdre la visita al Merlot, un restaurant sui-generis on els hi hagi!!! S’entra al restaurant per una espècie de bodega plena de botes de vi que et condueixen fins al menjador, decorat amb objectes antics i curiosos com ràdios, ampolles, rellotges o porrons. La carta és a base de plats tradicionals que tots coneixem i sobretot de carn a la brasa, que couen a davant teu a un foc obert al mateix menjador! Però l’estrella del restaurant són les postres. No us en podem dir res perquè són una sorpresa que descobrireu si demaneu “les postres de la casa”. Un advertència: aguanteu el got amb força!
Continue reading »

Comments (0)
General

Perú: tasta una de les millors gastronomies del món

By , on 3 de juliol de 2008

Diuen que la gastronomia és un embolic d’aliments amb gust. D’aquesta manera podria definir-se el nostre viatge gastronòmic d’avui cap el món de sabors, formes i olors que, probablement, fins ara sigui desconegut per a tu. És usual trobar repartits per la nostra geografia una gran quantitat de restaurants de menjar mexicà i italià. També són freqüents els restaurants americans de menjar ràpid, els de moda xinesos i japonesos i fins i tot grecs. Tanmateix, hi ha altres gastronomies que encara no compten amb tanta promoció com, per exemple, el menjar del Perú. Si segueixes llegint t’adonaràs de tot allò que et perds d’una de les millors gastronomies del món.

Xinesos, japonesos, italians, europeus, musulmans i africans han deixat la seva influència culinària en aquest país donant com a resultat una cuina deliciosament suculenta i, sobretot, variada. La seva història, marcada per la barreja cultural ha creat plats amb tocs de res menys que quatre continents. Amb això veuràs la llarga lilsta d’opcions. A més, el Perú és considet el magatzem d’Europa donades les característiques de la seva terra, l’aigua i el clima, que ofereixen durant tot l’any una quantitat d’ingredients espectacular: blat de moro, tomàquet, papa, camote, xirimoia, lúcuma, peix, cítrics, cereals…
Continue reading »

Comments (0)
General, Turisme i menjar

Marrakech, un lloc de bon menjar

By , on 17 de abril de 2008

Marrakech. Només pronunciar-lo ja sona a exòtic. T’endinses en ella i saps que res tornarà a ser igual. Cada escena que visquis aquí es gravarà entre els millors fulls d’aquest quadern d’apunts imaginari de tot viatjer. Qui sinó Marrakech pot presumir de ser una de les capitals més prestigioses de l’antic imperi marroquí?

Viatjar a Marrakech és sinònim d’endinsar-se en un món de carrers màgics, d’impressionants mercats, impregnat de la música més captivadora. Un món de personatges trets d’una novel·la: artistes, encantadors de serps, músics, mal·labaristes… I, enmid ‘aquest marc d’aventura i misteri, un món d’intensos calors, olors i sabors inovlidables: la gastronomia de Marrakech. Vols tastar-la?

És impersonable traslladar-se a Marrakech i no dedicar un temps important assegut a taula i gaudint dels menjars elaborats a base d’espècies i altres sabors intensos. La varietat de plats i ingrediants és molt àmplia i, el més important, assequible per a totes les butxaques.

El rei indiscutible és el cous cous, conegut internacionalment. Aquí, tanmateix, el provaràs en tot el seu esplendor. Res a veure amb les versions que podem trobar a Catalunya. Es tracta d’un plat elaborat amb pasta de sèmola i farina de blat de moro, presentada en un bol de fang en el fons del qual hi ha les verdures condimentades amb espècies. El més demanat: el cous-cous Saykout.
Continue reading »

Comments (0)
General, relats de viatges, viatges

James Cook: el viatger i explorador de tots els temps

By , on 3 de abril de 2008

Viatgers de temps passats, aventurers que podien haber sortit perfectament d’un relat de ficció. La història compta entre les seves pàgines amb personatges dignes de protagonitzar les mismíssimes aventures de Gulliver i, tanmateix, han estat persones de carn i ossos. S’han enfrontar a perills i visitats els paisatges més meravellosos. Són els viatjers de la història, aquells que van aconseguir veure amb els seus propis ulls racons que la resta només s’havia atrevit a imaginar.

Un d’aquest atrevits personatges va ser James Cook. De venedor a una botiga d’alimentació que escoltava emocionat en el port de la seva localitat natal relats de viatjes va passar a ser un dels marins més famosos de tots els temps. Navegant, explorador i cartògraf britànic va viatjar tres cops a l’Oceà Pacífic aconseguint fites realment espectaculars. El més important de tots va ser el descobriment i reclam per a Gran Bretanya de la costa est d’Austràlia i el descobriment de les Illes Hawai.

Durant les seves aventures van aconseguir endisar-se en illes que ni tan sols estaven en els mapes i va conviure i colonitzar als nadius de la zona. En una de les seves expedicions va aconseguir reunir més de 140 espècies de plantes noves.

James Cook va morir en un dels seus viatges, en el seu vaixell d’expedició, després d’haber estat atacat per una llança. Tanmateix, totes les seves fites l’han fet immortal per a la història, que el considera el més gran explorador britànic de la història.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Turisme i menjar, viatges

Menjar a Rússia, el reflex d’un país

By , on 12 de març de 2008

Digue’m què menjes i et diré d’on ets. La gastronomia d’un país és capaç de definir-ho tant com ho podrien fer els seus monuments o art. De fet, els plats i els costums a la taula d’una zona concreta del món estaran molt influenciats per factors tan concrets com la manera de ser i comportar-se de la seva gent, la història que hagin viscut, el lloc on estan, les condicions climàtiques, etc,.

Per això, cada cop que a Viatjar.cat fem una ruta gastronòmica no només estarem parlant de menjar, sinó de molt més… En aquesta ocasió li toca el torn a un país la gastronomia del qual és bastant desconecuda pels que som de paîsos mediterranis. Ens endinsem, com qui no vol la cosa, a qualsevol llar de Rússia. Així és la taula d’un rus, plat a plat.

Una cosa de vital importància és la denominació de l’esmorzar, el zavtrak. Si viatjes a Rússia et soprendrà comprobar la seva magnitud. Els russos mengen tant durant les primeres hores del dia per una qüestió del clima. Res millor per a fer front al fred com omplir bé l’estómac. Aquest primer àpat acostuma a estar composat de salsitxes, ou, pà, mantega, formatge, llet o cafè. Una cosa peculiar que podem probar si anem a Rússia és la famosa ‘papilla’ de sémola acompanyada de iogur i kasha (gra tostat de blat de moro).
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Illes i costa, Turisme i menjar

El millor de la gastronomia del Brasil

By , on 10 de març de 2008

feijoada.jpg

Foto (feijoada): leduardo a Flickr

Per a qualsevol viatjer és important saber quines opcions gastronòmiques ofereix el destí escollit. Per això, en aquesta ocasió contribuirem amb diverses dades culinàries de gran utilitat que, de vegades, fins i tot poden ser el motiu per a iniciar un viatge. Ho serà aquesta vegada? Vostès seran qui decideixin. Per començar, nosaltres no us farem esperar més i els apropem la major informació possible sobre els plats més típics del Brasil.
La gastronomia brasilera és una de les moltes del món que ha rebut influència d’altres cultures a causa de la immigració. Així, entre les especialitats de l’Amazones també es pot gaudir de magnífic menjar xinès o italià. A grans trets podem dir que la feijoada (menú basat en llegums i porc que acompanya a l’arròs blanc, verdures i talls de taronja) és la tentació nacional. En canvi, el sur del país és la zona ideal per als qui prefereixin xurrascos o carn a la parrilla.

El plat típic de Minas Gerais? El mineiro, una combinació de porc, llegums i vegetals, o el queijo de Minas, un formatge que acompanya els esmorzars amb confitura de guayaba.

Un exemple de fusió amb altres cuines és la regió de Bahía, on trobareu vàries opcions amb influències de l’Àfrica, a base de peixos i oli. Recomanació? No perdre’s l’oportunitat de probar les moquecas que, per als qui vulguin, es poden servir ben picants. Respecte a les anterioes especialitats mencionades, la cuina ingígena ens apropa plats exòtics basats en la carn de yacaré i tortuga, fruites com el mango, el piquiá pupunha y la coneguda guaraná, entre d’altres.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio