Post tagged with ‘cuinar cous cous’

Ciutats

Trujillo, terra de conqueridors i de pimentó

És el lloc de naixement de Francisco Pizarro, conqueridor del Perú, i a ‘El palacio Santaolaria’ hi trobareu el millor pimentó del món!
By , on 29 de desembre de 2011

Cada cop que viatjo per la península i em queda relativament a prop el poble de Trujillo, a Càceres, agafo el cotxe i faig li faig una visita. Per què? Per dues raons, per la bellesa que amaga i per carregar el rebost de pimentó, tant dolç com picant.

L'estatua de Pizarro és un dels símbols de Trujillo

El poble de Trujillo està més elevat que la resta de territoris del seu voltant, per això, així com ens hi aproximem anem albirant les seves fantàstiques torres i ruïnes, que es retallen sobre el cel. Es tracta d’un municipi de més de 9.000 habitants situat al sud-est de la província de Càceres famós per ser el lloc de naixement de Francisco Pizarro, conqueridor de Perú. De fet, la seva escultura eqüestre presideix la Plaça Major del poble, tot un símbol per els seus habitants.

Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Guies per a viatjar, relats de viatges, viatges

Islàndia en autocaravana

Us proposem una ruta força interessant
By , on 26 de juny de 2010

Dettifoss, un enclau espectacular

Sabem que en temps de crisis cal una mica d’imaginació. I és que tot i que hem de reduir les despeses també tenim dret a passar uns dies de vacances. Segur que molts de vosaltres us trobeu en aquesta delicada situació i no sabeu massa bé què fer. Doncs bé, per tal d’ajudar-vos hem pensat que anar a Islàndia us pot semblar força interessant. I si aquest viatge és fa en autocaravana, pot ser encara us agrada més. Així doncs, esteu atents que comença la vostra ruta!

Teniu dues opcions per anar fins a Islàndia. La primera és que si vosaltres teniu una autocaravana no ho penseu dos cops i planifiqueu el viatge. La segona, i crec que més probable, és que no tingueu autocaravana. Per tant el meu consell és que agafeu un vol econòmic fins a Islàndia i un cop allà llogueu una autocaravana. Això us permetrà estalviar en hotels o hostals, en menjar, ja que podeu cuinar a la mateixa autocaravana i comprar els aliments al supermercat, fer les parades que més us interessin i gaudir del temps com vosaltres vulgueu.

Així, i tenint en compte que sortiu amb l’autocaravana des d’Islàndia, us hem preparat una ruta. Imagineu que sortiu amb la vostra autocaravana des de, podeu fer les visites que més us interessin a la ciutat i quan us sembli, perquè això ho podeu triar vosaltres, dirigir-vos cap a Snaefellness. Aquí podeu visitar el famós volcà amb una glacera i veure els grans penya-segats que conformen un paisatge espectacular. També podreu gaudir de la naturalesa i dels animals de la zona. I un cop decidiu que és l’hora d’emprendre de nou el viatge podeu dirigir-vos cap al Vall dels Cavalls. Podreu visitar el monuments històrics més importants del país com el Museu de Granges Glaumbaer o l’església de Viòimyri. Aquesta parada s’anomena la Vall dels Cavalls perquè després podeu visitar la zona de Skagafijorour, famosa pels seus cavalls islandesos.
Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Menjars típics de la Xina

Estàs segur que els has provat?
By , on 3 de febrer de 2010
Prova els plats típics de la cuina xinesa

Prova els plats típics de la cuina xinesa

La cuina xinesa és coneguda per la seva varietat de productes i la qualitat dels seus plats. No val que digueu que no us agrada perquè fa poc vau dinar/sopar en un restaurant xinès de barri. Com sabeu aquests tipus de restaurants canvien els sabors i la majoria dels condiments per fer-los més semblants a la nostra cultura, per tant -i lamento ser jo qui ho digui- no heu probat veritablement la cuina xinesa. Així que us proposo que continueu llegint.

En primer lloc quan anem a un restaurant xinès demanem plats individuals, cosa que ells no fan perquè comparteixen el menjar amb els diferents comensals que formen la taula. Al mig de la taula doncs trobarem varis plats on cadascún agafarà el que li sembli i el que més li agradi. El que habitualment sí tenen com a plat individual és un bol d’arròs, un dels aliments bàsics de la Xina.

Feta aquesta breu introducció, alguns dels plats que podríam trobar al mig de la taula són calamars amb salsa agredolça, un plat molt normal pel que fa a la cuina xinesa. També hi podem trobar tortuga amb soja, un plat que pot semblar a primera vista una crueltat, però nosaltres menjem cargols, així que… També hi pot haver col amb gambes o truita de tè verd.
Continue reading »

Comments (0)
Països

Viatjar al Marroc, un xoc cultural

Un destí de 3 “B”: bo, bonic i barat
By , on 28 de gener de 2010
Fez

Fez

Un dels destins menys coneguts a l’hora de planejar un viatge és el Marroc, però tot i no ser un país freqüentat pels turistes occidentals és molt recomanable fer una incrusió a les seves meravelloses terres i ciutats que sense cap dubte no us deixaran indiferents. El Marroc és un indret desconegut per a molts de nosaltres i per aquesta raó és una bona opció per conèixer les seves costums i creences i acostar-nos a la cultura marroquina.

A continuació us proposo una ruta, que naturalment podreu canviar segons les vostres necessitats o segons l’oferta de la vostra agència de viatges. Tot i així us deixo unes recomanacions i llocs per visitar, però penseu que el Marroc és un país molt gran i ric en art i cultura i segurament trobareu moltes alternatives al vostre viatge.

El primer lloc que us proposo és Tànger, on podreu visitar la mesquita de Mohamed V i la Catedral Espanyola. Segons l’itinerari previst la pròxima parada és Rabat on podreu gaudir del minaret conegut com Torre Hasan. També podeu visitar el mausoleu de Mohammed V i la famosa Tour Hassan, així com la Kasbah.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Països

Els grecs, veïns culturals

Si voleu fer una escapada, Grècia és una bona opció, animeu-vos!
By , on 7 de gener de 2010
Vista de l'Acròpolis

Vista de l'Acròpolis

Què us sembla si us proposo un viatge? Avui podem visitar als nostres veïns grecs, que no són veïns per la proximitat, sinó més aviat per la semblança de cultures. Per si algú ja s’ha fet a l’idea d’anar reservant un vol a Atenes, aquí us recomano alguns llocs per visitar. Abans de continuar llegint, si us plau que s’abstinguin els que no els hi agradi “veure pedre’s”, no sé si m’enteneu…

Si decidiu visitar Grècia es obligatori que dediqueu unes hores al dia a visitar els grans monuments històrics i arquitectònics que fan gala de la cultura grega. En primer lloc és imprescindible fer una visita al Partenó, ja que s’ha convertit en una visita obligada per tot aquell turista que visiti Grècia per primer cop. Seguint la línia de grans edificis arquitectònics també es necessari visitar l’Erecteó d’Atenes, edifici on es mostren les aportacions artístiques fetes pels grecs, grans mestres de l’art. D’altra banda també és recomanable fer una visita al Museu Arqueològic de Delfos on trobareu una bona mostra d’art grec.

Cal tenir amb compte que les pintures conservades de l’antiga Grècia són limitades per la falta de protecció durant les guerres així com pels desastres naturals, un bon exemple n’és Pompeya. Tot i així sí que podem gaudir d’una àmplia mostra d’escultures ben conservades. Per últim, us recomano el Museu Arqueològic Nacional d’Atenes on podreu visitar peces de ceràmica i exposicions de monedes. En quant a les visites es preferible que tingueu un guia perquè així us explicarà totes aquelles curiositats que fan de Grècia un país amb encant.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Països, Turisme i art

Turisme amb molta tradició

By , on 10 de setembre de 2008

Tot turista busca el màxim de les seves experiències de vacances. Visitar quants més llocs millor, conèixer gent autòctona que compti les llegendes de la zona, practicar l’idioma local, gaudir dels millors allotjaments i menjar en els restaurants més autèntics.

Hi ha empreses que ens ho intenten posar fàcil en aquest sentit i ofereixen classes de dansa regionals o de cuina típica. En principi podríem dir que estan pensades especialmente per a estudiants que van a aprendre l’idioma i que, a més del seu curs, volen fet aquestes hores extra relacionades amb la cultura del lloc i en la llengua pròpia. Però també estan obertes a persones autòctones amb ganes de conèixer a gent extrangera i gaudir d’un ambient multicultural.

La web Spanishabroad, per exemple, ens ofereix informació sobre aquests cursos que es desenvolupen a Espanya, Perú, Mèxic i Argentina. A Buenos Aires, una de les millors acadèmies de tango participa en aquest programa i ensenya els estudiants a donar les seves primeres passes de ball. Al llarg del curs també es fa alguna sortida especial per a que puguin demostrar sobre una pista autèntica els seus coneixements de les ‘milongas’.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General

Consells pràctics per a un viatge amb salut

By , on 6 de agost de 2008

L’emoció per preparar un viatge que portàvem temps esperant ens fa, sovint, olvidar-nos de temes tan importants com la salut. Sempre que viatgem hem d’esforçar-nos per informar-nos el màxim possible sobre els temes relatius a la situació del país de destí.

És ideal, abans dels viatges, consultar tots els nostres dubtes amb un metge especialista que pugui informar-nos adequadament de les mesures que hem de prendre. Per a començar és vital procedir correctament a la vacunació, en el cas que anem a un país que ho requereixi. Haurem de fer-ho com a mínim sis setmanes abans d’iniciar el nostre viatge.

Si patim alguna malaltia haurem d’explicar al nostre metge la situació solicitant-li medicina suficient pel viatge. Sempre és pitjor millor portar-la amb nosaltres que no pas buscar-la en un país desconegut en el qual poden sorgir-nos multitud de problemes.
Continue reading »

Comments (0)
General, Turisme i menjar

Marrakech, un lloc de bon menjar

By , on 17 de abril de 2008

Marrakech. Només pronunciar-lo ja sona a exòtic. T’endinses en ella i saps que res tornarà a ser igual. Cada escena que visquis aquí es gravarà entre els millors fulls d’aquest quadern d’apunts imaginari de tot viatjer. Qui sinó Marrakech pot presumir de ser una de les capitals més prestigioses de l’antic imperi marroquí?

Viatjar a Marrakech és sinònim d’endinsar-se en un món de carrers màgics, d’impressionants mercats, impregnat de la música més captivadora. Un món de personatges trets d’una novel·la: artistes, encantadors de serps, músics, mal·labaristes… I, enmid ‘aquest marc d’aventura i misteri, un món d’intensos calors, olors i sabors inovlidables: la gastronomia de Marrakech. Vols tastar-la?

És impersonable traslladar-se a Marrakech i no dedicar un temps important assegut a taula i gaudint dels menjars elaborats a base d’espècies i altres sabors intensos. La varietat de plats i ingrediants és molt àmplia i, el més important, assequible per a totes les butxaques.

El rei indiscutible és el cous cous, conegut internacionalment. Aquí, tanmateix, el provaràs en tot el seu esplendor. Res a veure amb les versions que podem trobar a Catalunya. Es tracta d’un plat elaborat amb pasta de sèmola i farina de blat de moro, presentada en un bol de fang en el fons del qual hi ha les verdures condimentades amb espècies. El més demanat: el cous-cous Saykout.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio