Post tagged with ‘Dublín’

Especials

Instants de felicitat

Gaudint de l'encant de Temple Bar
By , on 5 de desembre de 2011

Segurament tothom recorda un moment de la seua vida en què es va sentir tan feliç que feia l’efecte que poguera tocar aquella felicitat, ja sabeu, aquella sensació plenament lúcida d’eterna joventut, de gaudir de la vida al cent per cent, de sentir que ens mengem el món amb un sol mos. És una experiència que hom té poques vegades en la vida, i segurament per això ho recordem amb intensitat,  com si acabara de passar. Qui a dalt signa recorda així un moment estelar del seu viatges Dublín, ara farà cinc anys i escaig.

Temple Bar

Temple Bar és un lloc mític, el pub irlandès per excel·lència.

Era a Temple Bar, al cor de la capital irlandesa. Un cor que -com no podia ser altrament- bategava cervesa en gerres de pinta, De totes les tonalitats imaginables entre el negre torrat de la Guinness y el taronja ambarí de la Bulmers, que no era cervesa, sinó sidra irlandesa, però entrava amb la mateixa facilitat i feia gust de manà en aquella mítica cerveseria. Estava allà amb Octavi, el conegut que havia fet possible la meua estada allà, m’havia aconsellat abans d’arribar.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Dublín, la ciutat que mai dorm

Mercats, pubs, restaurants, parcs... a qualsevol hora la ciutat t’espera
By , on 29 de novembre de 2011

Tant si ets un amant de la natura com si et consideres el rei o reina de l’asfalt, has d’anar de vacances a Dublín. Per què? Perquè estem parlant d’una de les ciutats més modernes i cosmopolites del món que alhora està rodejada de fantàstics paisatges verdosos.

Què et semblen les vacances de Nadal per visitar Dublín?

Un dels atractius turístics més coneguts de Dublin, tot i que s’ha de ressaltar que no l’únic, és la seva cervesa. Per això, el millor que podem fer la nit o les nits que passem a la ciutat és donar un tomb (o dos) pel Temple Bar, un dels barris més antics i pilar indiscutible de l’oci dublinès. Situat entre Dame Street i el riu Liffey, trobem aquest racó de món que deu el seu nom a Sir William Temple, que va adquirir els terrenys cap a l’any 1600. A partir dels anys 90, gràcies a l’elecció de Dublín en Capital Europea de la Cultura, el barri es començà a transformar i a convertir-se en la carismàtica zona que és avui. Allà es troben desenes d’espais culturals, bars i pubs irlandesos; els seus estrets carrers resguarden als turistes i els endinsen dins la vida nocturna més autòctona. Però no només de nit es pot gaudir del Temple Bar, de fet, és de dia quan els mercats prenen possessió dels seus carrers, des de Food Market (mercats de menjar) fins a Book Market, pels amants dels llibres.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, General, viatges

Dublín: racons dels músics irlandesos

By , on 19 de març de 2008

The Corrs, Sinead O’Connor, The Chieftains y U2 tenen una cosa molt important en comú: tots aquests grups de música són irlandesos. D’una o altra manera, han deixat petjada als carrers de Dublín: et ve de gust fer un recorregut per aquests llocs? Segueix el Rock n’ Roll Trail i gaudeix, tant si ets un amant de la música com si no.

Hi ha una vintena de llocs marcats per la música que recomanem que visitis en alguna escapada de cap de setmana gràcies al vols barats a Dublín que existeixen des de qualsevol punt d’Europa. És senzill reconéixer-los gràcies a una plaza en forma de disc que ens indica a quin grup es refereix el lloc i quina importància va tenir a la seva història. Si coneixes on es troben és fàcil que facis l’itinerari al teu aire. Si no, passa per l’oficina de turisme del carrer Suffolk i sol·licita fer una visita guiada.

Un dels llocs emblemàtics és el pub O’Donoghue’s, on The Dubliners es reunia cada divendres per a tocar. Allà va sorgir aquesta vanda l’any 1962 i es van fer famosos gràcies a les seves actuacions al local.

Tampoc pots deixar de visitar la famosa paret plena de graffitis en la qual U2 va gravar els seus àlbums. Justament al costat estan els Estudis Windmill Lane, la fàbrica dels tres primers treballsd de la banda de Bono.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio