Post tagged with ‘el menjar al marroc’

Països, Turisme solidari

Turisme solidari amb SETEM

Visita les regions més pobres del Sud i ajuda a les persones que viuen allà
By , on 29 de maig de 2013
Camerún

Turisme solidari a Camerún

A aquest blog ens encanta viatjar i gaudir de les vacances visitant nous territoris, paisatges espectaculars, ciutats úniques, anant a veure museus, etc. Però hi ha un altre tipus de vacances molt destacables i que deixen una petjada al cor impossible d’oblidar de per vida. És el turisme solidari, que consisteix en visitar regions del món més necessitades d’ajuda per realitzar diferents tasques humanitàries. És la millor manera de prendre consciència de la pobresa i desigualtat que hi ha al món, així com descobrir nous horitzons desconeguts fins ara, ajudant a les persones que realment ho necessiten per sobreviure. Sovint, però, moltes persones que desitgen realitzar turisme solidari, desconeixen com fer-ho. Però hi ha nombroses ONG’s i organitzacions que s’encarreguen d’organitzar aquests viatges.

Hi ha una oferta molt diversa d’associacions que organitzen viatges a diferents regions del món necessitades d’ajuda. En cas de voler viure aquesta experiència, cal buscar entre les diferents entitats, per localitzar la que millor s’adapti a les vostres necessitats, ja siguin de temps, econòmiques o de ganes d’anar a un destí a un lloc en concret per la raó que sigui. Nosaltres us proposem SETEM, una organització no governamental que lluita per sensibilitzar la societat sobre les desigualtats entre Nord i Sud. Amb més de 1.300 socis, realitza accions tant a nivell nacional com internacional, amb rutes arreu del planeta.

Les rutes que realitza aquesta entitat intenten promoure un altre tipus de turisme, diferent, que promogui el compromís social, a la recerca de la solidaritat i la justícia. Per això, els visitants entren en contracte directe amb la situació més dura dels països del Sud, convivint amb les persones que viuen allà per descobrir quin és el seu estil de vida i actuar per canviar-ho. A més a més, també es coneixen organitzacions locals que treballen dia a dia pel desenvolupament des d’un àmbit més local.

Continue reading »

Comments (0)
Volar

El ‘Solar Impulse’ aterra a Madrid

L’avió solar ha arribat a estar a 8100 metres i a anar a 70 quilòmetres per hora
By , on 25 de maig de 2012

L’aterratge amb èxit de l’avió ‘Solar Impulse’ a Madrid marca un abans i un després dins el món de l’aeronàutica i el pensament de moltes persones. Sota el missatge “els somnis són possibles”, l’avió solar ha arribat a la 01:30 de la nit, després de 17 hores de vol des de la localitat suïssa de Payerne.

El pilot encarregat de la travessia ha estat André Borschberg, que ha remarcat que aquest vol, que continuarà fins a Rabat segurament el pròxim dilluns és només un assaig per la volta al món que tenen programada el 2014. El ‘Solar Impulse’ va aconseguir durant el seu viatge una altura màxima de 8100 metres, quan creuava els Pirineus, i una velocitat de 70 quilòmetres per hora. El viatge de l’avió al Marroc respon a una invitació de l’Agència de l’Energia Solar del Marroc, que vol construir cinc parcs solars fins el 2020.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Un creuer que ens descobreix Casablanca

És la ciutat marroquina amb més poder econòmic i una de les més atractives
By , on 25 de maig de 2011

Ja estic preparant les maletes per les vacances d’estiu. Ja sé que en resten més de 3 mesos, però més val prevenir una mica, oi? Fins i tot com una excepció respecte a anys anteriors ja he reservat un creuer a Iberocruceros que estic segur serà un gran éxit. N’hi havia moltes opcions atractives, però de totes n’hi havia una que em cridava força la atenció, ja que faré realitat de visitar algunes de les ciutats que m’han cridat l’atenció des de petit.

La Mesquita de Hassan II és una demostració del poder econòmic de Casablanca

Es tracta del creuer Meravelles de l’Atlàntic que en 8 dies es farà un recorregut més que interessant: amb sortida i arribada a Vigo, es visitarà Cadis, Casablanca, Agadir, Funchal i Lisboa. Ja només la ciutat gallega mereix ser un lloc de visita per si sola. No sé si alguna vegada us han parlat dels atractius de Vigo, però permeteu-me nomenar alguns. Per començar, el seu port natural està considerat com un dels millors del món. I és que la població sempre ha estar mirant al mar i ha crescut sempre amb el mar com a aliat.

Però si hi ha un lloc on és imprescindible la visita és al casc antic, que era l’antic barri de O Berbés, molt a prop d’aquest port natural. Està etiquetat com a lloc d’interès turístic històric i on la Plaça de la Constitució és el centre de carrers pesquers i cases baixetes.
Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Menjars típics de la Xina

Estàs segur que els has provat?
By , on 3 de febrer de 2010
Prova els plats típics de la cuina xinesa

Prova els plats típics de la cuina xinesa

La cuina xinesa és coneguda per la seva varietat de productes i la qualitat dels seus plats. No val que digueu que no us agrada perquè fa poc vau dinar/sopar en un restaurant xinès de barri. Com sabeu aquests tipus de restaurants canvien els sabors i la majoria dels condiments per fer-los més semblants a la nostra cultura, per tant -i lamento ser jo qui ho digui- no heu probat veritablement la cuina xinesa. Així que us proposo que continueu llegint.

En primer lloc quan anem a un restaurant xinès demanem plats individuals, cosa que ells no fan perquè comparteixen el menjar amb els diferents comensals que formen la taula. Al mig de la taula doncs trobarem varis plats on cadascún agafarà el que li sembli i el que més li agradi. El que habitualment sí tenen com a plat individual és un bol d’arròs, un dels aliments bàsics de la Xina.

Feta aquesta breu introducció, alguns dels plats que podríam trobar al mig de la taula són calamars amb salsa agredolça, un plat molt normal pel que fa a la cuina xinesa. També hi podem trobar tortuga amb soja, un plat que pot semblar a primera vista una crueltat, però nosaltres menjem cargols, així que… També hi pot haver col amb gambes o truita de tè verd.
Continue reading »

Comments (0)
Països

Viatjar al Marroc, un xoc cultural

Un destí de 3 “B”: bo, bonic i barat
By , on 28 de gener de 2010
Fez

Fez

Un dels destins menys coneguts a l’hora de planejar un viatge és el Marroc, però tot i no ser un país freqüentat pels turistes occidentals és molt recomanable fer una incrusió a les seves meravelloses terres i ciutats que sense cap dubte no us deixaran indiferents. El Marroc és un indret desconegut per a molts de nosaltres i per aquesta raó és una bona opció per conèixer les seves costums i creences i acostar-nos a la cultura marroquina.

A continuació us proposo una ruta, que naturalment podreu canviar segons les vostres necessitats o segons l’oferta de la vostra agència de viatges. Tot i així us deixo unes recomanacions i llocs per visitar, però penseu que el Marroc és un país molt gran i ric en art i cultura i segurament trobareu moltes alternatives al vostre viatge.

El primer lloc que us proposo és Tànger, on podreu visitar la mesquita de Mohamed V i la Catedral Espanyola. Segons l’itinerari previst la pròxima parada és Rabat on podreu gaudir del minaret conegut com Torre Hasan. També podeu visitar el mausoleu de Mohammed V i la famosa Tour Hassan, així com la Kasbah.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els plats típics d’Argentina

Descobreix àpats des del primer plat al postre
By , on 14 de abril de 2009
Gaudeix del deliciós asado argentí

Gaudeix del deliciós asado argentí

La cuina tradicional argentina uneix dos importants trets europeus: els secrets del menjar italià i espanyol, complementats amb herències gastronòmiques de diferents ètnies aborígens de procedència andina i amazònica.

Tu, que estàs preparant un futur viatge a Argentina, no pots marxar sense tastar els tradicionals sabors que inclouen el blat de moto, el paroto, la carn, la llet o la soja.

L’ofera culinària típica del país inclou el rostit, el dolç de llet, la milanesa a la napolitana, les pizzes de múltiples combinacions i la fainá, entre altres. La polenta, els sorrentinos, el puchero, el locro, les tortes fregides i l’arròs amb llet són altres de les opcions de la regió.
Continue reading »

Comments (0)
General

Perú: tasta una de les millors gastronomies del món

By , on 3 de juliol de 2008

Diuen que la gastronomia és un embolic d’aliments amb gust. D’aquesta manera podria definir-se el nostre viatge gastronòmic d’avui cap el món de sabors, formes i olors que, probablement, fins ara sigui desconegut per a tu. És usual trobar repartits per la nostra geografia una gran quantitat de restaurants de menjar mexicà i italià. També són freqüents els restaurants americans de menjar ràpid, els de moda xinesos i japonesos i fins i tot grecs. Tanmateix, hi ha altres gastronomies que encara no compten amb tanta promoció com, per exemple, el menjar del Perú. Si segueixes llegint t’adonaràs de tot allò que et perds d’una de les millors gastronomies del món.

Xinesos, japonesos, italians, europeus, musulmans i africans han deixat la seva influència culinària en aquest país donant com a resultat una cuina deliciosament suculenta i, sobretot, variada. La seva història, marcada per la barreja cultural ha creat plats amb tocs de res menys que quatre continents. Amb això veuràs la llarga lilsta d’opcions. A més, el Perú és considet el magatzem d’Europa donades les característiques de la seva terra, l’aigua i el clima, que ofereixen durant tot l’any una quantitat d’ingredients espectacular: blat de moro, tomàquet, papa, camote, xirimoia, lúcuma, peix, cítrics, cereals…
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Festivals de música, Turisme i art

Festival de músiques de món d’Essaouira

By , on 4 de juny de 2007
Festival Gnaoua d'Essaouira

Essaouira és una petita ciutat costanera del sud del Marroc amb una medina i un passeig davant de l’oceà atlàntic que són molt recomanables de passejar-hi.

Ademés de ser un poble pescador, Essaouira comença a ser mundialment famós per tenir un Festival Gnaoua de Músiques del Món que porta 9 edicions celebrant-se i ha tingut un èxit rotund entre el públic marroquí ademés de consagrar-se mundialment gràcies al cartell que van fent any rere any.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Escapa't!, Imatges del món

Tànger, la ciutat mítica

By , on 30 de abril de 2007

Tànger és una d’aquelles ciutats oblidades, que hom la té com una ciutat de pas, sembla una ciutat que ningú li presta atenció, però que quan hi vius i hi respires aquell aire mentre passeges per la seva medina, segur que no la pots tornar a oblidar.

Posta de sol a Tànger

Continue reading »

Comments (2)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio