Post tagged with ‘Enoturisme a Catalunya’

Escapa't!

El Cavatast, la cita pels amants del cava

Visita el lloc on naixen les més famoses ‘bombolles daurades’
By , on 16 de desembre de 2013

El municipi Sant Sadurní d’Anoia, a l’Alt Penedès, es converteix durant la primera setmana d’octubre a la capital catalana del cava en celebrar l’aclamada ‘Fira Cavatast’, un esdeveniment on participen els millors productors del vi espumós amb denominació d’origen de la regió. Es tracta de la principal festa de la vila, que arriba a reunir als principals agents del sector del cava, professionals de l’hostaleria i la restauració, enòlegs i a tots els entusiastes del cava català.

Prop de 30.000 visitants es deixen caure durant els tres dies en els quals transcorre la trobada. Amb aquestes xifres el ‘Cavatast’ no només es corona com la cita de referència en el sector del cava, sinó que els restaurants de la ciutat prenen els carrers i participen en la mostra de vins espumosos, presentant les especialitats culinàries típiques de la regió amb les quals acompanyar una copa rere una altra.
L’origen dels visitants que es deixen seduir per la cuina i el cava de la regió és ben divers. Els qui trepitgen el ‘Cavatast’ i proven una de les exclusives novetats del sector vitícola saben que, tard o d’hora, repetiran la seva estada. Segons xifren els organitzadors de la trobada més coneguda del sector, al voltant del 40% dels visitants de la passada edició del ‘Cavatast’ eren de fora de les fronteres catalanes.

La mostra de caves va néixer fa més de 15 anys com una iniciativa per connectar als productors de cava de la regió amb el consumidor final; una via directa per donar a conèixer la personalitat i la qualitat dels productes de la vitícola regió catalana. La mostra es desenvolupa enmig de la via pública, en la cèntrica Rambla de la Generalitat, a manera de recinte firal obert on trobar expositors de cava i altres productes locals.
La cita es constitueix com un punt de trobada per intercanviar coneixements i experiències, un aparador modern i dinàmic per promocionar la ‘cultura del cava’, en el qual els cinc sentits queden seduïts. Per això, una de les principals recomanacions per poder gaudir d’aquesta cita per als amants del cava i la cuina tradicional catalana és comprar els tiquets de forma anticipada i triar un allotjament en aquesta vila típica de la falda de Montserrat.

A més de la proposta per delitar-se dels vins i gastronòmica, durant els dies en els quals esdevé el ‘Cavatast’ es realitzen diferents activitats per promocionar la ‘cultura del cava’ com a degustacions i tastos comentats del vi espumós regional, maridatges en Celler de la Fassina de ca Guineu, visitar als productors de cava i cellers locals, passejos per les tendes del municipi, exposicions, rutes farcides de teatre, presentacions, activitats infantils i moltes altres propostes.

Imatge: MARIA ROSA FERRE

Comments (0)
Escapa't!

Desobreix el Priorat a l’Hotel Hostal Sport de Falset

Allotjament de quatre estrelles amb un dels restaurants referents de la comarca
By , on 16 de abril de 2012

Una bona experiència en un bon territori i un bon allotjament és més que suficient per fer extensiu el missatge i animar a tothom a visitar-lo. De fet, viatjar a un destí atractiu i trobar un lloc adient on descansar cada dia és ja garantia d’èxit. Avui us vull parlar d’una comarca rica i encara poc descoberta pels propis catalans i pel turisme com és El Priorat. Juntament amb algunes de les seves virtuts vull recomanar-vos un lloc perfecte on allotjar-vos durant la vostra estada, l’Hotel-Hostal Sport de Falset, la capital de la comarca.

Gaudiex d'una estada única a l'Hotel Hostal Prirat

I és que si parlem del Priorat hem de referir-nos obligadament al vi, als cellers, a les vinyes, al raïm, a les veremes i al cada cop més conegut terreny de l’enoturisme, el turisme del vi. Durant la meva estada al Priorat vaig tenir el privilegi de conèixer per dins dos dels 96 cellers de què ja disposa la comarca, i rebent una autèntica lliçó de coneixements al voltant del procés d’elaboració del vi i, com no, fent-ne un bon tast.

Cal dir que el Priorat és l’única comarca de tota Espanya que té dues Denominacions d’Orígen en el mateix territori. Ni tan sols llocs on la cultura del vi és històrica com La Rioja o Castella poden dir el mateix.
Continue reading »

Comments (0)
Especials, Turisme i menjar

Enoturisme a la Costa Daurada

Tast de vins i bodegues plenes d'història
By , on 27 de juliol de 2010

Vinyes a Vilardida, comarca de l'Alt Camp

Quan pensem en la Costa Daurada, el primer que ens ve al cap és el turisme de sol i platja. I és que bé li diuen ‘costa’ per algun motiu! No obstant això, hi ha molt més a fer al litoral del sud català. En la nostra recerca de propostes alternatives per gaudir de llocs que ens resulten familiars, avui us presentem l’enoturisme a la Costa Daurada i interior de la província de Tarragona. Un cop ho sapigueu tot, només us caldrà buscar els millors allotjaments de la Costa Daurada i passar un parell o tres de jornades envoltats de bodegues, raïm i vinyes.

Trobem cinc històriques denominacions d’origen a la zona: Priorat, Montsant, Conca de Barberà, Tarragona, Penedès i Cava. Aquesta darrera, naturalment, fa referència a la beguda espumosa per excel·lència a Catalunya. Es tracta de cinc sabors distints i tots ells amb possibilitat de degustació, tal i com es pot consultar al catàleg d’enoturisme que trobareu a la web Costadaurada.org. Les visites, a més, es poden gaudir en diversos idiomes. Al català i al castellà sovint se li sumen l’anglès, el francès o l’alemany. És una proposta interessant, doncs, també si ens venen a veure amics de l’estranger o hem de fer tractes de negocis. Això si, cal que sempre demanem cita prèviament.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio