Post tagged with ‘Fundació Pablo Ruiz Picasso’

Ciutats, Museus

Una Màlaga lluny dels tòpics

L’Alcazaba i el Castell de Gibralfaro són dos dels monuments d'obligada visita
By , on 14 de setembre de 2010

La torre de la Fundació Pablo Ruiz Picasso on es pot gaudir de més de 3.500 obres d'art

De la ciutat de Màlaga es parla de la seva costa i platges, del pescaito i del sol etern. Pero n’hi ha tesors culturals que li donen un valor molt més complet a l’hora de reservar vols a Màlaga. Dos dels llocs imprescindibles a visitar estan a més situats un al costat de l’altre. Estem parlant l’Alcazaba i el Castell de Gibralfaro. Per una banda, el primer es podria definir com el màxim exponent del passat musulmà de la ciutat. La seva situació privilegiada permet apreciar com es mereix les seves muralles des de diferents punts de vista. El rei taifa de Granada, Badís Ben Habús, va ser qui va ordenar la seva construcció i les seves parts més antigues són del segle XI. És a dir, que són més antigues que una de les millors obres islàmiques del país, l’Alhambra.

Com moltes vegades ha passat a casa nostre, només va ser a les primeres dècades del segle passat que es va tornar a valorar artísticament aquesta meravella. Fins llavors, va ser abandonada i saquejada durant segles. Per sort, gràcies a les obres de rehabilitació i reconstrucció ha renascut. Avui dia el palau i els seus jardins, tot pujant entre les seves muralles, són una visita obligada de Màlaga.

Pel que fa al castell de Gibralfaro s’ha de remuntar fins al segles XIV per trobar la seva construcció, que es va fer per albergar a les tropes i protegir justament a l’Alcazaba. Totes dues edificacions estan unides gràcies a un passadís entre muralles que puja la muntanya. Desprès de la reconquista, va ser utilitzat per retenir als vençuts i també va acomplir la funció de residència de Ferran el Catòlic. Va ser arrasat per les tropes napoleòniques quan ja abandonaven la ciutat al 1812. Aquesta és la raó per la qual avui dia només queden les ruïnes que es pot visitar i que ens permet fer una idea de les seves dimensions. A més, des de aquí es pot veure una de les millors vistes de la ciutat malaguenya.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio