Post tagged with ‘gastronomia d’austria’

Guies per a viatjar

Escapada de cap de setmana a Requena

Cultura, història, esports d’aventura i etnologia són els reclams de Requena
By , on 28 de abril de 2014

Les vacances de Setmana Santa s’han passat en alguns casos a dins de l’oficina, per lo qual poder gaudir d’una escapada durant el pont de maig pot ser una forma excel•lent per treure’s el mal gust. Una opció econòmica i apte per a tot tipus de viatgers és visitar la ciutat de Requena, a la província de València; una vila farcida d’història, amb oferta cultural, gastronomia i enologia com a senyal d’identitat i rodejada de natura.

Què visitar a Requena? Per començar, fer una passejada pel casc antic de la ciutat. Els carrers estrets i sinuosos del barri de La Vila formen un Bé d’Interès Cultural en el qual fascinar-se per les seves cases antigues, d’estil arquitectònic civil, així com pels seus edificis religiosos. La zona es troba sobre un pujol rodejat de muralles, vestigi de l’antiga funció defensiva que presentava La Vila.

L’arquitectura, especialment en els edificis religiosos que s’han conservat a Requena, és un dels punts forts de la ciutat valenciana. Al barri de Las Peñas s’emplaça el Convent de San Francisco i l’església de San Sebastián, d’estil mudèjar. El recorregut per Requena ha de passar obligatòriament per la zona del Arrabal, on es pot visitar un claustre d’un antic convent de Carmelites que es van instal•lar a la ciutat, així com l’església del Carmen. En el mateix barri s’emplacen la major part dels museus de la ciutat, dels que destaquen el Museu Municipal d’Arqueologia i Etnologia o l’Institut Tecnològic de Viticultura i Etnologia.

Continue reading »

Comments (0)
Especials

La gastronomia de l’Habana: mescla de sabors i colors

‘Frijoles’, ‘ajiaco’, ‘yuca’, ‘guengel’.... en coneixes algun?
By , on 30 de novembre de 2011

Uns dels motius de pes per agafar l’avió i anar de  vacances a l’ Habana és, sens dubte, la seva gastronomia. A dia d’avui no és gens complicat trobar un bon restaurant cubà a les grans ciutats, però per molt que es vulguin calcar els plats típics de l’illa caribenya el gust no serà exactament igual ja que, per exemple, els ingredients que tenim al nostre país són molt diferents als de Cuba.

T'animes a provar els famosos 'frijoles'?

La gastronomia de L’Habana es caracteritza, sobretot, per la seva gran varietat. El color i la mescla de gustos és una màxima a la gastronomia cubana i l’influencia de diferents cuines, com l’espanyola, l’africana o l’asiàtica la converteixen en riquíssima. Els principals productes utilitzats són, com en totes les gastronomies del món, els que més es troben a la regió en concret a causa, principalment, d’una qüestió de facilitat i economia de recursos. Tot i així, la importació és un bon complement. D’aquesta forma, els ingredients més destacats són l’arròs, el blat de moro, la carn de porc i vedella, els ‘frijoles’ i la ‘yuca’, un tubercle que es tracta de la mateixa forma que la patata. El peix i el marisc estan molt presents a la dieta dels cubans i el fet el trobem, evidentment, en la seva condició illenca. Pel que fa a la fruita, plàtans i fruites tropicals, ingredients que atorguen encara més colorit als plats.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Viu un Nadal molt especial a Viena

Les places més boniques de la ciutat alberguen mercats nadalencs
By , on 28 de novembre de 2011

Si tens pensatanar de vacances a Viena en algun moment de la teva vida he de recomanar-te, quasi obligada per la seva grandiositat, que ho facis durant el mes de desembre. Perquè? Molt fàcil, pels mercats nadalencs que adornen cada una de les places d’aquesta meravellosa ciutat.

Una sensació molt difícil d'explicar amb paraules

Viena no és un lloc que puguis veure en un cap de setmana. El pas del segles i de la història, sobretot durant l’època de l’imperi austro-hongarès, han deixat una forta petjada entre els seus carrers i pràcticament a cada cantonada hi ha un palau que val la pena visitar. El museu Sisí, la Residència imperial o el palau Schönbrunn són visites obligades de la capital d’Àustria, però com que es pot gaudir d’elles durant qualsevol època de l’any és millor regir-se per alguna altra causa per escollir les dades de l’estança i aquesta causa són els seus meravellosos mercats de Nadal. Des de novembre i fins Nadal les places més maques de Viena es converteixen en els millors a aparadors. La Rathausplatz, sens dubte la plaça més emblemàtica de la ciutat, alberga durant aquests dies prop de 150 tendetes en les que adquirir regals nadalencs, adorns per l’arbre, postres típics de l’època i begudes ben calentes per fer front al fred que recorre els carrers de Viena. És tal la passió amb la que es viuen aquestes dates que fins i tot els arbres de la plaça es vesteixen de Nadal i s’omplen de llumetes.

Continue reading »

Comments (0)
Especials

Viena sempre és un encert viatger

És una de les capitals més antigues d'Europa i això repercuteix en la qualitat del seu patrimoni artístic i cultural
By , on 11 de juliol de 2011

Què complicat és aconseguir hotels a Europa que siguin econòmics, confortables i que estiguin a prop del centre del lloc que visitem. Però tot i les dificultats no és una missió impossible. S’ha de tenir cura en la recerca, previsió en la reserva i deixar-se aconsellar per les opinions d’usuaris que ja hagin estat allotjats en les seves instal·lacions. Personalment he de reconèixer que si em posessin en una diatriba on escollir entre un bon hotel i un bon destí, no dubtaria en escollir la segona opció.

Una imatge típica del centre històric de Viena

És per això que em conformo amb uns mínims pel que fa a la habitació i als serveis de l’hotel, però si estudio molt bé la ciutat que visitar. És per això que vaig a Viena amb la seguretat que és un destí que em farà sentir-me més que satisfet. I és que del meu entorn, dos companys de feina m’han parlat més que bé de la capital d’Àustria. Principalment el fet que no estigui col·lapsada de turistes en els mesos de juliol i agost és un element que té molta força.

Tot i que n’hi ha molt més enllà que enamora. Com la sensació d’estar passejant en un conte de fades degut a la quantitat d’edificis senyorials i majestuosos que conformen el centre de la capital austríaca.  Tot i que és la ciutat més gran del país i el seu centre econòmic i polític, la seva extensió no és massa extensa ni poblada, ja que no arriba per molt als dos milions d’habitants. Tot i això pot presumir de ser una de les capitals més antigues del vell continent i això repercuteix en la qualitat del seu patrimoni artístic i cultural.
Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

Gastronomia espanyola a Londres

Recursos per cuidar el nostre paladar en la distància
By , on 4 de maig de 2010

Podem trobar decenes de restaurants espanyols a Londres, de tota mena i per tots els gustos

Si haguéssim de destacar el més atractiu de les illes britàniques, mai triaríem el menjar. Els països del nord i, en especial, Anglaterra, tenen fama de no alimentar-se gaire bé. És per això que als carrers de les seves grans ciutats hi trobem molts locals que fan referència a d’altres gastronomies. Restaurants hindús, àrabs, xinesos i japonesos; i també de menys exòtics i més propers. Són, normalment, els especialitzats en cuina mediterrània. Nosaltres som un país pròpiament mediterrani i, a més, en els darrers anys no fem més que emigrar als països anglosaxons. És per això que a dia d’avui es pot viatjar a Londres i seguir gaudint del millor dels nostres plats. Perquè tenim els millors cuiners del món, i això es contagia.

Potser l’únic problema d’aquest tipus de locals es que sovint sacrifiquen la qualitat en benefici del folklore, oferint gerres de sangria a bon preu i tapes de xiringuito de platja. Per això n’hem intentat fer una bona tria, i el primer nom que us hem seleccionat és el de el restaurant Cigala. És un indret sofisticat amb gran influència, sobretot, de la gastronomia andalusa. També podeu deixar-vos caure per un dels quatre restaurants que Cambio de Tercio té distribuïts per la capital britànica, un local que es rumoreja freqüentat per personalitats del nostre país. Un altre restaurant destacat és La Mancha, recomanat sobretot per sopars de grup i familiars. Altres restaurants recomanables de la mateixa mena són el Moro, el Rebato’s o El Metro. Tots ells ofereixen ingredients importats en plats més o menys sofisticats que, per descomptat, sempre es complementen amb una carta amb les varietats de vins més mítiques de la península.

Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Països

Tarjeta Sanitària Europea, essencial per a viatjar

By , on 15 de gener de 2009

Si penses viatjar per Europa properament, et recomanem que abans de sortir demanis la teva targeta sanitària europea (TSE). Fins el juny de 2004 era necessari tramitar l’E-111 o l’E-128, dos documents que tenien sempre una durada molt més limitada. Ara, la TSE té una durada d’un any des del dia que te la fan.

La part positiva d’aquesta targeta és que en cas que necessitis assistència sanitària a qualsevol país de la Unió Europea, la rebràs en igualtat de condicions sense tenir a veure el país on et trobis i sense cap cost. Si no portes amb tu el document, és molt probable que si necessites anar al metge o a l’hospital hagis d’abonar el preu de la visita.

És vàlida a Alemanya, Àustria, Bèlgica, República Txeca, Xipre, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia. Finlàndia, Grècia, Hungria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònie, França, Portugal, Regne Unit i Suècia i també en altre quatre països, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Consells per a viatjar, General, Turisme i art

Bolonya, la melodia italiana

By , on 24 de novembre de 2008

Bolonya (Itàlia) forma part, juntament amb Edimburg, Santa Fe, Buenos Aires, Berlín, Asuán, Popayán i Sevilla, de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO. Cadascuna d’elles destaca per una disciplina, bé pot ser la gastronomia com pot ser el disseny o la literatura. En el cas de Bolònia parlem de la música.

La ciutat italiana ha aconseguit una fama a nivell internacional fins el punt de ser un lloc de referència. Diuen que Bolonya concentra tot: una gran quantitat d’artistes, un patrimoni històric musical, una gran capacitat per a organitzar festivals i concerts, i una increïble atmòsfera cultural i creativa. Per a donar algunes xifres, Bolonya té una fundació de l’ópera, un conservatori, set escoles, dos museus dedicats a la música, 22 teatres, 39 associaciones musicals i 9 festivals internacionals.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Escapa't!, Hotels temàtics, Imatges del món

Das Park Hotel: una experiència diferent

By , on 28 de juliol de 2008

Hi ha hotels de tots els colors, estrelles, ubicacions… Però per a hotel extrany, curiós, inimaginable, sorprenent i divertit, el Das Park Hotel, situat a Ottensheim (Àustria). Es tracta d’un allotjament situat a l’interior d’unes grans canyeries de formigó. Sí, sí, no diem cap bogeria.

Aquesta construcció és idea de l’artista Andreas Strauss. El seu objectiu és donar facilitats a aquells viatgers que tenen poc pressupost perquè en realitat el preu d’aquest hotel tan singular el marca el propi hoste. Es tracta del “pagui el que vulgui”, com si d’una espècia d’almoina es tractés. No està fet per a que la gent marxi sense pagar, però sí per a que ningú tingui problemes d’allotjament. Els diners s’inverteixen en el propi projecte.

Hi ha un total de tres cilindres. El preu que Andreas Straus va haver de pagar per ells és de 5.000 euros. A això cal afegir el mobiliari que hi ha a cacascun, que és senzill però bàsic. Amb els diners que van pagant els hostes va cobrint la despesa.
Continue reading »

Comments (0)
General

Perú: tasta una de les millors gastronomies del món

By , on 3 de juliol de 2008

Diuen que la gastronomia és un embolic d’aliments amb gust. D’aquesta manera podria definir-se el nostre viatge gastronòmic d’avui cap el món de sabors, formes i olors que, probablement, fins ara sigui desconegut per a tu. És usual trobar repartits per la nostra geografia una gran quantitat de restaurants de menjar mexicà i italià. També són freqüents els restaurants americans de menjar ràpid, els de moda xinesos i japonesos i fins i tot grecs. Tanmateix, hi ha altres gastronomies que encara no compten amb tanta promoció com, per exemple, el menjar del Perú. Si segueixes llegint t’adonaràs de tot allò que et perds d’una de les millors gastronomies del món.

Xinesos, japonesos, italians, europeus, musulmans i africans han deixat la seva influència culinària en aquest país donant com a resultat una cuina deliciosament suculenta i, sobretot, variada. La seva història, marcada per la barreja cultural ha creat plats amb tocs de res menys que quatre continents. Amb això veuràs la llarga lilsta d’opcions. A més, el Perú és considet el magatzem d’Europa donades les característiques de la seva terra, l’aigua i el clima, que ofereixen durant tot l’any una quantitat d’ingredients espectacular: blat de moro, tomàquet, papa, camote, xirimoia, lúcuma, peix, cítrics, cereals…
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Turisme i menjar, viatges

Menjar a Rússia, el reflex d’un país

By , on 12 de març de 2008

Digue’m què menjes i et diré d’on ets. La gastronomia d’un país és capaç de definir-ho tant com ho podrien fer els seus monuments o art. De fet, els plats i els costums a la taula d’una zona concreta del món estaran molt influenciats per factors tan concrets com la manera de ser i comportar-se de la seva gent, la història que hagin viscut, el lloc on estan, les condicions climàtiques, etc,.

Per això, cada cop que a Viatjar.cat fem una ruta gastronòmica no només estarem parlant de menjar, sinó de molt més… En aquesta ocasió li toca el torn a un país la gastronomia del qual és bastant desconecuda pels que som de paîsos mediterranis. Ens endinsem, com qui no vol la cosa, a qualsevol llar de Rússia. Així és la taula d’un rus, plat a plat.

Una cosa de vital importància és la denominació de l’esmorzar, el zavtrak. Si viatjes a Rússia et soprendrà comprobar la seva magnitud. Els russos mengen tant durant les primeres hores del dia per una qüestió del clima. Res millor per a fer front al fred com omplir bé l’estómac. Aquest primer àpat acostuma a estar composat de salsitxes, ou, pà, mantega, formatge, llet o cafè. Una cosa peculiar que podem probar si anem a Rússia és la famosa ‘papilla’ de sémola acompanyada de iogur i kasha (gra tostat de blat de moro).
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio