Post tagged with ‘Gastronomia’

Ciutats

Oviedo, Barcelona i Madrid són les destinacions gastronòmiques preferides

Les millors ciutats fer turisme culinari
By , on 18 de juny de 2016

bar

Oviedo, Barcelona i Madrid són les ciutats preferides pels espanyols per organitzar-hi una visita gastronòmica, segons les dades proporcionades per l’agència de viatges ‘online’ Expedia.es. La ciutat asturiana és la destinació que triarien el 44% dels viatgers que busquen menjar bé, seguida de Barcelona com a opció del 41% i Madrid del 39% dels participants en l’enquesta.

El llistat de les ciutats espanyoles preferides per a fer-hi turisme gastronòmic l’encapçalen Oviedo, Barcelona i Madrid però hi ha moltes altres opcions per a gaudir dels plats típics. Altres ciutats com Santiago de Compostela (37%), Bilbao (36%), Sant Sebastià (35%) i València (34%) són considerades com a meques del bon menjar; tancant el ‘top 10’ de destinacions culinàries Sevilla (31%), Vigo (26%) i Granada (22%); entre les que no es troba cap de les aspirants a Capital Espanyola de la Gastronomia 2016.

Els turistes espanyols no fem distincions entre sud i nord, gran o petita ciutat; ja que en el ranking elaborat per Expedia.es apareixen destinacions a tot arreu de la nostra geografia, però si que tenim certes reticències a l’hora d’escollir el local. El director del portal de cerca de viatges, Fabrizio Giulio, ha assenyalat que “Al turista espanyol li agrada aventurar-se en la cuina, per la qual cosa es llança a explorar locals poc coneguts sempre que tingui bones ressenyes, en un 94% dels casos”.

Un dels punts analitzats per l’estudi ha estat el dels els plats més reclamats pels turistes gastronòmics nacionals. Quan sortim fora de casa, els espanyols tirem de tòpics i especialitats locals i demanem la truita de patates (66%), la paella valenciana (59%), el polp a la gallega (46%), les croquetes (32%) i la favada asturiana (31%) com a principals plats. Completen la llista el gaspatxo, el bullit madrileny, el bacallà al pilpil i els chipirones en la seva tinta.

L’agència de viatges ‘online’ ha destacat que la meitat dels espanyols van tenir en compte l’oferta culinària de cada regió abans de reservar en la destinació; mostrant que la gastronomia és quelcom que ens mou als espanyols. A més, el 55% dels viatgers va preferir allotjar-se en zones amb un àmplia oferta de restaurants i, fins a un 30% ha afirmat que va repetir destinació gràcies a una bona experiència culinària.

A nivell internacional, els països que acumulen un major interès gastronòmic per part dels espanyols són Roma (51%), i a continuació, París (43%), Tòquio (40%), Nova York (27%) i Venècia (24%). Tot i això, està més que clar que un turista gastronòmics espanyol seguirà preferint una bona truita de patates o una paella valenciana a l’hora de sortir a menjar fora de casa.

Imatge: Life-Of-Pix

Comments (0)
Ciutats

‘PilarGastroWeek’: la iniciativa gastronòmica de Saragossa per les festes del pilar

Un total de 38 restaurants oferiran menús especials
By , on 22 de octubre de 2015

zaragoza

Un total de 38 restaurants de la ciutat de Saragossa i de la província s’han unit en la iniciativa gastronòmica ‘PilarGastroWeek’ per oferir menús especials amb preus tancats durant les Festes de El Pilar. Els comensals del ‘PilarGastroWeek’ podran gaudir de menús que aniran des dels 15 fins als 40 euros per persona en un total de 38 restaurants des d’aquest divendres, 9 d’octubre, fins al proper 18 d’octubre.

L’Associació de Restaurants de Saragossa han indicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa gastronòmica a tota la regió és poder arribar a un públic més nombrós, que es composa tant d’habitants de la regió com de turistes nacionals que agafen el cotxe per visitar les Festes de El Pilar i visitar la ciutat de Saragossa. Tanmateix, durant el ‘PilarGastroWeek’ els restauradors volen recordar als visitants que “es pot menjar bé i a bon preu als establiments saragossans”.

[Nosaltres volem] arribar al nombrós públic local i visitant que aprofita aquests dies per sortir per la ciutat i perquè s’acordin que durant les festes es pot menjar bé i a bon preu en els establiments saragossans.

Gairebé tots els restaurants de la regió preparen algun menú especial per a les Festes de El Pilar, però aquest any ho han fet sota un mateix paraigua i amb preus i plats per a tots els gustos. Segons ha explicat el president de l’Associació de Restaurants de Saragossa, Luís Vaquer, la idea va sorgir arran del bons resultats que va obtenir el sector durant la ‘Gastropasión’ de les jornades de Setmana Santa de l’any passat. Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Toledo i Huelva, finalistes per ser la Capital Espanyola de la Gastronomia 2016

El guardó va per la cinquena edició
By , on 16 de octubre de 2015

cubiertos

Les ciutats de Toledo i Huelva han presentat la seva candidatura a l’elecció com a Capital Espanyola de la Gastronomia 2016. Altres tres ciutats com Almeria, Gijón i León havien expressat, a través de declaracions públiques dels seus màxims dirigents, la seva voluntat de participació, encara que finalment no s’ha formalitzat. El jurat deliberarà entre quina de les dues ciutats serà la capital gastronòmica espanyola aquest 2016, realitzant-se la votació el proper 6 d’octubre.

La proclamació de la nova Capital Espanyola de la Gastronomia 2016 serà a les 13h del dia 6 d’octubre a Madrid, que aquest any ha quedat resumit en un duel final entre la ciutat castellana Toledo i l’andalusa Huelva. Tot i que ja coneixerem quina de les dues ciutats és la guanyadora d’aquest honor a primers d’octubre, la ciutat triada no iniciarà el seu “mandat” fins a l’1 de gener; data en la qual finalitza la vigència de l’actual Capital Gastronòmica, Càceres. Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio