Post tagged with ‘illa de Rapa nui’

curiositats

Com es van col•locar els moais de l’illa de Pasquan?

Una nova teoria surt a la llum en l’edició del juliol de la revista National Geographic
By , on 25 de juny de 2012

Si hem d’escollir un únic atractiu turístic que caracteritzi l’illa de Pasqua aquest serà sens dubte les seves escultures de pedra, els moais. Uns 600, que van ser esculpits amb la cendra que expulsen els volcans, bordegen la seva costa i la converteixen en una de les més originals del món. S’estima que els moais van ser esculpits entre el 1600 i el 1700, però el que no sap a ciència certa és com van ser transportats des del seu lloc de creació fins el que ocupen actualment. De la mateixa forma que les piràmides, aquest ha estat un punt de polèmica i discussió al llarg del anys.

De fet, aquest mes l’arqueòleg Carl Lippo, de la Universitat Estatal de Califòrnia, i l’antrpòleg hawaià Terry Hunt, presenten una altra hipòtesis en quan al transport d’aquestes estàtues, una teoria recollida i publicada per l’edició del juliol de la revista National Geographic. Els dos investigadors creuen que els natius transportaven els moais fent-los caminar; rodejaven l’estàtua amb cordes i dos grups de persones es situaven a cada costat de l’estàtua. D’aquesta forma, un cop estirant uns, un cop estirant uns altres aconseguien bressolar-la per desplaçar-la. En el vídeo es pot veure en detall com es feia aquesta operació, així com la resta de teories plantejades.

Continue reading »

Comments (0)
Imatges del món

L’illa de Pasqua, la més aïllada del món

El tros de terra poblat més pròxim es troba a més de 2.000 quilòmetres
By , on 27 de setembre de 2011

Si necessites un dies de descans i relaxació, si ja no pots més amb la rutina i la feina i estàs a punt de dir prou, el teu destí és l’illa més aïllada del món, el teu destí és Rapa Nui o el que és el mateix, l’illa de Pasqua. Es troba a la Polinèsia, a 3.525 quilòmetres de Xile per l’oest i 2.075 de l’illa de Pitcarni per l’est; aquesta última és precisament, el tros de terra poblat més pròxim a Rapa Nui.

Detall d'un moai amb "pukao"

Al llarg dels anys l’illa ha anat rebent diferents noms. Rapa Nui és el seu nom actual en polinesi, però també és coneguda com a “Te Pito o te Heuna”, que significa “el melic del món” i “mata ki te Rangi” que ve a dir “ulls que miren al cel”. El primer dels noms ens és una mostra del caràcter heliocèntric i aïllat que tenien els seus habitants, a causa de l’enorme distància que hi havia entre ells i la terra poblada més pròxima. De fet i a causa de la dificultat per trobar l’illa no va ser fins el 1722 que el neerlandès Jakob Roggeveen la va col·locar al mapa; altres abans hi havia estat, però cap va voler o ser capaç de situar-la.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio