Post tagged with ‘istanbul’

Ciutats

Visita la Istanbul clàssica i moderna

By , on 21 de gener de 2013
Istanbul

La Mesquita Blava d'Istanbul

Istanbul és la ciutat més gran de Turquia, un país que es troba geogràficament a l’Àsia, a la península d’Anatolia, però que ja fa anys que es troba en procés de negociació per poder entrar a la Unió Europea. Per tant, és un país on s’hi barreja d’una forma cohesionada una tradició europea i una asiàtica, fet visible, principalment en les expressions artístiques com la música o la literatura, influïts per l’estil àrab i les corrents occidentals d’una forma equivalent.

Visitar Istanbul avui dia suposa contemplar la modernitat de la ciutat, que està en plena transformació com a ciutat candidata per allotjar els Jocs Olímpics de 2020 (el 7 de setembre s’anunciarà a Buenos Aires quina és la ciutat guanyadora, competint Istanbul, Madrid i Tokio). Però el més interessant pel turisme és la seva història, perquè va ser la capital de tres imperis, el Romà, el Bizantí i l’Otomà. Tot visitant quedarà meravellat pels seus edificis i els contrastos asiàtics i europeus, que creen un paisatge únic i exclusiu.

El símbol d’Istanbul és Ayasofya, o Santa Sofia, una església construïda entre els anys 532 i 537, una obra que es considera clau de l’imperi Bizantí. Actualment és un museu, perquè a dins s’hi troben uns mosaics de gran interès artístic i històric. Però, de fet, l’edifici en sí mateix ja és una obra d’art, per les seves columnes i per la seva panoràmica de la ciutat sencera. A la segona planta hi ha la tomba d’Enric Dándolo, un duc venecià que morí a la ciutat a l’any 1205.

El que més agrada als turistes és visitar la ciutat amb calma i anar-se trobant amb les mesquites i els edificis espectaculars. Però també hi ha museus on poder trobar verdaderes obres d’art úniques, cal aprofitar el viatge per no perdre’s res. Per exemple, hi ha el Museu d’Art Turc i Islàmic, un dels més importants de la ciutat, ubicat al Palau d’Ibrahim Pasa. Allà hi ha més de 40.000 objectes, s’hi poden trobar sarcòfags, ceràmiques, escultures i diferents versions del Corà, el text bíblic musulmà. Aquest museu, a més, val a dir que es troba prop de la Mesquita Blava, d’unes dimensions similars a Santa Sofia, una de les més importants de Turquia. El nom de Blava li ve perquè a dins la cúpula està decorada d’aquest color, molt potent quan s’il•lumina gràcies a les vidrieres del sostre.

Per visitar Turquia, només cal el passaport o el DNI, però si l’estada és superior a tres mesos, aleshores cal demanar el visat, que té un preu d’uns 15€. Cal recordar que allà no hi ha euros, la moneda utilitzada és la Lira Turca, de manera que cal anar preparat prèviament i demanar assessorament al vostre banc habitual.

Foto de Leandro’s World Tour a Flickr

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio