Post tagged with ‘Itàlia’

Ciutats

Milà es col·lapsa per la final de la Champions League

Només hi ha un 6% d’habitacions lliures
By , on 23 de maig de 2016

mila

La ciutat italiana de Milà ja es troba el 94% d’ocupació hotelera gràcies a ser la seu de la final de futbol de la Champions League, que se celebrarà el proper dia 28 de maig. Segons una anàlisi elaborada pel cercador d’hotels trivago.es, acollir la final futbolística ha elevat el nivell d’ocupació dels hotels de la ciutat i ha incrementat el preu mitjà en els 479 euros per a aquesta nit.

L’anàlisi mostra que només 6% dels hotels oberts de Milà ofereix habitacions lliures a través d’Internet; fins i tot, per a la nit del 27 la disponibilitat d’habitacions lliures a la ciutat és del 13% encara que ja per al dia 29 augmenta al 31%. Es tracta de la disponibilitat de reserva d’una habitació a través de la pàgina web dels hotels, doncs els aficionats que encara no tinguin una habitació podrien trobar-ne de lliures contactant per altres vies.

Tanmateix, el preu mitjà dels hotels de Milà per a la nit de la trobada ha augmentat un 268% en comparació del preu mitjà del mes, que ja de per si tendeix a encarir-se. Així mentre el cost mitjà dels hotels de Milà al maig és de 130 euros, pernoctar el dissabte 28 de maig a la ciutat italiana s’apropa als 480 euros. També els preus s’eleven el dia anterior i posterior a la data assenyalada. Així, el preu mitjà per al divendres 27 és de 375 euros i el diumenge 29 descendeix als 161 euros. Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar

Consells per conèixer Pompeia, la ciutat en runes

Tot i que hi ha edificis i carrers molt ben conservats, la principal atracció turística de Pompeia són els cossos tant ben conservats
By , on 12 de setembre de 2012

Pompeia sol ser un destí molt turístic un cop es viatja a Itàlia. És una ciutat recordada per la tragèdia que s’hi va viure. En primer lloc, a l’any 62 després de Crist, va haver-hi un terratrèmol que la va destruir pràcticament tota. I després, 17 anys més tard, el 24 d’agost del 79, el volcà Vesuvi va entrar en erupció i va destruir completament tota la ciutat, convertint-la en lava i devastació. Va quedar en l’oblit durant molts anys, fins que al segle XVI s’hi van fer els primers descobriments, però no va ser fins després del 1748 que van començar les obres de reconstrucció, que segueixen fins avui dia.

Pompeia

Un dels carrers de Pompeia

Per arribar-hi, el més habitual és fer-ho amb tren. I és que en cotxe és força complicat fer-ho. Per les escoles o les excursions en grup, que van en autocar, es crea una ruta diferent perquè s’entra des de l’altre cantó de la ciutat. En tot cas, la millor opció és fer-ho amb un tren específic, el Circumvesuviana, que surt des de Nàpols cada mitja hora. El preu d’aquest tren és de 2’80€ l’anada i la tornada, baixant a la parada Pompei Scavi per visitar les runes. La durada del recorregut oscil•la entre els 15 i 20 minuts. Un cop allà, només cal comprar l’entrada. La general costa 11€, però hi ha l’opció de comprar-la amb el preu reduït per les persones menors de 25 anys residents a la Unió Europea, costant així només 5’50€.

És recomanable invertir un dia sencer a la ciutat, perquè és enorme i hi ha moltes coses per veure, en poques hores no és suficient. A més a més, cal saber que no hi ha pràcticament cap ombra, de manera que fa molta calor. Així que és millor portar roba lleugera i, sobretot, beure molta aigua. Afortunadament, hi ha moltes fonts per refrescar-se o omplir les ampolles buides i també hi ha un restaurant que fa un menú molt complert per 12€.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Florència, bressol del Renaixement

Entre els artistes florentins hi trobem a Da Vinci, Miguel Àngel o Boticelli
By , on 18 de desembre de 2011

Posar un peu a Florència és entrar dins una orgia de pintures, escultures, ponts, castells, esglésies i obres meravelloses. Miguel Àngel, Rafael, Da Vinci, Botticelli, Donatello, Bramante, Dante o Maquiavelo són només alguns dels noms més destacats que la ciutat de Florència a vist néixer. Per això, no és d’estranyar que moltes de les seves obres, pot ser les millors, romanguin en aquesta terra.

No perdeu l'oportunitat de veure una obra com el 'David' de Miguel Àngel

Florència està situada a la part nord de l’àrea central d’Itàlia; és la capital de la regió que porta el mateix nom i de la Toscana. És, a més, el nucli en el que durant la segona meitat del s. XIV es va originar el Renaixement i ha estat aquest fet el que ha marcat la història de la ciutat des de llavors. Qualsevol època és bona per viatjar-hi, però ara que s’apropa el Nadal, potser és un bon moment per agafar uns dies de vacances, fer les maletes i passar el Nadal, cap d’any o Reis a Florència. Si així decideixes fer-ho, a continuació et farem un tast del que no et pots perdre:

•Duomo: La ‘Casa de Deu’ és la catedral de la ciutat, consagrada a Santa María del Fiore. Va ser construïda durant el Renaixement i és famosa sobretot per la seva fantàstica cúpula. Brunelleschi va ser l’artista encarregat de dissenyar una cúpula de 45 metres de diàmetre i 100 d’altura; en el seu interior hi trobem uns frescos de Vasari que representen el judici final. El campanar de l’església, de la mateixa forma que molts temples italians, no està unit a ella sinó a uns quants metres; va ser dissenyat per Giotto.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Nàpols, més enllà de la màfia

Els palaus, places, esglésies i museus són els autèntics protagonistes
By , on 23 de novembre de 2011

Quan pronunciem la paraula Nàpols apareixen a la nostra ment, automàticament i sense que puguem posar-li remei, tots el ‘capos’ i trames de la màfia napolitana que tants cops em vist a les pel•lícules. Pistoles, sang i família semblen convergir en una ciutat en la que no tot és el que sembla i darrera cada persona s’amaga un potencial delinqüent. Però aquesta poblada ciutat italiana és molt més que el plató del que sembla ser una pel•lícula ‘made in hollywood’ i és que la cultura històrica, artística i gastronòmica brolla per cada un dels seus carrers.

Nàpols vista des del cel

Nàpols és la capital de la regió de la Campania i de la província que porta el seu mateix nom. La ciutat més poblada del sud d’Itàlia està situada a mig camí entre el volcà Vesuvi i la zona volcànica dels Camps Flégreos. Aquesta situació geogràfica ha convertit la ciutat en una de les àrees tel•lúriques més actives d’Europa i li ha portat moltes desgràcies.

Una de les proves més importants de la riquesa cultural de la ciutat de Nàpols és el nomenament del seu centre històric Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, un títol que omple de satisfacció als seus habitants. Entre els punts d’interès de la ciutat que no ens podem perdre hi trobem palaus, esglésies, places i museus; tantes construccions que es fa molt difícil resumir en poques línies aquells llocs d’essencial visita.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Consells per a viatjar, Països

Verona, un lloc on enamorar-se

By , on 29 de novembre de 2008

Si recordeu a Julieta i Romeo, no podreu deixar de banda la romàntica ciutat on transcorre la seva història. Verona és per excel·lència la ciutats dels enamorats, aquells qui viatgen fins allà per a recórrer la casa dels Capuleto i sumar missatges d’amor als centenar que s’han deixat en el balcó de Julieta. Per suposat, tampoc falta la seva tomba (en el monastir San Francesco al Corso) ni la casa de Romeo.

Situada al Nord d’Itàlia, a la regió del Veneto, aquesta elegant ciutat compta amb història i paisatges de somni. Hi podràs arribar des de qualsevol lloc de Catalunya agafant algun dels vols barats que et portaran a Itàlia. Travessada pel riu Adige, ofereix baixes valls, muntanyes, planures i fins a l’oest, amaga el llac italià més gran: el Garda, on el clima i la vegetació són mediterranis.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Guies per a viatjar, viatges

Gènova, ciutat viatjera

By , on 4 de octubre de 2007
Gènova

Gènova és una ciutat emparentada des de fa segles amb els viatjes marítims. Va nèixer com una petita aldea a la vora del mar de Ligúria com a conseqüència del comerç entre mercaders fenicis pel Mediterrani, i ja al segle III a.C. va convertir-se en un important port mercantil dels romans. Quan l’Imperi Romà va caure, Gènoca va perdre part de la seva importància fins que el segle XII van construir una important flota marítima que rivalitzava amb la mateixa Venècia. Segles després, al XVI, era tanta la seva riquesa que al seu port arribaven gran part del metalls preciosos procedents d’Amèrica.

Actualment, gran part dels edificis burgesos d’aquesta ciutat provenen d’aquells segles, com per exemple, la mansió d’Andrea Doria, almirant genovés que va servir sota les ordres del Papa; o com el Palau Rosso, avui dia, museu: o el Palau de San Giorgio; o, sobre tot, el Palau Ducal a la Plaza de Ferrari, potser el més important dels monuments de la ciutat.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Guies per a viatjar, Turisme i art, viatges

Despertar italià a Ferrara

By , on 5 de juliol de 2007
Ferrara

Itàlia és, potser, un dels països amb més història del món. Cada poble, cada ciutat i regió ofereix un edifici únic que amaga història i art per tots els racons. A la regió d’Emilia Romaña, entre Bolonya i Venecia, es troba Ferrara, una petita ciutat que per la seva riquesa arquitectònica se l’ha reconegut com a Patrimoni Mundial de la Humanitat.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio