Post tagged with ‘La habana’

Especials

La gastronomia de l’Habana: mescla de sabors i colors

‘Frijoles’, ‘ajiaco’, ‘yuca’, ‘guengel’.... en coneixes algun?
By , on 30 de novembre de 2011

Uns dels motius de pes per agafar l’avió i anar de  vacances a l’ Habana és, sens dubte, la seva gastronomia. A dia d’avui no és gens complicat trobar un bon restaurant cubà a les grans ciutats, però per molt que es vulguin calcar els plats típics de l’illa caribenya el gust no serà exactament igual ja que, per exemple, els ingredients que tenim al nostre país són molt diferents als de Cuba.

T'animes a provar els famosos 'frijoles'?

La gastronomia de L’Habana es caracteritza, sobretot, per la seva gran varietat. El color i la mescla de gustos és una màxima a la gastronomia cubana i l’influencia de diferents cuines, com l’espanyola, l’africana o l’asiàtica la converteixen en riquíssima. Els principals productes utilitzats són, com en totes les gastronomies del món, els que més es troben a la regió en concret a causa, principalment, d’una qüestió de facilitat i economia de recursos. Tot i així, la importació és un bon complement. D’aquesta forma, els ingredients més destacats són l’arròs, el blat de moro, la carn de porc i vedella, els ‘frijoles’ i la ‘yuca’, un tubercle que es tracta de la mateixa forma que la patata. El peix i el marisc estan molt presents a la dieta dels cubans i el fet el trobem, evidentment, en la seva condició illenca. Pel que fa a la fruita, plàtans i fruites tropicals, ingredients que atorguen encara més colorit als plats.

Continue reading »

Comments (0)
Illes i costa

La Habana atrapa per sempre al turista

Gairebé un miler d'edificis de caire colonial es pot veure a la Habana Vella
By , on 29 de juny de 2011

Els viatges a la Habana són un dels clàssics dels nostres estius. Des de fa dècades s’ha establert un idil·li etern entre els espanyols i la capital de Cuba. Tot i que no n’hi hagi grans campanyes de publicitat com d’altres ciutats turístiques importants, any rere any milers de turistes del nostre país gràcies al boca a boca. Són els que han visitat recentment aquesta illa que en parlen meravelles tant de la ciutat, com de la gent i la seva cultura.

El Museu de la Revolució és un dels edificis impressionants de la Habana vella

Per a molts el sobrenom de la Perla del Carib és perfecte, ja que es difícil no sentir-se seduït pel vell encant d’una ciutat que sembla estar encara en la dècada dels anys cinquanta i seixanta del segle passat. Però tot i aquesta imatge de certa decadència en els seus edificis, els seu parc automobilístic i carreteres, és innegable que ofereix al visitant un passeig per una capital que, durant els seus anys d’esplendor, provocava admiració tant als europeus com a la resta de llatinoamericans i nord-americans. Ja se sap l’interès que desperta als Estats Units és fins i tot moralment qüestionable, però no parlarem de política aquí, sinó d’algunes de les seves atraccions.

Personalment crec que és irrenunciable passejar per la Habana Vella, un barri on n’hi ha gairebé un miler d’edificis, alguns dels quals tenen una data del segle XVI. Per alguns ulls entrenats podran reconèixer similituds amb ciutats espanyoles com Cadis i Tenerife. Dins d’aquesta part antiga la ciutat segur que t’agradarà la Plaça d’Armes, que és el lloc des d’on la ciutat va créixer i es va fer una gran capital. Primer podríem començar per visitar el Templete, una petita capella que té una important pintura del artista francès Jean Baptiste.

I ja dins de la Plaça d’Armes, podríem visitar el Museu de la ciutat, que està en un magnífic Palau dels Capitans Generals, que era la residència de l’autoritat durant l’etapa colonialista espanyola. És interessant fer un recorregut al seu interior, ja que podrem gaudir dels seus fets històrics transcendentals i que explica la seva evolució des del passat colonial fins avui dia, com un país comunista. I si parlem de passat, a la mateixa plaça podem gaudir del seu edifici més antic, el Castell de la Real Força, que avui dia acull el Museu de la Ceràmica Artística.

Un altra punt que cal visitar és la Plaça de la Catedral i està molt ben conservada i amb edificis de gran valor arquitectònic, principalment la Catedral de San Cristóbal, una obra del segle XVIII d’estil barroc i que és un dels principals punts turístics de tota la Habana.

Fotografia: ahisgett

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio