Post tagged with ‘lisboa’

Ciutats

Gaudeix de la màgia del Nadal a Lisboa

La capital lusitana adoptarà un ambient especial per celebrar les festes
By , on 31 de desembre de 2014

La ciutat de Lisboa oferirà durant el mes de desembre un ambient festiu especial on es reproduirà un ambient nadalenc en els principals carrers i places de la capital portuguesa, fer les compres de Nadal i admirar les decoracions i il•luminacions que embelleixen la ciutat. Es tracta d’una oportunitat inigualable per gaudir d’una visita a la ciutat lusitana durant una època màgica.

Algunes de les zones més recorregudes pels turistes durant aquesta època nadalenca són Baixa-Chiado, Bairro Alt, Príncep Real i l’Avinguda da Liberdade. Tot i això, l’epicentre del bullici nadalenc serà un any més la Plaça del Comerç de Lisboa; en aquestes festes es realitzarà un vídeo mapping, focs artificials i un gran arbre de Nadal que presidirà el lloc. Un altre punt d’interès turístic en aquestes dates són les esglésies, ja que s’omplen de música gràcies als diferents concerts de Nadal.

Als diferents espais es poden trobar productes tradicionals de la regió com a ceràmica i porcellana, sabates, roba vintage, joieria, música (especialment Fado), vins i altres productes gourmet. Però per als més llaminers, Lisboa és una de les ciutats que cal visitar per gaudir dels seus postres i pastes. Entre els dolços més destacats per aquest Nadal es troben la famosa bolo-rei, un pastís fet amb panses, nous i fruites confitades; els irresistibles sonhos o pastissos de nata; o les famoses llesques. Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Lisboa cobrarà un euro per viatger i un altre euro per pernoctació

Les mesures s’aplicaran de 2015 a 2019
By , on 14 de novembre de 2014

L’Ajuntament de Lisboa cobrarà a partir de 2015 un euro com a taxa turística a cada visitant que arribi a la capital de Portugal per l’aeroport o pel port, un impost amb el qual espera recaptar 7 milions d’euros dels turistes que visitin la capital lusitana el proper any. Quedaran exclosos d’aquesta taxa turística els viatgers que arribin a Lisboa mitjançant el tren, l’autobús o el cotxe particular.

Segons va informar el ‘Jornal de Negocis’, la taxa turística imposada per l’Ajuntament de Lisboa als visitants de la ciutat lusitana tindrà un caràcter temporal. Els responsables de la publicació han afirmat que la taxa entrarà en vigor a partir de l’any 2015 i es mantindrà fins a el 2019, data en la qual es preveu que finalitzi el Pla Estratègic de Turisme de Lisboa.

Els impostos als turistes no es limitaran només als qui accedeixin a la ciutat a través de l’aeroport o el port. El periòdic ha explicat que a partir de l’any 2016 l’Ajuntament de la ciutat lusitana afegirà una altra taxa d’un euro per nit de pernoctació a la ciutat; aquest impost als viatgers es mantindrà també fins l’any 2019. El vicealcalde de la ciutat, Fernando Medina, va explicar que en la taxa per pernoctació estaran exempts de pagar els nens i només s’aplicarà en la primera setmana d’estada a Lisboa, amb el que com a màxim els turistes pagaran 7 euros per la seva visita a Lisboa.

A més, d’aquestes dues taxes es crearà un impost municipal per a la Protecció Civil, amb el qual l’Ajuntament de Lisboa espera recaptar 18,9 milions d’euros de les butxaques dels visitants que accedeixin a la ciutat a través de l’aeroport o del port de Lisboa, així com d’aquells turistes que realitzin una pernoctació a la capital lusitana. Tot i les taxes, Lisboa continuarà sent una destinació apte per a butxaques ‘low cost’, ja que les taxes màximes que pagaran els turistes no superaran els 8 euros per persona. Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Breu escapada a Lisboa

Visita el Parc de les Nacions, els museus amb les col·leccions més importants del segle XX i el Cristo Rei
By , on 10 de abril de 2013
Cristo Rei

El Cristo Rei de Lisboa, que recorda el Cristo Redentor de Rio de Janeiro

Ja s’ha acabat la Setmana Santa, però ara és el moment de pensar en les properes vacances. Què millor per superar la monotonia de la feina que pensant en les vacances, en el relax, en el descans? Aquest any, el dia 1 de maig cau en dimecres, així que si teniu la possibilitat de fer pont, comenceu a mirar opcions per escapar-vos uns dies de la rutina. Com que són pocs dies, unes 3 o 4 nits com a molt, la millor opció és no marxar gaire lluny, tot i que estaria molt bé marxar als Estats Units, Rússia, la Xina… Però potser millor esperar a l’estiu per fer aquests llargs trajectes. Us proposem la idea de viatjar a Lisboa.

La ciutat de Lisboa té un encant especial, en una visita breu s’hi poden descobrir moltes coses i gaudir de l’estil de vida portuguès. Per exemple, hi ha el Parc de les Nacions, on es va portar a terme la Expo de 1998. Allà hi ha una gran quantitat d’hotels amb vistes espectaculars de la ciutat, que val molt la pena visitar sobretot a la nit. Es pot veure el Riu Tajo, que es diu que la llum del sol l’il•lumina i així es creen els colors tant vius de la ciutat. Però allà és recomanable visitar el Jardim Zoológico de Lisboa i l’Oceanario (Aquari).

Però si la vostra visita és més aviat amb un interès cultural, hi ha dos museus molt importants que alberguen la col•lecció més important del segle XX del país. Al Centro Cultural de Belem i al Museo Colección Berardo, ambdós a la Praça do Império, hi ha obres de Picasso, Dalí, Miró, Warhol, Mondrain o Duchamp, entre d’altres. També hi ha exposicions temporals, amb autors que potser no són tant famosos però que són capaços d’emocionar. Per això, cal estar al dia de les diferents exposicions que hi ha abans de visitar-lo.

Continue reading »

Comments (0)
Especials

Escapa un cap de setmana a Lisboa!

La capital de Portugal és molt rica en arquitectura i cultura
By , on 28 de octubre de 2011

Viatjar a Lisboa és essencial si planeges una escapada a Portugal. La ciutat està dividida en diferents zones, cada una més bonica i impressionant que l’anterior.

Les noves i antigues construccions es troben a Lisboa

La Baixa és una de les zones de les que segur has sentit parlar. És el centre històric de Lisboa i per això la part més visitada. Allà hi podem trobar el Castell de San Jorge, la Plaça del Rossio i la Rua Augusta, aquesta última és el carrer principal de la Baixa i on es trobem situades els principals comerços. Per poder conèixer bé i a fons la zona el millor que podem fer és caminar, normalment el temps a la ciutat és bastant càlid així que només et caldrà agafar unes sabates ben còmodes i llançar-te al descobriment. A un dels carrers situats a la dreta de la Rua Augusta està l’elevador de Santa Justa, un ascensor tradicional de ferro forjat que anys enrere unia la Baixa amb la zona alta de la ciutat. Si seguim la Rua arribarem a la Plaça del Comerç, una plaça oberta al riu Tajo en el que es troba la seu de diversos ministeris.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Països

Els ponts i altres indrets d’Oporto

L'encant de la segona ciutat de Portugal
By , on 20 de abril de 2009
Els ponts recorren tota la ciutat

Els ponts recorren tota la ciutat

Les ciutats portugueses de Lisboa i Oporto han mantingut la seva rivalitat al llarg de dècades. Els lusos que viuen a la capital en destaquen que la seu del país concentri totes les institucions governamentals i la converteixen en una ciutat de pes. En canvi, per a la majoria, Oporto és la ciutat en la qual el cosmopolitisme conviu amb la història, submergida en una atmòsfera d’alegria. Sense grans monuments a visitar, Oporto té una personalitat pròpia que atrau i atrapa, barreja allò colonial amb allò autòcton.

És coneguda per molts com la ciutat dels ponts. Un dels més sorprenents és el pont de Don Luís, pensat per un enginyer que va ser deixeble d’Eiffel. Aquesta obra d’enginyeria connecta en dos nivells el nucli història d’Oporto amb Vilanova de Gaia. Val la pena passejar per Vilanova i visitar les muralles romàniques o la Torre dels Clergues.

Un altre dels ponts emblemàtics és el de Maria Pía, construït el 1877 i que serviria de suport de les vies del tren. Va ser el propi Gustave Eiffel el que es va encarregar de construir aquest pont de ferro, que després de 114 anys seria suplantat pel nou pont de Sant Joan. Per sobre del Duero també passa el pont penjant o el pont en suspensió.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio