Post tagged with ‘malta’

Especials

A Malta encara hi ha platja

La illa ofereix al visitant interessants visites culturals i una meravellosa costa
By , on 15 de setembre de 2011

Moltes vegades en el nostre objectiu de trobar un lloc per gaudir dels darrers dies de sol estiuenc i pensem en Grècia, en les illes espanyoles, ja siguin les balears o les canàries, o fins i tot en la costa andalusa. Però seria una errada no tenir en compte els viatges a Malta, una illa mediterrània on a més de una gran costa hi ha d’altres punts destacats i interessos per visitar.

El seu passat com a fortí davant les invassions es veu a les fortificacions

No fa gaire temps la meva companya de feina va viatjar y va retornar amb un somriure de bat a bat. Una de les qüestions que més li ha cridat l’atenció és la gran diferència de conservació que n’hi ha entre la banda més turística de la part podríem dir més allunyada dels focus turístic. Això pot desanimar els primer minuts al país. El temps que li portarà des de l’aeroport fins a la zona dels hotels. Es cert que es tracta d’una zona que podríem definir-la com deixada al pas del temps.

Però això es contrasta amb una cuidada zona turística, prop de la costa i que és una meravella creada per la natura generosa amb Malta juntament amb les infraestructures que els luxosos hotels han creat en aquesta illa. A més, no s’ha d’oblidar el esforç del govern maltès per fer un rentat de cara al centre històric amb motiu de la visita del Papa l’any passat. No es pot deixar de conèixer la capital del petit país, Valetta, nom que rep com a homenatge d’un personatge històric fonamental: Jean Parison de la Vallette, cap de l’exèrcit maltès que va defensar la ciutat davant l’atac turc a mitjans del segle XVI.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Turisme i art

Malta, centre de cultura

Nombroses civilitzacions i cultures han passat per les seves terres
By , on 20 de novembre de 2010

Una ciutat fortificada al costat del mar

Un viatge bàsic per aquells als qui els hi agrada la cultura per sobre de qualsevol cosa és Malta. L’illa, situada al bell centre de les principals rutes comercials a passat de mans a mans durant tota la història, fet que ha provocat que allà es concentrin monuments i restes de moltes cultures. Viatjar a Malta és fer un repàs a la història, observar des de l’actualitat les diferents èpoques i civilitzacions que han existit.

El fet que sigui una illa bastant allunyada de qualsevol terra ha fet que passés llargs períodes aïllada. Els temples megalítics daten des de l’any 3800 a.C. i són les restes més antigues de l’arxipèlag (com veiem la història comença molts anys enrere). A partir de llavors, fenicis, romans… tots lluitaven per fer-se amb el control de Malta. Es diu que l’apòstol San Pau arribà sobre l’any 60 d.C després de sobreviure a un naufragi i va evangelitzar als illencs, tot i que es una teoria bastant discutida. Els àrabs també deixaren part de la seva cultura a Malta, ja que hi van estar uns quants anys, des del 870. Després invasors de Sicília reclamaren l’illa, i la guanyaren el 1090, on van romandre uns 400 anys.

L’emperador d’Espanya, el rei Carles V, va regalar Malta als Cavallers de l’Ordre de l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem i aquests van fortificar i millorar les instal•lacions de l’illa. De fet, gràcies a aquesta protecció addicional, Malta va ser capaç de rebutjar l’atac dels turcs i resistir l’assetjament. Gràcies a aquesta victòria els cavallers van ser proclamats “salvadors d’Europa” i com a premi van rebre una ciutat recentment dissenyada i fortificada, la que seria la capital de malta: La Valetta.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio